Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pravna pomoč_delo preko študentskega servisa 4.12.2007 20:01:19
|
|
|
|
Stefka
|
Seveda morajo plačati opravljeno delo. Najprej vprašaj na študentskem servisu, ki je izdal napotnico kaj storiti, potem pa, če ti ne bodo želeli pomagati, se obrni na brezplačno pravno pomoč. V vsakem primeru ti MORAJO plačati opravljeno delo!
|
|
|
|
RE: Pravna pomoč_delo preko študentskega servisa 4.12.2007 22:15:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdaj se izgovarjajo na nekakšen dogovor, da če nehaš delati prej, kot v štirih mesecih, da ni zadnje plače. Jaz to prvič slišim. Sama nisem ničesar podpisala. Ne želijo izplačati mojega denarja. Jah pa kaj še - kolikor je meni znano, več kot 3 mesece sploh ne bi smel delati pri enem delodajalcu. Tako je bilo. Verjetno je to še vedno skladno z zakonom, samo se verjetno sploh več ne preverja in izvaja striktno...
|
|
|
|
RE: Pravna pomoč_delo preko študentskega servisa 5.12.2007 8:21:56
|
|
|
|
Ro.Na
|
Jaz delam na študentskem servisu. Napotnica kot taka je tripartitna pogodba in dokler ni izpolnjena z zaslužkom, vrnjena na ŠS, ti žal noben servis ne more pomagat. Pokliči na inšpektorat za delo, ki je v tem primeru edini pristojen. Še prej pa poskusi na podjetju, kjer si delala razložiti, da se boš obrnila na inšpekcijo in da je praviloma tako, ko podjetje obišče ena inšpekcija za njo sledijo še druge in da je za njih ceneje, če izplačajo tebi honorar, kot če plačajo par kazni, saj nobena inšpekcije ne pride "zastonj", nekaj že najdejo:)
|
|
|
|
RE: Pravna pomoč_delo preko študentskega servisa 5.12.2007 9:12:45
|
|
|
|
eggo
|
sem imel podobno izkušnjo. šel se na mladinski servis , obrazložil situacijo, in rekel da nucam nujno denar. so rekli ok ni panike mi ti izplačamo in da bodo oni že iztirjali naprej denar. in res je blo tako, pa baje da tisti denar so dobili komej čez kakšno leto z vsemi zamudnimi obrestmi in dodatnimi stroški. kar na študenta se odprav!!
|
|
|
|
RE: Pravna pomoč_delo preko študentskega servisa 5.12.2007 9:18:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Študent ti ne bo založil denarja če ne bodo imeli napotnice. Pokliči pa vseeno in povej situacijo, bodo ti povedali kako naprej. Je pa tako da ti ne moreš dokazat kolk si delal....dokler ne vrnejo napotnice je đabe. Sam če zagrozi študent z inšpekcijo se znajo mal zmigat. Je pa tako da to o štirih mesecih je kar nekaj. Uradno lahko delaš pri enem in istem delodajalcu neprekinjeno samo tri mesece. Zato običajno imaš pavzo pri napotnicah en dan. Dobiš napotnico za tri mesece, pol novo dobiš šele z enodnevno pavzo.
|
|
|
|
RE: Pravna pomoč_delo preko študentskega servisa 5.12.2007 11:38:53
|
|
|
|
Ro.Na
|
Karin24, zakodaja se spreminja. Pri enem in istem delodajalcu, lahko delaš kolikor dolgo hočeš.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.