Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
avtosedež 0+ na sredini? 5.1.2005 11:17:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Bi rekla ja. Če ga imaš na sredini, ti lahko čez cel avto zleti. Je pa tako, saj veš... Bolj malo verjetnosti, ampak če bi se pa slučajno zgodilo... :(
|
|
|
|
avtosedež 0+ na sredini? 5.1.2005 11:17:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Zadnjič je o tem tekla debata, pa če se prav spomnim, je bilo na koncu rečeno, da je v sredini najbolj varno.
|
|
|
|
avtosedež 0+ na sredini? 5.1.2005 11:22:04
|
|
|
|
babylove
|
Ja meta, čemu pa potem služi privezovanje z varnostnim pasom - saj ga moraš ravno zato pritrdit, da nikamor ne zleti, in če je pravilno fiksiran, potem je po mojem vseeno, kje je. Tako vsaj jaz razmišljam. Ampak po zakonu pa torej ni prepovedana namestitev v sredino?
|
|
|
|
avtosedež 0+ na sredini? 5.1.2005 11:27:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja no sej pravim. Če bi se zgodilo, da pas zataji, se pretrga... bla bla... iz kakršnega koli vzroka da zleti ven. Po zakonu pa dvomim, da bi bilo prepovedano. Ma glih zadnjič sem se zgražala, je prijateljica 2 leti vozila hčerko spredaj v stolčku in to z vklopljenim airbagom... Prvič je slišala da bi ga morala izklopit... :grrr: No pa so jih policaji ene 10x vmes ustavil, pa noben niti vprašal ni, če je airbag mogoče izklopljen...
|
|
|
|
avtosedež 0+ na sredini? 5.1.2005 12:05:08
|
|
|
|
lidia
|
Jaz sem tudi nekje zasledila, da je na sredini optimalno!
|
|
|
|
avtosedež 0+ na sredini? 5.1.2005 12:41:23
|
|
|
|
barby*
|
Ojla:zajcek: pregledujem knjigico "Novosti v Zakonu o varnosti cestnega prometa" in tam kjer piše o privezovanju z varnostnim pasom, za otročke piše le da morajo biti v ustreznem otroškem sedežu, zraven pa je fotka kjer je mali otročiček v stolčku(lupinici), ki je na srednjem zadnjem sedežu. menim da ne bi dajeli take slike, če ne bi bila primerna...:zmeden2: ali pač:zmeden2: pa pa barby:metulj:
|
|
|
|
avtosedež 0+ na sredini? 5.1.2005 12:45:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja meni se zdi to zelo čudno, ampak če je tako napisano v knjigici, pol bo očitno že držalo...pri nas je v navodilih pisalo, da je najbolj priporočeno zadaj za sovoznikovim sedežem....bom pa povprašala enega izmed "glavnih" akterjev zakona ZVCP - zakaj je najbolj varno na sredini...upam, na odgovor in sporočim....
|
|
|
|
avtosedež 0+ na sredini? 5.1.2005 12:47:42
|
|
|
|
barby*
|
Da ne bo pomote..v knjigici ne piše nič o tem kje naj bo otroški sedež, samo slikica je "taka" Miša res najboljše da preveriš na višji inštanci...
|
|
|
|
avtosedež 0+ na sredini? 5.1.2005 13:30:20
|
|
|
|
pravljica
|
ne vem, zakaj ne bi blo v sredini ok...če pogledate logično, je res najbolj optimalno, glede na možne smeri trka...bočno, spredaj ali zadaj...je res še nekak najbolj nevtralno zadaj na sredi, seveda, če ima avto ustrezen pas
|
|
|
|
avtosedež 0+ na sredini? 5.1.2005 14:03:56
|
|
|
|
Anonimen
|
No dobila odgovor, pa ni nič konkretnega, oziroma nič takšnega kar naj ne bi ugotovile že me same - skratka večina proizvajalcev, res priporoča namestitev sedežev za sovoznikovim sedežem (tu naj bi namestil najmanjšega člana, če že imamo 2, drugega pa tadaj za voznikom). Baje je večina avtosedežev testirana prav na omenjenih področjih in naj bi bila v teh pogojih varnost optimalna, predvsem v povezavo s statističnimi podatki o tem, kje so navadno trki najpogostejši. No ta gospod policist, ki je videl že nešteto nesreč, mi je rekel, naj imam našo malo :duda: v sedežku zadaj tako kot do sedaj, za sovoznikom. Torej stvar lastne presoje....pa naj nas :angel: :angel::angel::angel:varujejo na cesti!!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?