|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Svoje gospodinjstvo
30.11.2007 12:11:41   
Medika22
Oj!
Zanima me, če kej veste a se splača it na svoje gospodinjstvo če ne prejemaš ničesar pa se izredno šolaš starša pa dobivata minimalne prihodke?
Bi pol bla upravičena do česa, oziroma a bi dobila zato kej več če bi se prjavla v svoje gospodinjstvo?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Svoje gospodinjstvo
30.11.2007 12:14:20   
lukec
Zakaj pa ne prijemaš ničesar? Če nimaš dohodkov, ti pripada danarna pomoč.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Medika22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2007 12:18:34   
Medika22
Izredni študent po novem zakonu ni upravičen do prijave na zavodu za zaposlovanje in s tem posledično tudi do socialne pomoči ne. Vlogo za štipendijo sem sicer dala ampak še vedno nobenega odgovora. 

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.11.2007 12:24:38   
lukec
A tako je s tem. Bom malo poiskala po netu, pa saj se ti bojo oglasile punce z izkušnjami.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu Medika22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.11.2007 12:29:11   
lukec
Sem malo iskala in ugotovila, da so te do 26. leta dolžni preživljati starši. Torej, če imata starša nizke dohodke, ste mogoče kot družina upravičeni do kakšne pomoči. Cenzus za tričlansko družino je 411.14 evra. Ali pa vsaj kakšna izredna pomoč.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2007 17:43:04   
Hator
To v zvezi z izrednim šolanjem ne drži. Če se otrok šola (redno ali izredno), so ga straši do 26. leta dolžni preživljati.
Točneje glej ZZZDR. Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2007 21:32:22   
maja&m
Medika-če prijaviš svoje gospodinjstvo je to le uradni zaznamek. Ni slabosti, koristi pa tudi ne. Meni je enkrat na CSD rekla,da če bi hotela dobiti soc.pomoč, da potem bi morala imeti prijavljeno svoje gospodinjstvo,pa še imeti podpisano preživnino s starši ker sem bila mlajša od 26 let. No in letos,ko pa mi je potekel status in sem prijavila svoje gospodinjstvo,pa sem želela to koristit tudi pri den.soc.pomoči...Jok brate odpade. Zgleda da je od delavke do delavke na CSD odvisno kako in kaj. Ta pa mi je rekla,da bi mi upoštevali polno,če bi stanovala v bloku...tralalala... Da je sedaj vse bolj strožje, da to ful izkoriščajo.
Kar pa se tiče zavoda za zaposl. in študentov je pa tako,kolikor jaz vem. Na zavod se lahko prijaviš tudi če si študent,vendar ne SMEŠ oz. NE MOREŠ imeti STATUSA študenta.

Evo,pa upam,da sem kaj pomagala.

Lep miklavžev večer

Maja

(odgovor članu Medika22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.12.2007 2:12:55   
Anonimen
Pa še en catch je... svoje gospodinjstvo sicer lahko prijaviš brez problema, vendar ti bo za CSD to presneto malo koristilo... kajti vsi tisti, ki so polnoletni (ne glede na to, da se šolajo in so mlajši od 26 let) in živijo v nepremičnini katerihkoli sorodnikov, se jim od DSP-ja odbije 40% od polnega zneska (ker nihče ne verjame, da ti starši /sorodniki računajo najemnino, sploh pa, če so te še dolžni preživljati - nihče pa seveda ne vpraša, ali te imajo s čim preživljati - saj si polnoleten, pa delaj! user posted image )... Ti pa do DSP načeloma sploh nisi upravičena, ker tudi kot družina presegate cenzus za 3-člansko družino... če imata oba starša dve minimalni plači, je to cca. 750€ netto in to je čez cenzus... edino za IDSP lahko zaprosiš in bi jo verjetno dobila, pa tudi prijava na RZZ ali status nista ne pogoj ne ovira za pridobitev...

(odgovor članu maja&m)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.12.2007 9:12:46   
maja&m
Darja,samo za izredno den.pomoč je pa baje še strožje. In kolikor vem do nje še težje prideš kot do tiste "normalne". Tako je meni rekla na CSD. Nekako tako,da če nimaš pogojev,da bi bil prejemnik den.soc.pomoči tudi do izredne težko prideš. Je pa najbrž spet odvisno od posamezne delavkeuser posted image user posted image

Lp

Maja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.12.2007 11:17:27   
Anonimen
Pogoji za IDSP so veliko bolj ohlapni kakor za redno DSP. Kajti IDSP lahko dobijo vsi, od polnoletnih dijakov in izrednih študentov do zaposlenih in upokojenih. Samo komisija na CSD mora presoditi, da je njihov razlog opravičljiv. Cenzus se sme preseči tudi za do 30% (to je pa že praktično pol Slovenije, vraga). Nikoli ni samo ena socialna delavka, ki bi sama odločala o tem, ali bo DSP ali IDSP odobrila tistemu, ki je prišel do nje. Vedno je to "strokovni svet" CSD-ja (morda se jim uradno reče drugače, ne vem).

Po novem zakonu pa moraš (če se le da) prinesti predračun za storitev ali nakup (z IDSPjem), 100%no pa v roku 15-ih dni po prejemu IDSPja račun. V nasprotnem primeru ne dobiš IDSPja 18 mesecev, pa če si 100x-no upravien do njega. Tako so se zavarovali pred tistimi, ki so nosili položnice od sorodnikov, potem pa zapravljali za alkohol (to je samo primer).

(odgovor članu maja&m)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Popoldanske aktivnosti
binyy

Ali vaš malček (od 4.leta dalje) obiskuje popoldanske aktivnosti,tečaje,...

da, plesne, telovadbo,... (33%)

da, pravljične urice (5%)

da, tuje jezike (7%)

ne, je se premajhen (32%)

ne, ker ni zainteresiran (7%)

ne, ker nimamo finančnih sredstev (16%)

Število vseh glasov: 178

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!