|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako reagirate...
7.12.2007 14:32:37   
arielca
... če otrok pride iz vrtca z ugrizom ali prasko, ki jo je dobil od sošolca?

Na začetku je moja punčka (2 leti) prišla 2x domov z ugrizom na ličku, danes pa ima liček kar fino popraskan (po besedah pomočnice sta imeli z neko deklico bližnje srečanje). Jaz sem do teh stvari tolerantna, nekako se mi zdi, da je nemogoče ves čas nadzirati vse otroke in da se to pač dogaja. Moj mož pa je mnenja, da je treba vzgojiteljici opozoriti.

Kakšno je vaše mnenje?

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako reagirate...
7.12.2007 14:34:22   
bskrle
NAs o tem obvesti že sama vzgojiteljica in oskrbi lice.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.12.2007 14:41:24   
Gina
Jaz bi razmislila o sledečem:
Se ti zdi vzgojiteljica malomarna,se ti zdi, da ne pazi na otroke ali pa da na splošno skrbi zanič zanje? Se ti zdi, da je sploh ni bilo v sobi, ko se je to zgodilo? Se ti zdi, da je ne briga, če se kaj dogaja v skupini ali da ne ve, kaj se je zgodilo?
In še tole:
Se ti zdi, da obstaja možnost, da bi ti sama preprečila ugriz, opraskanino, če bi imela zgolj tri otroke, ki bi se igrali med sabo, pa bi sedela med njimi, z njimi?

Glede na odgovore, bi se odločila ali reči ali ne. Najbrž bi ji pa ne glede na odgovore rekla, da prosim, da me o rečeh obveščajo.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.12.2007 14:44:27   
lelaval
NAs o tem obvesti že sama vzgojiteljica in oskrbi lice.

Nas isto. Je nekaj časa hodila domov vsak dan z novim ugrizom.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.12.2007 18:10:36   
dudi2006
Jaz seveda pričakujem, da mi povejo kaj se je zgodilo (ko pridem po otroka)...to se mi zdi kul. Glede ugrizov pa tega sem pa mnenja, da se dogaja, pa če jih mi še tako učimo, da se to ne dela. jst sigurn nebi delala neke panike , če bi moj pikec prišel domov z ugrizom. Naslednji dan bi zihr on nekoga ugrizniluser posted image ...otroci pač...to je faza skozi katero morajo (nekateri) iti.

3+1=;)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.12.2007 19:16:45   
Jančika_
Pričakujem, da mi povejo, kaj se je zgodilo, in da po najboljših močeh pazijo, da se ne ponovi (in tako pri nas tudi je; imam občutek, da sta moja otroka v našem vrtcu na varnem). Se mi je pa zdelo pretiravanje, ko so me poklicali sredi dneva po telefonu, da je neka punčka močno ugriznila Kajetana. Najprej sem vprašala, če je treba šivatuser posted image . Pa ga je "samo" ugriznila. Verjetno je bil ta klic odraz reakcije staršev, ki zaradi enega ugriza grozijo s tožbo (si ne izmišljujem, tudi taki so). 

(odgovor članu dudi2006)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2007 20:07:31   
arielca
Pri nas pomočnica in vzgojiteljica povesta, kaj se je zgodilo. Mogoče sem bila o tem malo nejasna.
In ker delam v šoli, se še predobro zavedam odgovornosti vzgojiteljic. Vsekakor se mi zdi, da je pri 14 malčkih nemogoče ves čas imeti vse pod 100% nadzorom. Konec koncev doma včasih sama komaj sledim eni mali navihanki. In jaz razumem, da so ugrizi, praske in buške del tega. Poleg tega so zdaj trmasti, svojeglavi in na vsak način se želijo postaviti zase in uveljaviti svoj jaz, zato pride tudi do kakšnega prepirčka. In vem tudi, da se dva otročka lahko popraskata in pogrizeta, čez pol ure se pa lupčkata in objemata.
Vzgojiteljica in pomočnica sta krasni ženski. Tako osebnostno kot profesionalno. In zaradi njiju mala izjemno rada hodi v vrtec in vidim, da se trudita, da veliko delajo in da se resnično razdajata.
Nekako moram v vse to prepričati tudi svojega moža, ker on pravi, da gledam na to z očmi učiteljice in ne mame. Saj mi je hudo, da je popraskana, da prinese domov kakšen ugriz, ampak to se mi zdi malenkost v primerjavi z vsem dobrim kar prinese iz vrtca in z vsem veseljem, s katerim hodi tja.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2007 22:50:12   
glen
Naša Lin si je danes v vrtcu priščipnila prste med vrati(ni bilo hudo,tako da so ji dali rokco pod mrzlo vodo in namazali z gelom)in me je popoldan poklicala vzgijteljica da me vpraša kako je z Lin.
Hotela se je tudi  prepričati če nam je infom. kako in kaj  se je zgodilo posredovala varuška ko smo jo prišli iskat.
Tako da en velik user posted image user posted image user posted image za naše vzgojiteljice(Portorož)

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2007 22:53:16   
glen
Me je malo zaneslo,še odgovor na tvoje vprašanje.
Če bi se to ponavlajalo(vgrizi,praske),bi vprašala vzgojiteljice kaj se dogaja in jim predlagala naj bodo malo bolj pozorne.
Prinas ponavadi ko prideš iskat otroka nam same povedo,če ne pa najkasneje drugo jutro ko ga pripelješ.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?