|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HSG
13.12.2007 9:25:30   
miskula
Najprej se opravičujem ker odpiram novo temo, ampak nisem zasledila nič podobnega tej. user posted image

V torek 18.12. imam preiskavo HSG in me samo zanima, koliko časa traja ta preiskava in če si po njej sploh zmožen, da pelješ sam domov? 

Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HSG
13.12.2007 9:28:54   
T1979
Sam postopek slikanja ne traja več kot 10 minut. Pol pa še malo na rezultate počakaš.
Jaz sem sama vozila domov iz Postojne in nisem imela nobenih problemov.

Srečno.

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2007 9:44:18   
miskula
Najlepša hvala za odgovor. Potem ni tako hudo kot sem brala na enih forumih o bolečinah.
Kako je pa user posted image  ali lahko takoj po pregledu? Ali je tebi ta preiskava kaj pomagala, si že user posted image .

(odgovor članu T1979)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2007 9:59:13   
T1979
Ja verjetno je od vsake posameznice odvisno kako prenaša bolečine in sam postopek.

Jaz sem imela HSG februarja, žal še nisem user posted image . Sem že v postopku umetne oploditve, vendar je za mano tudi žal že en neuspešen postopek, tako da grem ponovno februarja v nove boje za user posted image .
Takoj po HSG-ju priporočajo, da en mesec počakaš predno user posted image  zaradi sevanja. Tako, da jaz sem tisti mesec počakala. So pa tudi dekleta tukaj gor, ki so po HSG-ju tako user posted image  in so zanosile. Odvisno od zdravnika, kako ti pove, meni je svetoval en mesec počakati.

Srečno pa fajn opravi na HSG-ju. user posted image  

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2007 11:03:39   
Anonimen
Miskula poglej, tukaj so opisane preiskave, med njimi tudi HSG: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=677037
Mimogrede, mene je bolelo in sem bila vesela, da nisem šla sama domov ;)

(odgovor članu T1979)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2007 12:12:06   
lana38
Jaz sem bila 2 x na HSG. Prvič me je zelo bolelo. Potem drugič pa bi lahko opisala postopek kot neprijeten, podobno krčem in bolečinam ob user posted image . Pri nas ostaneš v bolnici na opazovanju do večera. Takrat pa verjetno lahko tudi voziš sama. Jaz sem šla kar peš, ker imam bolnico čez cesto. Do parkirišča je enako za iti, kot do doma.
Obakrat sem zanosila v naslednjem ciklusu po HSG. Drugič sem bila v istem ciklusu še na diagnostični HYSC.
Lp

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2007 15:35:53   
Ayo
Postopek traja 10min, bolecina sama traja 2min podobna menstrualni, nic hujsega.
Potem je vsega konec, lahko pocnes kar ti je volja, tudi user posted image .
Jaz sem zanosila takoj v naslednjem krogu, PDP 18.12.!! user posted image

Pa srecno!!user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2007 17:35:53   
jazzz27
srečno tebi Ayo, user posted image user posted image user posted image user posted image  moraš met že kar nizki štart!! Baje da HSG boli, če so jajcevodi zamašeni, nevem.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2007 20:33:52   
taši84
živjo!
js sm mela hsg en teden nazaj. sam pregled je trajal dobrih 5 minut s slikanjem vred. potem počakaš zunaj še na izvide. mene je bolelo samo ko se je kontrastno barvilo razlivalo, drgač pa čist nč. je vse ok z mano. krvavela sm slabe tri dni-bolj je bil že rjav izcedek. pomiri se ker ni nič groznega. tut mene je skrbel kako bom pelala domov in je moj zato vzel frej da me je pelu ampak bi šla loh tut sama. rajši imej nekoga zraven za vsak slučaj.

pa srečno in sproščeno pojdi tja. js sm bla čist flegma.

lp

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.12.2007 13:51:28   
miskula
Hvala vam za vzpodbudne besede. Ma ja, saj sem tut jaz še čist sproščena in v pričakovanju da nama po temu pa le uspe zagledati tisti magični user posted image user posted image .

Super ste user posted image user posted image

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.12.2007 15:29:08   
Amelia
Mene je HCG kar zabolel, ker sem imela zamašene jajcevode, so pa ugotovili, da je 1 čist neprehoden, kar so potem na laparoskopiji "popravili". Jaz ti vseeno svetujem, da te negdo pelje nazaj, saj ponavadi ne boli, ampak vseeno. Držim pesti, da vama potem uspe, nama žal ni, sem sedaj v drugem postopku IVF. LP

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.12.2007 9:27:55   
miskula
Hvala vam šeenkrat za vzpodbudne besede.
Evo jaz sem pregled dala skozi, sem preživela.user posted image user posted image user posted image
Sam pregled res ni nič boleč, tako da bi lahko tudi sama peljala domov, pa nisem. user posted image
Sem pa imela doma zelo grozne bolečine user posted image , da sem mogla vzeti dve tableti, in še danes me boli, tak neprijeten občutek v maternici, k da je težka 100 kg.
Še dobro da mam razumevajočega delodajalca (očeta) in da me špara.

No za vse ki vas to še čaka, ni grozno in se da preživeti, za naše pikice vseuser posted image

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.12.2007 7:15:18   
Anonimen
Tudi jaz sem dobila napotnico za ta pregled.
To vem da se moram naročit ko bom dobila user posted image  .
Čez koliko časa pa potem dobiš datum? 
Pa zdej ne vem, ene pravite, da ostaneš do večera na opaovanju, druge pa da ste šle kar takoj domov????

(odgovor članu miskula)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
27.12.2007 13:34:21   
Anonimen
Prenešeno iz druge teme:

Anonimen user posted image
user posted image
Se opravičujem ker še enkrat odpiram to temo, samo nobena mi ni odgovorila...
Dobila sem napotnico za HSG. Vem da se moram naročit prve dni user posted image . Zanima me pa kako hitro  potem prideš na vrsto?
Pa še to, ene ste pisale, da ostaneš od jutra do večera na opazovanju, druge pa da takoj greš domov????? user posted image  user posted image  user posted image
Če se kateri da pisat, naj mi prosim pove kako vse skupaj poteka, vse od 
A do Ž.
Hvala

lučka 25  user posted image  

Ojla!
Jaz sem šla na HSG v Kranju in tam se ne rabiš nič naročiti, ampak prideš 5 dan ciklusa zjutraj v sprejemno pisarno (malo po 7uri) in te vzamejo notri. Potem sem bila sprejeta v bolnico (dobila posteljo, sp.srajco,...) in počakala na vrsto. Ob 10.30 so me odpeljali v malo operacijsko in mi vstavili vse potrebno, nato pa odpeljali na rentgen (Ljubljani imaš to vse na enem mestu) kjer so mi vbrizgali tekočino in slikali prehodnost. po vsem tem so me odpeljali v sobo, kjer sem počivala, dobila kosilo in okoli 16h odšla domov sama, ker sem pač doma čez cesto. V drugih bolnicah pa  je drugače in nič ne čakajo, se morajo naročiti, je vsega konec v 1 uri in še in še. To pa ti morajo povedati drugi. Moja izkušnja je taka. Pa srečno.

Anonimen user posted image
user posted image
O hvala za informacije.  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?