|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 14:37:26   
Pupica
Naša je dopolnila 4.mesece, na prejšnjem postu sem si prebrala, kdaj se začeli dodajati hrano, mene pa zanima :
:zmeden:ali ste se same odločile kdaj začeti, ali ste počakale na posvetovalnico(oz.patronažno)???
:zmeden:Ste dojile ali ste hranile z umetnim mlekom??

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 14:52:51   
Gina
Pred 9. leti so rekli, naj začnemo po tretjem mesecu s sokovi in po 4. s sadjem.
Pred 6. leti so vse premaknili za mesec navzgor.
Letos so mi rekli naj samo dojim do 6. meseca. Ko pa otrok ni hotel jesti pri 6,5 mesecih je bilo pa joj - da mora nujno še kaj jesti, ker je mleko premalo - bo imel slabo kri.
:)Jaz bi ti rekla takole: ko otrok pokaže zanimanje za hrano, mu daj malo probat:)- nič komplicirat. pa pa

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 15:15:30   
M&P
Tudi jaz se strinjam,da probaj pa boš vidla.Jaz sem ji pri 4.mesecih probala,pa še ust ni odprla,pa še ful jo je zvijal.Potem sem pa prekinlia za 1 mesec in sem spet probala,potem je pa šlo.Kar odpirala je usta.:bravo:Danes pa že veselo papca.
Drugače pa je v Jeseniškem zdr.domu striktno do 5.5 -6 meseca nič!Samo mleko!Jaz pa mislim, da je vsak :duda:drugačen in probaš,če ne gre pač ne gre,če pa veselo papca,zakaj pa ne.;)
Itak te bo pa zdaj enkrat obiskala partonažna.Pri meni je prišla ko je bila Pia stara 4 mesece.

lp,:rozica:

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 15:30:51   
.ču
OJLA!

Smo se fajn prezračle dons,a ne?
Kar se hrane tiče je blo pri nas tkole,K.
sem res samo dojila do 6. meseca. V.sm pa že takoj po četrtem začela dodajat sadno kašo dopoldne.Pa še to samo zato,ker je bil zlo zaprt in ni mogu kakat.In po dveh dneh zaprtja je mel že nore krče.To mi je ena mamica svetovala,potem pa sva prebavo uredila.

Po moje se z dodajanjem začne bol po občutku,al pa mal probaš pa vidš kolk bo navdušena.Res pa začni najprej z enim obrokom-svetujejo dopoldne.
Mislm pa,da te bo patronažna zlo kmal obiskala.Pridejo takoj po 4.mesecu-ponavad.

Veliko sreče z žličko:rozic:

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 15:55:05   
zoli
hoj
jaz sem z sadjem začela že pri 4mesecih,ker mi je začela nekaj štrajkat pri mleku.(50 je popila,za hudo lakoto,naprej so ble pa muke).Potem pa še zelenjava,pa vse je ful rada jedla,kar sem ji dala.Poleg tega pa mi je petronažna rekla,ko je bla prvič pri nas(pa verjetno imava isto)da ji lahko tud kakšno žličko juhice dam,će nam pri kosilu v krožnik gleda.:)-Pa sem ji jo tud dala,pa zdej ji jo skor vsak dan pa je ful dobr.
vi kr dobr papcajte.;)

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 16:31:42   
Pupica
Ja v bistvu sme že pri 3 mesecih ji začela dajati jabolček in banano. In sicer krheljček sem ji dala pred usta in je lizala kot nora. Isto banano. Občasno sem ji tudi namočila prst(moj)v sadni sok in ji dala. Vse je zelo rada pojedla. Vmes sva ji ponudila govejo juhico, pa se je zmrdovala.

No v nedeljo ji je dragi ponudil govejo juhico in je kr cepetala in mahala, pa zelo lepo je požirala dol. Sva ji pa dala le 3 žličke, da ne bi bilo preveč. Me je pa zanimalo, ali nja ji dam en obok namesto mlekica sadja ali naj počakam. Torej po tem kar ste napisale, bom raje ji še naprej dajala hrano za okušat, obrok bomo pa zamenjali malo kasneje.

Hvala za nasvet punce!:metulj:

p.s.Pikaču prov fajn sonček je bil danes, in je bilo prav fino. Zdej grev pa še za 15 minutk ven, je naša princeska tolk tečkana(mislim da jo zobki matrajo-mene je pa panično strah, ker je moja mami rekla, da ko so men zobki rasli sem :((:((:(( kot dež:zmeden:).Hja...:zmeden:Bo že:love::love::love:

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 16:59:45   
M&P
Jaz ti svetujem,da začneš počasi.Vsak dan malo in še mleko čez.Ko pa mleka ne bo več hotla,pa to pomeni, da ji lahko mlečni obrok ukineš in ima samo sadno ali zelenjavno kašico.Saj otrok ti itak sam pove kdaj ima dost.Vsaj tako sem jaz naredila in zdaj imava en mlečni obrok zamenjan s kašicami.:bravo:

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 17:00:43   
.ču
Pr jabučkih morš pa pazt,če ji daš krheljček,da se ne odlomi in zaleti.Ker ena jabolčka se ker lomjo in se tud ribat ne dajo dobr.
To res pazi,mene je tega ful strah.
Še kar se hrane tiče,eni ta maučki ful protestirajo,če jim prehitr več različnih stvari daš probat,pa sej ni rečen,da bo pr teb tko.
Pr nas je V.sadje takoj "sprejel",z zelenavo pa juhco sva mela pa ful težave,sam verjetn zato k je bil dost bolan.Bolezen podre ves sistem,najbloj hranjenje.
Zdej pa spet lepo jeva,najrajš juhco.

A maš tist gel za zobke,sej eni pravjo,da nč ne pomaga,sam mislm ,a mal omrtvi vse skupej,da ni tko boleče!

Pa:rozica:pa

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 17:33:33   
Tinna
Mi smo probali za silvestrsko večerjo par žličk pasirane jabolke ( 3mesece in pol). Najprej smo se malo kisali a že po dveh žličkah je naš Lukec kar veselo odpiral usta. Tudi danes smo probali pol jabolka in veselo smo zmazali vse. Sicer se še vedno dojimo razen zvečer preden gremo spat najprej podojim nato pa mu dodam Novalac tako, da spimo potem celo noč.:duda: Tako, da tudi mi delamo po občutku in saj otrok pokaže če mu kaj ne paše.:zmeden:

:sloncek:Lp:sloncek:

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 17:34:37   
Ajsha
Živjo!

Jaz ti pa svetujem, da dojiš do 6. meseca ali pa še dlje. Tako sem jaz počela in mi sploh ni žal - z gosto hrano sem začela, ko je bila punči stara 6 mesecev in 10 dni. Lepo je že sedela za mizo v trip trap stolčku in takoj sva začeli z konkretno hrano - naribanim surovim jabolkom. Jedla je kot za stavo, saj je takrat otrok zrel, tako psihično kot tudi fizično (dovolj razvita črevca). Sedaj imava 2 obroka goste hrane in sicer dopoldne sadje ali pa jogurt s kakšnim hipp piškotom, in večerjo - kakšno žitno-mlečno kašico (Alnaturina prosena ali pa pirina kašica sta super!!) Drugače pa še dojim in kadar kam greva za cel dan sploh ne je goste hrane in ni nič narobe. Torej - glej na hranjenje tudi iz praktičnega vidika in sicer to, da je absolutno lažje dojit in si neskončno svobodnejša, kot pa če moraš vse obroke pripravljat in kuhat. Skratka, če vama dojenje lepo teče kar vztrajajta!

LP na Gorenjsko

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 20:36:50   
Pupica
Pikaču, za jabolka vem, da moram pazit, ta ki jih imamo doma so taka fino kompaktna, pa še zelo sladka.

tudi pri banni je enako, saj se ene rade lomijo. Ji pa dam samo po eno stvar ali samo juhico, samo jabolko ali samo banano.

No verjetno bom še malo počakala, čeprav mamo doma že vse kupljeno(kašice od 4.meseca naprej, meala jih bom pa kr z svojim mlekom, tako da bo čim lažjui prehod.

Hvala vsem! :sloncek:
:kuza:

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 21:31:15   
saba01
oj
Mi smo pa pri 4 mesecih začeli z kašicami in naša Staša jih z veseljem je,tako,da imama sedaj en obrok na dan kašico namesto mleka.Najraje je banano in jabolko.Včasih mi celo zavrača flašo.Kako in kaj pa presodiš tako sama .
LP,
Sabina:sloncek:

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 21:49:06   
lin
Jaz sem se glede uvajanja goste hrane odločila sama,ker v posvetovalnici ti bodo rekli da počaki do 5 ali celo 6 meseca!
Jaz sem našo Lin prve tri mesece samo dojila,pol pa smo se nehali dojiti,ker je Lin sama začela zavračati dojke(moji hormoni)in kjub neskončnemu trudu in stisknju,smo pri 4mes.prenehali in začeli s Aptamilom.
Gosto hrano pa sem ji začela dodajati pri 3.5 mesecih.Počasi in ni imela nobenih alergij in je lepa zdrav pupika.Če te zanima s čim sem najprej začela mi piši privat sporočilo!
Lep pozdravček iz Portoroža
p.s.neposlušaj drugih,vendar naredi tako kot se tebi zdi najbolj prav.Za nasvet pa že lahko uvrašaš!
Dober tek:kava:

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 21:53:27   
lin
Se strinjam s tvojim odgovorom:samo neki:Če se otrok zmrduje pri neki novi hrani,to nepomeni da je nemara,samo neki novega je , nov okus.Naša Lin se je kar neki cajta zmrdovala ampak zraven pridno odpirala ustka da bi še!
Srečno

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
3.1.2005 21:56:21   
lin
Ta zadn je za tinno!

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
4.1.2005 10:44:42   
Pupica
lin kako to zgleda, da otrok zavrača dojenje zard materinih hormonov.Sej ne da ga moja, od prijateljice se pa sploh ni hotla dojit,razen ponoč ko je bila tko zaspana, da pomoje ni dojela...:zmeden:

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kdaj z dodatkom hrane 2.
4.1.2005 14:55:41   
ajda11
lp

Pred desetimi leti sem simu začela dodajat gosto hrano pri 3,5 mesecih. Skoraj nisva imela pravega uvajanja, ker bi že takoj pojedel celo porcijo, če bi mu seveda dala. Oboževal je sadje, majn zelenjavo in star šest mesecev je jedel to, kar smo jedli mi, le da sem vse majn solila in začinila. Bil pa je na Pikomilu že deset dni po rojstvu in ga jedel do dveh let.
Hčera pa je na božič dopolnila štiri mesece in zadnji teden zdaj že lanskega leta sem ji začela dajat kuhano jabolko. Nobenega navdušenja z njene strani, prvič je še odprla usta, drugič tudi, s tem da ji je šlo kar na bruhanje. Tudi drugi in tretji dan ni bilo nič bolje. Potem sem jabolku dodala suhe marelice, (ker ni bilo nobene reakcije) in stvar se je ponovila. Tako da bova midve kar na zizi še ta mesec, potem pa bova poskusili ponovno.

Suzana

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?