|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izpraznila dojki
7.12.2007 9:22:43   
Caarmen
Meni je včeraj 4 mesečna hčerka, ki se samo doji, čisto izpraznili dojki. Ker sem vidla da je premalo sem ji dala še čaj komarčka in ga je popila 60ml pred spanjem.

Do sedaj nisem imela nikoli težav z nezadostno količino mleka. Kdaj ste ve začele dodajat? ALi naj grem kupit umetno mleko in katero?

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izpraznila dojki
7.12.2007 9:32:07   
prolet
Sicer sva medve z Lano na flaški vendar kolikor jaz vem, se ti ne moreta izprazniti ker se mleko sproti tvori. Čim več jo pristavljaj saj veš, povpraševanje, ponudba. Raje še počakaj z dodatki.

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.12.2007 9:40:56   
Caarmen
Ponavadi je kar curljalo ven. Taklo je iz 5ih luknjic na dojki, včeraj pa komaj iz ene...

(odgovor članu prolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.12.2007 10:00:52   
Laubica
Pij ,ogromno pij boš videla da bo

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.12.2007 10:54:41   
Spark
Jaz imam enak problem. Moja je stara 1mesec. In je od nedelje nekaj štrajkla in čisto malo jedla. No včeraj se je to videlo na dojkah, ki sta bili karprazni. Sej na začetku je jedla ampak po 5 minutah, se je nekaj pritoževala, in ko sem stisnila dojko ni nič ven teklo. Čepav ko je bila priklopljena na dojko, se mi je zdelo, da dela požirke. Tako, da ne vem ali ima zadosti, ali kaj. Jaz sem ji zvečer naredila adaptirano mleko, pa se je zmrdovala, pa ne vem, ali ji je bilo zanič, ali ni bila lačna. Sedaj full veliko pijem, pa jem, in upam, da bo moja mlekarna začela proizvajati mleko.
Če ima kdo kak recept, prosim.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
7.12.2007 11:02:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2007 11:08:22   
Caarmen
Saj so se danes mlekarne spet malo napolnile in ko sva sedaj jedli mi je ponovno izpraznila obe joški.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2007 11:24:12   
Anonimen
Če boš začela dodajat, boš na dobro poti, da sploh ne boš več dojila.
Malo žgančkov popapaj, veliko pij....natalni čaj od Hippa, belo kavo (projo), koruzni kruh,....

Jaz sem tudi že opazila, da imam včasih čisto mlahavo dojko, pa vseeno ko stisnem še vedno priteče ven.
Po moje tudi ne zmanjka tako zlahka.

(odgovor članu Caarmen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2007 11:48:17   
Nenya
Meni je patronažna svetovala da si po vsakem podoju še kakšen mesec, dva po rojstvu in začetku dojenja črpaš ven s pumpico in spraviš, da se ponudba povpraševanje uskladita.

Nikar ne dajajte prehitro adaptiranega se vam bodo spuntali in ne bodo hoteli več pri vas jest, ker se je treba dost bolj trudit.

Itak, da dojk ne moreš sprazniti popolnoma ker vedno mleko sproti nastaja, ker dojke ne 'vedo' koliko bo otrok pojedel in vedno sproti novo 'pripravljajo'. Kakšen dan pojedo več kakšen manj, č
e je nasploh ok, ni panike. Mi2 sva spremljala težo čez več tednov in je bilo očitno da gre gor, čeprav je ob posameznih dneh tudi padla.
Tko kot so napisale, čimveč pristavljat, pit in počivat - trije p-ji uspešnega dojenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.12.2007 16:37:37   
ThinkPink
Meni je včeraj 4 mesečna hčerka, ki se samo doji, čisto izpraznili dojki.

Tudi meni se je začelo to dogajati, bo pa kmalu 4m. Včasih je jedla na 3 ure, zadnje čase pa bi kar na 1,5 ure. Kadarkoli jo pristavim začne sesati. Upam, da je res preskok v porabi mleka in da se bo kmalu normaliziralo. Pristavljam jo tako nonstop, pijem kolikor se da, za počitek pa bolj malo časa.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.12.2007 17:10:03   
hariba
Pij 3 dni 3 krat na dan sezamov čaj. Kupiš ga lahko v vsaki bolje založerni trgovini, običajno ga imajo na policah z zdravo prehrano. Sem prepričana, da boš po njem imela obilo mleka. Jaz sem imela ful naval mleka po njem.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.12.2007 21:23:10   
Anonimen
Caarmen, najprej si malce preberi tukaj: www.dojenje.net
Nato ti toplo priporočam knjigo Dojenje in materinstvo iz srca.
Ker vidim, da ne veš veliko o delovanju dojk, oz. nastajanju mleka.
Mleko se tvori po sistemu ponudbe povpraševanja. Torej, več kot bo otrok jedel, več mleka se bo delalo. Pa to da ne teče ven tako kot prej, nič ne pomeni. Pa tudi to, da če mu boš dala umetno mleko in ga bo spil še 50, tudi ne pomeni, da je otrok še lačen. Skoraj vsak user posted image  bi po izpraznjenu dojk še popil nekaj um. mleka.
Če res želiš dojiti, ti priporočam da nikdar ne gledaš na uro. Ne glej kdaj je user posted image  nazadnje jedel, temveč mu dojko ponudi kadarkoli bo njej povprašuje. Ne glede na to ali je to na dve uri ali celo kdaj na pol ure. In ne dodajaj um. mleka, sploh če lepo pridobiva na teži.
Upam, da sem ti pomagala, če te zanima še kaj, pa le vprašaj.

(odgovor članu hariba)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
8.12.2007 8:52:24   
anju
marsikaj sem prebrala o dojenju, vse lepo in prav.... a se je 2x zgodilo, da sem imela "prazni". sem prepričana, da so povečane dojenčkove potrebe. to traja 3, tudi do 5 dni. je kar krizno obdobje, ker nisi več prepričan ali delaš prav in če daš otroku dovolj hrane... kar pogumno, kmalu se poveča količina mleka!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.12.2007 12:30:43   
Naja30
Mogoče ima preskok v rasti, ko na enkrat rabi več. To traja nekaj dni, potem pa mine.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.12.2007 11:13:39   
muck
Jaz priporočam veliko tekočine, vsaj meni se pozna, če veliko tekočine zaužijem čez dan. Ko sem imela občutek, da mi primankuje mleka, sem si skuhala mlečni gres, vanilijev puding ali pa polento v mleku. Zvečer sem si pa privoščla kozarec piva user posted image . Meni je to pomagalo. Svojega user posted image pa dojim takrat, ko "hoče" in ne gledam na uro. Res pa je, da pridejo dnevi, ko ga bolj pogosto dojim (na 1,5 do 2 uri) ampak se ne sekiram, pač rabi več. Drugače ga pa dojim na 3 do ure čez dan.

Najboljša igrača je: atiiiiiiii.
http://rubens-place.myminicity.com/
http://rubens-place.myminicity.com/ind
http://rubens-place.myminicity.com/tra

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.12.2007 16:44:25   
travica
brezalkoholno pivo... napolni dojki
če pa ti res zmanjka mleka pa adaptiranega mleka ne kupovat (je sv.... drago) ampak idi k pediatrinji po recept - ti pripada do 6. meseca otrokove starosti.

(odgovor članu muck)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.12.2007 20:12:39   
Caarmen
...da se spovem...

Draga Holtien...
Tvoje vrstice so me prizadele. Oprosti, res je da imam prvega otroka, vendar jo dojim 3 mesece in dobre 3 tedne. Mala še ni spila niti kapljice adaptiranega mleka, čaj pa je pila samo takrat ko si je kolcalo - po žlički, pa še to samo nekajkrat.
Vem kako delujejo prsi, vendar če bi se znašla v enaki situaciji -  KO SVOJEMU OTROKU NE MOREŠ PONUDITI IN ZADOVOLJITI DOVOLJ NJEGOVE EDINE POTREBE PO HRANI se ti sesuje svet. Veliko je mamic, ki zaradi različnih razlogov ne morejo dojiti - kaj naj si one tudi berejo ...
Bom raje nehala. Če nimaš takih izkušenj ne piši.

Meni se je svet pod nogami sesuval. Kaj sem naredila narobe? Bom lahko še naprej dojila? Imela sem polno vprašanj v glavi in tvoje branje me je še bolj "razpizdilo".

Rada bi se pa zahvalila ostalim, ki ste mi svetovale. Najbolj pa Nefretiti s stavkom "če boš začela dodajat, boš na dobri poti, da sploh ne boš več dojila.

Umetno mleko sem sicer šla kupit, vendar mi je ta stavek in mi še sedaj doni v glavi. Moja želja je, da polno dojim do 6. meseca hčerine starosti.

Naj vam za konec povem, da se je stanje normaliziralo. Dojke so spet polne. Moja dvodnevna kriza je na srečo minila.

Pa sem se izpisala...

Lepo nedeljo še naprej!

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.12.2007 20:21:53   
sandra113
Res je da se mleko dela sproti. Vendar otrok potrebuje vedno več. In nevem zakaj nebi če se otrok ne naje posegla po dodatku. Kaj je v tem slabega?Verjetno bolje kot pa da je lačen. Mi smo se polno dojili do 4 meseca, potem pa je bilo že premalo zato smo začeli dodajat. Pri 6 mesecih se še vedno dojimo in dodajamo.Če otroka zmeraj najprej pristaviš da popije vsaj nekaj sploh ni problema da bi mleko popolnoma izgubila.Nadomestno mleko nam je na našo željo predpisala pediatrinja na recept. Nevem zakaj bi ga kupovala, če to ni potrebno, saj ti do 6 meseca pripada.

14.6.2007

(odgovor članu Caarmen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.12.2007 21:28:41   
Anonimen
Tudi jaz mislim, da ni nič slabega v dodajanju. Bolje to, kot da je otrok lačen ali pa ne napreduje na teži. Pa še nekaj. Tudi če navsezadnje ne boš več dojila, nisi slaba mama. Biti dobra mati ne pomeni samo dojiti.

Moj sonček pa je slabo napredoval na teži od 1. tedna, zato sem začela dodajati adaptirano mleko, ker je bilo mojega premalo. Res se je navadil na flaško in se potem ni in ni hotel več dojiti. Pa kaj potem. Sem pač začela z izbrizgavanjem in tako je še vedno dobil moje mleko po flaški. Edina napaka je pač ta, da mi je sedaj mleka res začelo zmanjkovati in ga nikakor ne morem stimulirati, da bi ga bilo več. Prej je dobil samo večerni dodatek, zdaj pa vsaki 2. obrok. Sem pa vesela, da sva skoraj 3 mesece zdržala z izbrigavanjem.

Ne imej slabe vesti, če boš dodatek dala. Pomembno je, da malček napreduje.

(odgovor članu sandra113)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
10.12.2007 7:33:23   
anju
caarmen ti lepo vztrajaj na svojem! z dodatkom res ni nič narobe, če si v to ti prepričana. jaz tudi nisem marala misli na dodatek. kmalu bo 6m in dojenju še ni videti konca.
sem pa imela od začetka "na zalogi" aptamil. 2x poskusla dodat, ker nisem več vedela kaj naj, pa se mi je samo še bolj jokal! aptamil je še nekje v omari, seveda za stran.
in še to: če mu kak dan manjka kak deci verjetno ni tako zelo narobeuser posted image po mojem je naravno.
sicer pa praviš, da je kriza mimo. čestitam vztrajnici!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.12.2007 21:21:58   
picola1
Carmen, bravo, ker si vztrajala! Sedaj imaš spet eno izkušnjo več in veš, da najbrž dojke po kakšnem dnevu ali dveh same ugotovijo, da je treba mal več mleka pridelat...user posted image Res je to, kar pravijo-večje povpraševanje, večja ponudba.
Aja pa brala sem, da je za količino mleka zelo pomembno, da dojke čisto do konca izprazniš!

Hothien pa po moje ni mislila tako slabo, kot si ti razumela...Verjamem pa, da te je prizadelo, ker si bila že tako na tleh...

Še enkrat čestitkeuser posted image in uspešno dojenje še naprej!user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?