|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odaja PREVERJENO, 11.12.2007
12.12.2007 11:50:40   
Nota

klik

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 12.12.2007 14:38:33 >

Simona
SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats
Felinološko društvo Ljubljana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odaja PREVERJENO, 11.12.2007
12.12.2007 11:59:39   
Anonimen
Ja, folk je ogabn. Brez srca. Gnoji. Me je sram včasih da sm človek.
Hvala bogu za ljudi k poskrbijo za te boge živalce. Sam za vse je res težko.
Moja dva sta tud zavetiška, so jih v škatli pred cerkvijo pustili(6 mladičkov). Še na mleku so bli. No zdej se veselo podita pri nama po stanovanju in se mamo fajn.
Smo pa lani lovili okoli jezera muce, ki jih tam ljudje radi odmetavajo, da jih peljemo sterilizirat in kastrirat. Pa so nas stanovalci tiste vasi skor linčali, da mučimo živaliuser posted image

(odgovor članu Nota)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2007 13:31:08   
Tanik
jaz imam tudi enega potepuškega doma , sem ga rešila izpred bloka in zdaj je pravi kralj. user posted image

pri nas bi moral biti nek zakon za te živalce, ker ljudje so res brezsrčni, najprej jih imajo vse lepo in prav, ko se jih naveličajo pa hop na cesto z njimi ali pa kar uspavat.user posted image user posted image

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2007 14:32:26   
helloKitty
Naša se je tud breja zatekla k nam. Baje jo je en iz avta odvrgu v sosednji ulici. Zdaj se sprehaja samo po vrtu in na cesto sploh pogleda ne. Gre samo do vrat mal prečekirat.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2007 15:19:32   
Nota
pri nas bi moral biti nek zakon za te živalce, ker ljudje so res brezsrčni, najprej jih imajo vse lepo in prav, ko se jih naveličajo pa hop na cesto z njimi ali pa kar uspavat.
IZVIRNO SPOROČILO: natka28

jaz imam tudi enega potepuškega doma , sem ga rešila izpred bloka in zdaj je pravi kralj. user posted image

pri nas bi moral biti nek zakon za te živalce, ker ljudje so res brezsrčni, najprej jih imajo vse lepo in prav, ko se jih naveličajo pa hop na cesto z njimi ali pa kar uspavat.user posted image user posted image

Obstaja zakonodaja o živalih. In to niti ne tako zelo slaba. Le izvaja se jo ne. Oziroma se jo počasi pričenja.

V vseh teh zakonih je zelo dosledno zavedeno, kaj so odgovornosti lasnika/skrbnika. In tudi kake so kazni za neupoštevanje.
Zaimivo branje.

PRAVILNIK O ZAŠČITI HIŠNIH ŽIVALI http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200575&dhid=77679

in

ZAKON O ZAŠČITI HIŠNIH ŽIVALI http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200420&dhid=67775

In še cel kup zakonov podazakonskih aktov.

Simona
SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats
Felinološko društvo Ljubljana

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2007 15:45:58   
Tanik
bi mogli imet policijo za to, tako kot je tisto na TV ko rešujejo živali in kaznujejo lastnike, ker so grdo ravnali z njimi potem jih pa oskrbijo in poiščejo nov dom. ne vem a so policaji ali kako sem jim reče. takoj bi šla na referendum user posted image

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Nota)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2007 15:47:44   
Tiamo
jaz bi se takoj zaposlila v "zivalski policiji", to bi bila služba zame

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2007 16:03:19   
natasaom
dobr bi bilo,da bi tud inšpektorji kej ukrepali,ne pa da jih opozorijo-ker pes ni NIKOLI cepljen ne hodi na sprehode....zakoni že obstajajo,sam upoštevajo jih ne!!!!
drgač se pa strinjam s tiamo

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2007 22:19:00   
Anonimen
Mene moti le to, da je doba le 30 dni, če jih v 30 dneh nihče ne vzame, so evtanizirani...

Jaz sem enkrat naletela na nekaj dni starega mačka. Sem ga vzela k sebi, kljub temu, da sem vedela, da oče tega ne bo odobraval. Za mačko sem skrbela kot za otroka, ga hranila preko flaške, mu nudila toploto... Ampak na žalost je bilo zanj prepozno, oziroma prepozno sem ga našla, umrl je teden dni zatem... Nikakor ne razumem, zakaj ljudje ne dajo mačk stelizirati / kastrirati, saj s tem pozvročijo več škode kot sicer..

Ampak, če bi bila bogata, bi naredila neko zavetje, kjer bi živele mačke - pa BREZ evtaniziranja!!

(odgovor članu natasaom)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2007 9:18:49   
honey
Sicer si videa nisem ogledala, ker nimam programa, ampak iz vaših postov sem ugotovila, da se je šlo zaradi zapuščenih muckov. Mislim, da je pri nas Slovencih še vedno tista zavest 100 let pred leseno žlico, da je škoda dati denar za veterinarja in je bolje mačka po glavi ali pa v žakelj zavezat in utopit ipd. Čeprav mogoče se počasi kaj spreminja, ne vem, upam. Ampak jezi me to, ker je še vedno veliko ljudi takih,  ki tako mislijo in potem prenašajo to mišljenje še na svoje potomce in njihove potomce. In dokler bo to tako, se po mojem mnenju ne bo dosti izboljšalo. Moji starši iimajo doma muco, staro 19 let, ki je imela enkrat mladičke, ker smo jo dali prepozno sterilizirat - takrat je bilo še nekakšno splošno mnenje, da naj bi se muce sterilizirali po 1 letu - mladičke je imela pri 9 mesecih user posted image  K sreči je imela samo 4 in smo jih lahko zelo hitro oddali. Ampak takoj, ko je nehajala dojiti, smo jo dali sterilzirat. Zakaj? Ker se mi zdi povsem brez veze muco matrat, da bo imela potem mladičke, ki jih nihče noče. Že tako je preveč nezaželenih živali in k sreči se najdejo ljudje, ki jim ponudijo svoj dom. Ja in tudi našo muco smo dali že pri 5 mesecih sterilizirat, ravno iz razloga, ker je to hišna muca, mladičkov nismo želeli in je bil problem rešen. Res pa je, da je sterilizacija draga in mogoče se zdi to marsikomu "prehud strošek za enga mačkona, ki itak nima nič od njega". Žal, obstajajo tudi taki ljudje. Moja tašča npr. imenuje vse živali: golazen. In takega mnenja je moja svakinja in posledično seveda tudi njeni otroci. Nihče pa se ne vpraša, da je ta "golazen" bila na svetu veliko pred nami user posted image  Žalostno, res. Jaz lahko samo rečem, da našega malega vzgajamo v smislu, da mora imeti vse živali rad in da jim ne sme storiti nič hudega. Tudi, ko ga je naša muca opraskala, je bil hud nanjo, ampak sem mu potem razložila, da ga je opraskala zato, ker ji je nagajal. In je razumel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.12.2007 13:26:57   
TIA22
mi imamo pri babici 4 muce in enega psa in vsi so bili "rešeni". To so najblj hvaležne živali!!

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?