|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi pregled
12.12.2007 9:13:39   
kat007
Oj! Imam eno vprasanje. Prvi dan zadnje M sem imela 5.11, pravkar pa sem govorila z ginekologinjo in mi je dala datum prvega pregleda 23.1. ce sem prav izracunala bo to ze 12 tednov +2 dni. A ni to malo pozno??? user posted image Ko sem ji rekla, ce ni to pozno, je rekla, da ravno prav za UZ???user posted image   Kaj menite? Ma ne bom zdrzala se 1,5 meseca.. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi pregled
12.12.2007 9:18:08   
KAHLO
jaz sem imela prvi pregled v 8 tednu, takrat se tud že vidi bitje srčka, ampak žal pr meni ni bilo tako ker plodeka ni bilo oz. je bila diagnoza prazna GV......če mene vprašaš, in bi meni g rekla da pridem v 12 tednu na pregled, bi jo prosila če lahko pridem prej na UZ, oz. bi šla magari na samoplačniškega....toliko da bi se prepričala da je o.k!!

Želim ti lepo in uspešno nosečnost in da se konča z rojstvom zdravega otročičauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2007 9:21:26   
Naja30
Meni se zdi malo pozno, ja. Že jaz sem imela pregled komaj v 11t in sem komaj dočakala ta dan. Na UZ se res super vidi, ampak če misliš it na NS, se moraš pa prej naročit.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2007 12:17:25   
bastian111
Če te po Novem Letu ne bo vzela prej ,kot 23.01 pejt tam nekje 3-4 .1. v ordinacijo pa zahtevaj pregled prej ker se nekam čudno počutiš.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2007 12:32:23   
Anonimen
Tudi meni se zdi pozno. Jaz sem prvi pregeld imela v 9t.
A ima dopust po novem letu, da te je tako pozno naročila? Pa si drugače zadovoljna z njo?
Jaz bi šla na samoplačniški pregleda, še prej pa bi poiskusila to kar ti je svetovala bastian111.

(odgovor članu bastian111)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2007 13:00:29   
Andromeda
Žal še nimam izkušenj s tem, vendar se mi zdi res pozno. Zamenjaj ginekologa! Saj te nočem strašit, samo se mi ne zdi resen oz. zavzet in očitno dela po liniji najmanjšega odpora. Prvi pregled naj bi bil v osmem tednu in če se na UZ še ne vidi srčka, se ga ponovi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2007 17:19:33   
kat007
oj.. hvala za odgovore.. ma ne vem, kaj naj sploh naredim.. sem potem klicala se enkrat, da se mi zdi pozno, ce hocem potem se na NS pa je rekla, da se naj ze prej narocim pa bo..  fora je pa se v tem, da sem ravno menjala ginekologa (prejsnja mi je bila se bolj mim - boljs, da bi bila mesar), je bil pa razlog za menjavo poleg tega tudi to, da sem se selila in sem iskala nekaj blizje pa se prejsnja je vrnila koncesijo, tko da naceloma do te ginekologinje sploh se nisem prisla..  ma kolegica je kao zadovoljna z njo, kolegico je  dala na prvi pregled v 11. tednu, drugega ginekologa pa v tem malem selu ni.. grr.. menda pa je trenutno ful nosecnic in je guzva totalna... mogoce bom res naredila lazni alarm, sam jst nism navajena glumit, tko da ne vem kako bom speljala.. no, upam samo, da res ne bo kaj narobe in bo treba zares urgentno it... joj no.. 

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2007 21:49:17   
žanneža
Jaz sem imela srečo, saj so me takoj naročili. Pregled imam jutri- noseča pa sem 5 tednov.

zaljubljena mami

moji sončki:
Lana 20.08.2008,Neža 03.08.2001,Žan 23.02.1999

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2007 22:34:29   
katra55
Jaz sem imela prvi pregled v 10-em tednu, v trinajstem pa že nuhalno. Svetujem ti, da se kar sedaj naročiš na nuhalno, da ne bo prepozno.

(odgovor članu žanneža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2007 23:24:50   
loveforever
tudi meni se zdi malo pozno nekje v 8 mesecu naj bi bil prvi pregled, kjer se že vidi srček, pa da imaš čas iti na nuhalno ki poteka nekje od 12-14 tedna nosečnosti. pa mene je dala v 8 mesecu takoj na prvi pregled za toksoplazmozo, ki je v vsakem tro,mesečju enkrat

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2007 7:50:23   
kat007
hvala za odgovore, no sem vprasala se pusenjaka pa mi je rekel, da sem se vkalkulirala in je to 11t2d... pa imajo nekatere tudi tako pozno prvi pregled..
kar se tice toksoplazmoze me pa malo skrbi.. sem namrec strasten jedec suhih salamic, prsutkov in podobnih zadev, no od kar vem za + sem nehala.. upam, da ne bo kaj narobe..

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2007 13:21:14   
Anonimen
kat007, glede toksoplazme... pa le ni tak bav bav kot pravijo. Jaz sem jedla tudi pršut med nosečnostjo (pa tokse še nisem prebolela), v hiši imamo 5 muck, ki so hišne in zunanje, ampak sem si redno in temeljito umivala roke in je bilo. Kar se pa tiče kupljenih salam, pršutov,.. je pa vse toliko pregledano, da dvomim, da bi bilo kaj narobe. 

(odgovor članu kat007)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
14.12.2007 16:08:14   
Neža7
To je pa ful pozno, ker bi morala G prvo naredit UZ, če je user posted image  lepo v maternici.
Ja, takrat naredijo NS zato je rekla, da bo prav čas z UZ.
Saj veš kako je. Sedaj bodo počitnice in ful mal G bodo delaleuser posted image

Po eni strani hvala bogu, da ima sedaj rizično nosečnost, ker sem se dobila na pregled v teden dni, ker potem bo tudi moja G na dopustu.

Kar poskusi, da te bo G naredila UZ.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.12.2007 20:41:26   
kat007
oj.. kam pa ste kaj sle na nuhalno? razmislam med domzalami (dr strah) in postojno. cena je pa okoli 10.000 starih sitnih, ce se ne motim?

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2007 22:25:52   
Anonimen
V Domžalah pri dr. Strahovi je cena 60 evrov.

(odgovor članu kat007)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
17.12.2007 10:35:41   
Anonimen
mene zanima kaj je tro nuhalna tudi jaz sem morda noseča jutri naredim potrditvrni trst

(odgovor članu kat007)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
17.12.2007 10:52:05   
Taula
Merjenje nuhalne svetline
je presejalni test, kjer s pomočjo ultrazvoka ugotovimo ali obstaja povečano tveganje, da se rodi otrok s kromosomsko nepravilnostjo. Preiskava se dela med 11. in 14. tednom nosečnosti in je za plod nenevarna.
Izmerimo nuhalno svetlino – širino špranje med kožo in mehkimi deli, ki pokrivajo vratno hrbtenico ploda. Z ultrazvokom pregledamo tudi plodovo telo in odkrivamo različne razvojne nepravilnosti. Nuhalna svetlina je povečana pri 80% plodov, ki imajo Dowsonov sindrom.
Če je tveganje za rojstvo otroka s kromosomsko napako 1:300 ali več, se posvetujete z izbranim ginekologom o nadaljnjih diagnostičnih postopkih.

To je to. Dela se med 11 in 14 tednom..samoplačniško, pri G ki imajo licenco. Merjenje ni obvezno, sama se odločiš ali greš  na to.user posted image

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=875517

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.12.2007 11:11:23   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: kat007

oj.. kam pa ste kaj sle na nuhalno? razmislam med domzalami (dr strah) in postojno. cena je pa okoli 10.000 starih sitnih, ce se ne motim?

Dr. Pušenjak, Dravlje. Zadovoljna. cena 50 €, lahko pa dobiš še CD z doplačilom (mislim, da 10 €). za to moraš prositi preden začne.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.12.2007 11:15:47   
benika
Jaz sem imela srečo, saj so me takoj naročili. Pregled imam jutri- noseča pa sem 5 tednov.

Meni se pa tole zdi kar malce prezgodaj. V 5. tednu se velikokrat ne vidi in ne sliši srčka, še plodek včasih ni viden. Potem pa pride do panike in nepotrebnega živciranja.

Kar pa se tiče pregleda v 11. oz. 12. tednu se mi pa zdi kar malce pozno. Jaz bi na tvojem mestu šla prej tjain, kot ti je že ena svetovala, reci, da te nekam čudno boli. Še vedno greš pa lahko na samoplačniški UZ. Te bodo vzeli takoj.

(odgovor članu žanneža)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.12.2007 11:21:08   
Majchi
Kat007, meni se tudi zdi zelo pozno. Pa če te že zdaj tako obravnava, potem lahko verjetno vseh 9 mesecev pričakuješ enak tretma.
Kaj pa nasvet o folni kislini, nuhalni svetlini, pregled za tokso, kri, urin? Ne vem no, jaz bi se pa raje na preglede kam izven sela (ker si napisala, da pri vas drugega ni) vozila, kot pa da me kdo zafura zaradi preobremenjenosti. A drugače velja za dobro G? Na slošno, jo imajo radi, je strokovna, so pacienti zadovoljni?

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.12.2007 11:23:18   
mehkoba
Jaz sem bla na 1. pregledu v 5. tednu - se je videla gv in rumenjak. Celo srček je že bil, pa nisma bla najbolj ziher z g. Ker sem mela neki krvav izcedek, al karkoli je to blo, me je naročo že naslednji teden na ponovni uz, takrat bi naj bla 6t1d (14.12.), pa srček je že fajn bil, vlki pa smo 4,4mm - lepo prosim! :) Edino kar me je malo strah, po mojih izračunih bi mogla bit takrat noseča celo malo več kot 8 tednov. Kak je te zdaj to? ZM sem mela 15.10., 14.11. je bil že +. Mi lahko kira kaj več pove o tem? Kaj je možno, da se ne razvija prav?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.12.2007 11:25:30   
Taula
V pogostih primerih user posted image  meni da je več noseča. Pač je kasneje prišlo do zanositve..zato se ne gleda samo po M. Tudi ko ti postavijo PDP je odstopanje +-7 dni.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu mehkoba)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.12.2007 11:27:40   
mala pikica
Meni se tudi zdi pozno, jaz bi še enkrat poklicala. Drugače pa sem jaz imela prvi pregled v 6.tednu, pa se je vrečka že videla user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu mehkoba)
Neposredna povezava do sporočila: 23
17.12.2007 11:34:07   
N _ B
Jaz sem imela 1. pregled 11 t 6/7, UZ 12 t 5/7 in takrat sem dobila materinsko knj. NS sem imela 12t 6/7.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?