|
RE: tajnica, poslovna asistentka 4.12.2007 12:22:28
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: hrchy Joj, sploh ni tako, kot nekatere predvidevate... Zaljenjna v podjetju se nisem slisala, kolektiv je mlad, odnosi sprosceni, delo dnamicno, za placo ne vem, ampak sigurno ni podpovprecna, saj je podjetje uspesno, bozicek obisce otroke (in zaposlene), skupaj praznujemo rojstne dneve (vedno dobimo cestitko in darilo od podjetja...)... sicer je dela veliko, ampak ce je to ovira... Tudi jaz razumem, da noben noce delati nekje, kjer so slabi odnosi, ampak ironija je, da je to podjetje vedno nominirano med "podjetji, za katere je najbolje delati"... Res pa je, da je pri nas slabo poznano, tako da sem premisljevala, da je to razlog, da se jih tako malo prijavi, saj niti ne vejo, kaj delamo. Se zdalec nismo med top 100 najevecjimi slovenskimi podjetji, zelo malo oglasujemo... Bi se ve prijavile za delo v podjetje, ki ga ne poznate? Ali iscete predvsem podjetja, katerih ime vam zveni znano? Ma, še vedno je tole ful čudno. Naše podjetje se ukvarja s proizvodnjo elektronskih komponent, smo majhni, samo 55 zaposlenih, na slovenskem trgu prav nič znani, nikjer se ne oglašujemo, pa smo dobili preko 200 prošenj za tajnico oz. poslovno sekretarko. Smo prav tako iz Ljubljane. Res zelo težko verjamem, da ne morete dobiti ustrezne moči. Meni osebno je sicer prednost, če podjetje poznam, ampak vedno preverjam predvsem boniteto podjetja, pa potem okolje in sodelavce, s katerimi naj bi delala, sistem dela, način nagrajevanja, če je čutit tisto pozitivno klimo, ki ti daj krila. OD je seveda pomemben (na slabše praviloma ne greš, če ni nujno), ni pa edini oz. najpomembnejši kriterij.
|
|
|