|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dioptrija in porod
4.12.2007 13:49:18   
MikyMiska
Pozdravljene!

Mene zanima kako je z porodom, če si kratkoviden? Jaz imam dioptrije -7. Je mogla katera imeti carski rez zaradi tega ali lahko normalno rodiš?

Hvala za pomoč!
Lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dioptrija in porod
4.12.2007 13:52:08   
špelin@
To je največ odvisno od kompletnega stanja očesa, očesnega ozadja, drugih težav,...
Jaz imam dioptrijo po -6 na vsakem očesu, na žalost tudi proces demielinizacije na desnem vidnem živcu, drugih težav pa ne, zato sem že 3x normalno (vaginalno) rodila. Prvič celo otroka v medenični vstavi.

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2007 14:17:00   
sandra555
Naši ginekologi pravijo, da je visoka dioptrija relativna kontraindikacija za vaginalni porod, ne absolutna. Moja ginekologinja na to odgovarja: zakaj pa je v Avstriji absolutna kontraindikacija? ( torej naredijo carski rez). Sicer pa imam tudi sama -10. Ob tem pa zaradi večletnega jemanja zdravil, ki lahko okvarijo mrežnico se vedno bolj nagibam mnenju moje ginekologinje, da naj grem rodit v Avstrijo. V tvojem primeru bi vprašala za mnenje oftalmologa.

(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2007 14:42:37   
Nika v službi
Obvezno ti morajo opozorilo na visoko dioptrijo vpisat v materinsko knjižico, pa pregled pri okulistu je nujen, on poda mnenje o stanju in priporočila glede poroda. Meni je napisala, da ob daljšem trajanju poroda priporoča carski rez (če bi bil porod predolg oz. da bi bilo potrebno dolgotrajno, močno pritiskanje).

Imam -4,5 in -5, hodim na Očesno kliniko v Ljubljani, ker nosim poleg očal tudi leče.

(odgovor članu sandra555)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2007 14:47:55   
živa
Hoj!

Kolikor sem jaz seznanjena, začnejo ginekologi o porodu s CR razmišljati pri dioptriji - 10. Nihče pa ne bo ugovarjal tudi pri nižji dioptriji, če boš imela mnenje oftalmologa, da priporoča CR. Vendar ti bo najbrž priporočilo napisal samo, če je problem v očesnem ozadju (natrgana ali tanka mrežnica ipd.). Priporočilo oftalmologa za CR rabiš v vsakem primeru, tudi če bi imela dioptrije npr. - 25 in pečateno mrežnico in ne vem kaj še vse.

Sandra 555, meni so vsi oftalmologi v Avstriji rekli, da pri njih ženske z visoko dioptrijo rojevajo vaginalno in da tudi pri meni ne vidijo razloga za CR, pa imam več kot še enkrat večjo dioptrijo kot ti. V Sloveniji pa so oftalmologi bolj previdni in sem takoj dobila priporočilo za CR, še rekli so mi, naj ne bom nora, ko sem razmišljala o epiduralni in vakumu.  

MikyMiska, naroči se na pregled k oftalmologu, naj ti pregleda očesno ozadje in pove mnenje glede poroda.

Lp,

živa 

(odgovor članu sandra555)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2007 14:50:56   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: živa
MikyMiska, naroči se na pregled k oftalmologu, naj ti pregleda očesno ozadje in pove mnenje glede poroda.

Točno tako user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?