freya
|
Naša je stara 9m in pol (prva 2 zobka rasteta), pa je pretlačena hrana velik problem. Če so noter čisto mali koščki, noče nič več - kdaj celo zbruha. Zato rajši spasiram, da sploh kaj poje. Sicer mi zgleda vsak dan isto, ko je zmiksamo, skoz ene kašice. Kdaj imam občutek, da je postala totalno neješča - noče več jabolka, banane, jogurta, cvetače ... Ne morem ji pa dajat samo kosmičev ali krompirja. Pa sploh ne pokaže, da je lačna, tudi po 4 ure ali več, pa čeprav je prej pojedla samo 5 žličk hrane. Kdaj sploh ne vem več, kaj naj. Pri pediatrinji se je izkazalo, da je od prejšnjega pregleda pridobila čisto premalo na teži, in napotek - naj ji dam več GH. Ampak kako, če noče jest???? Moje mleko gre počasi h koncu, zato se dojiva samo še zjutraj (okrog 4h) in zvečer. Teja 29, imaš pa fajn urnik naštiman. Mi ga zdaj uvajamo, ampak je kriza, ker se vsak dan drugače zbudi, budit je pa vsaj še ta mesec nočem (januarja začnem bolj striktno, zaradi privajanja na urnik varstva). Zato je vsakič drugače, sploh pa če še noče česa jest. A ve, ko pri obroku noče česa jest, pa vidite, da je otrok še lačen, mu pripavite kaj drugega, ali počakate do naslednjega obroka?
|