|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje v vrtcu
10.12.2007 15:49:08   
marvica
moj sinček (star 3 leta) noče več spat v vrtcu. Ko drugi spijo on lepo pridno leži na svojem ležalniku in čaka do konca počitka. To traja skoraj dve uri. Mnei se zdi preveč da mora tako dolgo počivati. Mislim, da bi ga morale po določenem času zaposlit s čim.

Zanima me kako je pri vas pri tistih, ki ne spijo v vrtcu ali kaj delajo ali morajo samo pri miru ležat.

Hvala za vase odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje v vrtcu
10.12.2007 15:53:51   
Samrela
Pri nas je zelo podobno kot pri vas. Čeprav morajo baje vzgojiteljice po zakonu pripraviti kotiček za tiste otroke, ki nočejo ali ne morejo spati. Ne vem...tako sem slišala. Vsekakor takega kotička pri nas ni in vzgojiteljica pravi, da malček počiva tudi tako, čeprav ne zaspi. Kaj pa vem.....user posted image Kaj pravite?

(odgovor članu marvica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2007 16:53:28   
dory
Pri nas smo našega triletnika do nedavnega opoldne jemali ravno zaradi tega domov. Imamo pač to srečo,da se to da. No potem smo se odločili,da bi bilo dobro,če v vrtcu tudi prespi. Včasih spi, pod pogojem,da ga vzgojiteljica boža in ne vem kaj še vse, včasih ne. In takrat,ko ne spi, gre doma ob šestih že spat. Enkrat pa sem prišla v vrtec, pa me je skoraj kap. Vsi so se že igrali, plesali, poslušali pesmice, vpili, le moj je spaluser posted image .

In pa pri nas je pač taka domena, da gredo vsi k počitku, nekateri zaspijo, nekateri ne in taki morajo samo počivat. Brez izjem. Imajo pa pri nas tako mali prostor, da komaj dajo vse posteljice noter, kje da bi pripravljali kak kotiček. Ni variante..

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2007 17:00:48   
benika
Pri nas gredo po kosilu počivat vsi, brez izjem. Če otrok po pol ure ne zaspi, vstane in se zamoti s kakšnim risanjem, barvanjem...skratka s tiho igro.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2007 19:15:14   
Jančika_
Naš 3,5-letnik že kakšno leto ne spi več čez dan. V vrtcu počiva na ležalniku 20 minut, potem bere, riše ali kaj podobnega. Dokler je bilo zunaj toplo, se je pridružil večji skupini, ki je bila po kosilu na igrišču. Potem se je nekaj časa hodil igrat k njim v igralnico, a mu je bilo zgleda predivje, ker tja noče več. Nekateri otroci iz njegove skupine spijo samo pol ure, tako da ima itak kmalu družbo.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2007 22:46:08   
ajna12
Mi pa imamo to srečo da imajo ločene igralnice za tiste ki gredo spat in tiste ki ne. Se pa starši na začetku leta odločijo in podpišejo ali ga dajo spat ali ne. Moja bo stara 3 leta, doma ni hodila spat, in jo tudi v vrtcu niso dali. Dali so jo v skupino malo večjih, kjer se je jokala.
Nato se je odločla, da bo na ležalniku sedela in brala knjige. Pred 1 mesecem je pa začela spati.

Mislim da morajo imeti možnost izbirati, to se meni zdi že malo mimo da morajo vsi počivati. Starejša hčerka ni spala čez dan nič več od 1 leta naprej in bi bila to res  muka,

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.12.2007 23:08:23   
SSARA
Tudi naše izkušnje s spanjem so zanimive. Naša 5 letnica ni čez dan spala že skoraj dve leti. letos, ko je pričela hoditi v vrtec pa naj bi spala. Zdi se mi povsem skregano z vsako logiko. ker smo imeli možnost smo se odločili za skrajšano varianto. ne predstavljam pa si je kak odpor do vrtca bi imela, če bi morala spati ali z drugimi besedami počivati....

še nekaj izkušenj kolegov, otroci spijo v vrtcu a gredo potem zvečer spat okrog 22 ure pa tudi kasneje, zjutraj pa vstati ob6-ih, 7-ih... Je to normalno? user posted image

Naša hodi spat okrog 8-ih in nimamo tako zjutraj nobenih težav. Tako, da smo bolj na strani tistih, ki ne zagovarjate spanja za vsako ceno. user posted image

zanimive pa so vaše izjave za 3 in 3,5 letnike, da med počivanjem berejo...user posted image user posted image

(odgovor članu ajna12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.12.2007 0:54:11   
karmy
Pr nas ni problem če v dopoldanski izmeni spi, problem nastane če zaspi v popoldanskiuser posted image ko mi zaspat noče do pol enajstih zvečer

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu SSARA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.12.2007 9:10:21   
marvica
mene bolj muči to, da mora tako dolgo ležat na miru.
Ko bi mu dali kakšno možnost, da se s čim tiho igra bi bilo razumljivo. Se bom malo pogovorila z vzgojiteljico na to temo. Samo sem videla kako varuškam paše da ležijo na miru, ker se potem lahko one brez obveznosti na hodiku pogovarjajo.

No ne bom nesramna ampak, to se mi zdi mimo in sedaj mi je jasno zakaj si je začel gristi nohte v vrtcu.
A ste vzgojiteljice tukaj, kaj pa je vaše mnenje glede tega počivanja. Strinjam se, da je potrebno počivati, ne pa skoraj dve uri.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.12.2007 17:28:44   
Anonimen
mene bolj muči to, da mora tako dolgo ležat na miru.

zakaj pa mora? tega ne razumem user posted image
Pri naših spijo vsi celi dve uri, našemu je dovolj 30 minut ležanja in branja, potem gre pa ven k vzgojiteljicam v tak pred prostor in tam so mu naštimale tako peno za na tla pa knjigice, pa kdaj mu dajo še kakšen košček priboljška, ki ga imajo user posted image
Jaz pa pridem itak že zelo kmalu ponj, 14h, ko ostali še spijo.

Da bi pa MORAL dve uri ležat pri miru user posted image  To mi je pa čudno...a ne bi nič rekla in se zmenila?

(odgovor članu marvica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.12.2007 21:48:41   
Pi-kica 1
Ti bom povedala, kako je pri nas. PO kosilu grejo vsi otroci na ležalnike, kjer počivajo ob pravljici, umirjeni glasbi tričetr ure. Ob pol dveh se tisti, ki ne spijo, vstanejo in so zaposleni z umirjeno dejavnostjo (risanje, barvanje, ogled slikanic, mirno igra pri mizicah), da ne motijo tistih, ki spijo. Ker pa moji otroci prihajajo zelo pozno v vrtec in jih malo potrebuje spanje, imamo občasno dan brez počivanja, ko ne gremo na ležalnike, razen če kdo želi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.12.2007 9:50:12   
Naja30
Ko sem jaz delala v vrtcu, je bilo tako, da so vsi otroci šli na ležalnik poslušat pravljico ali dve. Potem sem jim naštimala nežno glasbo in kdor je zaspal je zaspal. Večina je zaspala, le dva ali trije niso mogli in so ali počivali naprej ali vstali in šli v kotiček potiho risat ali gledat knjigice. Sta bila pa dva otroka, ki nista SMELA zaspat. Ker zvečer doma nista mogla. No, bila sta prvi, ki bi takoj zaspala, ampak sem ju morala dvigniti in odpeljat v kotiček. Ful sta se mi smilila.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.12.2007 9:58:10   
*sanela*
Moj tudi ne spi. Malo počiva na ležalniku pol pa gleda knjigice ali riše.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.12.2007 20:57:05   
Balerina
Naša je še v jasilih tako da morajo po kosilu vsi spat .Tudi doma jo dava spat in to ne enkrat pač pa dvakrat na dan, ker je tako utrujena. Je pa tako da ne potrebuje dolgega spanca in tako v vrtcu spi pol ure včasih tudi manj.
Ker je ćivahne narave in ker dokler so okoli ljudje pa ona nebi spala tako da velikokrat nagaja predno zaspi.
Na počitek sicer mora in mora mirovati nekje pol ure. Če ne more zaspati ali če se res hitro zbudi pa se vzgojitelica vsede k njej in se z njo pogovarja. Tako Gaja leži in počiva ni pa sama in ni ji potrebno spati.
Če bi jo pustili da hodi okoli bi pa vse zbudila tudi ostalih nebi pustila spat, kdo bi se pa potem z njo igral če bi spali?

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2007 23:14:18   
Rubin.
Ko drugi spijo on lepo pridno leži na svojem ležalniku in čaka do konca počitka. To traja skoraj dve uri.

Meni se tudi to zdi grozno. Sem mislila, da so te metode preživete (še iz mojih časov: 6-letniki smo morali hoditi po kosilu spat in smo morali spati, dokler ni nekdo prišel po nas!!!, še sedaj me zgrabi mora, ko na to pomislim.)

Jaz bom naslednje leto, ko bo stara 3 leta hodila po njo ob 12h. Pri 4-h pa bo vrjetno ostala v celodnevnem varstvu in resnično upam, da v tem vrtcu, nimajo teh preživelih metod.

Sicer, pa kjerkoli sem brala, da bi morali imeti za tiste otroke, ki ne spijo miren kotiček, kjer gledajo knjigice, rišejo, poslušajo pravljice ipd.

Daj pozanimaj se, če je temu tako in ukrepaj. Jaz se definitivno ne bi strinjala, da jo silijo spat, če ne more spat, oz. da leži dve uri in gleda v zrak, mislim to je pa res kreativno.

Kaj pa dela pomočnica vzgojiteljice tisti dve uri? A tudi počiva na ležalniku in gleda v zrak?

(odgovor članu marvica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.12.2007 0:30:00   
piščanc
ne niso preživete, so pa grozne. smo testirali kar nekaj vrtcev (zaradi selitev) in vse je odvisno od vzgojiteljice. prvi vrtec je bil fenomenalen in vzgojiteljica je v eni sobi znala zaposliti nespalce in jih umiriti, da so ostali mirno spali. potem je 5 letnica padla v skupino vzgojiteljice, ki je prakticirala spanje. jao bože, na srečo je situacijo rešila soseda, ki je hodila iskat še eno punčko po kosilu. edina možna varianta. kljub pogovoru z vzgojiteljico.
in smo našli tudi primer vzgojiteljice, ki je prakticirala, da je lahko samo eden od štirih starejših otrok pokonci, ostali morajo pa spati in potem so se vsak dan menjavali.

vsak otrok ima drugačno energijo in jaz osebno tudi ne maram spati čez dan. in razumem otroka, da ne mora ležati 2 uri!! in, ja so še take vzgojitejice.

predlagam res dober pogovor z vzgojiteljico, striktno brez spanja. verjemi otroku. potem pa še pogovor pri ravnateljici.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?