|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in mali mucki
28.11.2007 13:14:27   
Anonimen

Pozdravljeni,

Pred kakima dvema mesecema  je naša mačka skotila mucke , pa smo jih iskali in  ne najdli.
Danes je seveda naša mačka jih ponosno prinesla pred prag pokazat kaj ima in kako so zrasli...... 
In jaz kot jaz, valda vsa vesela mačke v roke,  jih crkljala ne da bi pomislila na to da pa so živeli na prostem do danes in da niso bili v najbolj čistem,  jaz pa nosečka. A je bolje da se jih izomikam?   Ali bo dovolj če jih okopam? Rada bi jih namreč navadila na človeka, da ne bodo ostali divji in čist plašni

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost in mali mucki
28.11.2007 13:16:11   
Taula
Toxo si že prebolela. Jaz našo user posted image božam, druge ne. Pa vedno si roke takoj umijem.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.11.2007 13:17:01   
Anonimen
Ne jih kopat madona tolk majhneuser posted image , pa še v tem mrazu....bogi muckiuser posted image

Pelješ jih cepit, razbolhat in razglistit.

Če si toxo prebolela nimaš kej dobit. Dobiš jo lahko iz mačjih iztrebkov ne pa če mačke božaš. A te še niso testirali če si pozitivna? Kolk si pa deleč z nosečnostjo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.11.2007 13:22:19   
polly80
lp
jaz sem imela ss zaradi toksoplazmoze,tako da se zdaj v tej nosečnosti res pazim,ne božam muc,umivam zelenjavo in sadje kot noratudi roke in podobno..kar se tiče tega,če si jo že prebolela,je tako,da jaz sem jo imela,pa me še vseeno testirajo,ker zgleda nimam protiteles..tako da ne vem kako je s tem..jaz iz moje izkušnje jih ne bi božala,ali pa bi si res zelo zelo umivala roke..pozanimaj se glede toksoplazmoze..umivat jih pa ne,ne pomaga,ker toksoplazmozo prenašajo z iztrebki,to pa počnejo vsak dan..tako da...lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.11.2007 13:24:23   
Taula
ne,ne pomaga,ker toksoplazmozo prenašajo z iztrebki,to pa počnejo vsak dan..tako da...lp

Sej zato se pa v user posted image  mačkom ne pucajo WCji. To dela kar moj user posted image

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.11.2007 13:31:34   
Anonimen

Karin24, saj jih pa ne bi zunaj na mrzlem kopala user posted image , ampak  na toplem. Drugače pa sem slišala  da se toxa prenaša z iztrebki, samo glede na to da ne vem kje vse jih je mačka vlačila sem pomislila če bi lahko bilo še kaj drugega.
Drugače pa mene še niso testirali, noseča pa sem 17 tednov. Kdaj pa bi me morali dat na te teste??? Tega pa res ne vem

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.11.2007 13:35:53   
Taula
Drugače pa mene še niso testirali, noseča pa sem 17 tednov. Kdaj pa bi me morali dat na te teste??? Tega pa res ne vem

To je čudno. Kri ti vzamejo in te testirajo kmalu po 8 tednu.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.11.2007 13:36:34   
Inigo
tudi jaz imam doma dva muca. sicer sta skos notri, saj živimo v stanovanju, pa vseeno si malce pogosteje umivam roke. sploh po več urnem božanju in čohanju user posted image WC pa čisti moj user posted image

pomoje, se nimaš česa bat, če jih božaš, potem pa lepo umiješ roke. res pa ti ne priporočam, da jih lupčkaš. temu se pač moraš zdaj izogibat. čeprav verjame, da je kar težko od daleč gledat tako lepe male mucice...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.11.2007 13:37:46   
Anonimen
Itak da so te že testiraliuser posted image
Poglej v materinsko. Če te pa niso maš pa čudaškega ginekologa. In če te niso zahtevaj da te. To ti pripada.

Pa predvidevam da bi muce po kopanju spustila ven. Zunej je pa mraz. Pa k spet predvidevam da muc niti nimate namena cepit proti kugi niti jih sploh pokazat veterinarju, je to kopanje lahko za njih smrtno, ker so še tak majhni in se takoj prehladijo. Nej, od zdravih, pregledanih, dobro hranjenih muc nimaš dobit kej. Pa muce se kopa izključno poleti, oz. pozimi samo v primeru da jih imaš notr pred radiatorjem. Fenat se jih ne sme.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.11.2007 13:51:27   
Taula
Fenat se jih ne sme.

Zakaj pa ne? Mi smo našo perzijko poleti malo sfenali, ker jo je zeblo po kopanju. Imela sva pa stari fen, ki je nežno pihal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2007 13:53:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Fenat se jih ne sme.

Zakaj pa ne? Mi smo našo perzijko poleti malo sfenali, ker jo je zeblo po kopanju. Imela sva pa stari fen, ki je nežno pihal.

Ker imajo zelo občutljivo kožo muce. No tisti stari feni k glih da delajo ni panike, sam ne sme bit vroč zrak, ker jih ful hitro opečeš.
No jaz jih sploh ne kopam tak da ....
Sam vem pa da sm brala o tem da se jih ne sme fenat.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2007 13:55:14   
Anonimen

Ja kri so mi jemali ja,  samo niso pa mi nič omenili kaj vse pregledajo, jaz pa tud očitno štor, se ne spoznam najbolj na to, pa prvič noseča, grem kr pogledat v materinsko ko ta post pošljem.

Drugače pa Karin24  muckov ne bom postavila na mraz, bodo ostali v bajti, mislim da bi ti vedno bolj mrzli dnevi lahko bili usodni za njih,  ko so še tako mičkeni, se že grejejo v košari svoje mame mačke user posted image , ampak kopala pa jih pol ne bom.

Hvala vam vsem za nasvete.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2007 13:57:17   
Taula
Sej mi kratkoldake muce tudi ne kopamo, samo perzijsko smo.user posted image
Anonimna..če so ti vzeli kri so te testirali tudi na to. Sej ti piše v materinski.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2007 14:07:41   
Anonimen

No se vam javljam še enkrat. So naredli test za toxo ja, sem pogledla, pa je bil negativen. No zdaj vem user posted image .
Priznam da sem štorasta user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.11.2007 14:40:23   
Leiah
Se pridružujem predhodnicam kar so napisale glede toksoplazem-ni pretiranega straha glede tega, pa seveda tako mlade mačke res ne smeš kopati!
Jaz imam mačko tudi doma in ji tudi jaz občasno čistim wc, pa nisem še prebolela toksoplazme. Pa saj ne pobiraš iztrebkov z golo roko, saj obstajajo razno razne lopatice. Pa po tem dejanju si greš normalno roke umit, ne vem kaj vsi pretirano komplicirate gelde tega prenašalca bolezni. Ne rečem da se izogibaš zunanjim neznanim mačkam, samo ne pa domačim, cepljenim in sploh mačkam, ki ne vidijo zunanjega sveta, razen z okenske police in balkona!

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.11.2007 16:30:41   
rokapi
Raje se mačk ne dotikaj. Je lahko precej nevarno za otroka.

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.11.2007 16:38:09   
*BellaLuna*
IZVIRNO SPOROČILO: rokapi

A res, kaj pa je tako nevarnega, če se dotikaš mačk?
Z božanjem se od mačk ne nalezeš nič. Toksoplazmoza je samo v iztrebkih in ne na kožuhu mačke. Jaz sem dobila dva mačja mladička ravno ko sem zanosila, pa sem normalno skrbela zanju, jima čistila wc ... edino kar sem pazila, je bilo to, da sem si malo bolj pogosto umivala roke.
Je pa veliko večja verjetnost, da se s tokso okužiš preko zelenjave in mesa, kot pa preko mačke. Tako da brez panike. Muckov pa ne kopat, ker so vseeno malo premajhni za to.

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.11.2007 16:38:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rokapi

V kakšnem smislu je lahko nevarno za otroka če pobožaš zdravo mačkouser posted image

(odgovor članu rokapi)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.11.2007 16:46:48   
Anonimen
Jaz sem imela dve mački, ena je bila skozi notri, ena pa skozi zunaj.. In kje vse je lutal maček, nevem, ampak vseeno sem ga cartala, .... Pač si po tem roke umiješ.. Če pa si toxo že premagala, ni nobenega strahu za to, da bi toxo spet dobila... Samo pač iztrebkov se ne dotikaj...

Rokapi, zanimivo, glede na mojo zgodbo sem rodila ZDRAVEGA sina... Čudno, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
28.11.2007 17:02:01   
cindy
Vsakic ko bozas muco si umij roke saj se toksoplazma prenasa z iztrebki( cisti wc z rokavicami) in tudi muce jo lahko z lizanjem zadka prenesejo na dlako. Razkuzuj roke ne jej srovega mesa in ne hrani jih z srovim meseom pa bo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.11.2007 20:19:05   
sneška_
Doma pri očiju imamo mucka in vem da kadarkoli sem bila pri mojih moj bratec ga je kar po hitrem postopku nagnal samo da ne bi bil zraven mene.

Najdojenček

(odgovor članu cindy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.11.2007 20:21:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sneška_

Doma pri očiju imamo mucka in vem da kadarkoli sem bila pri mojih moj bratec ga je kar po hitrem postopku nagnal samo da ne bi bil zraven mene.

Ful lepouser posted image

(odgovor članu sneška_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
28.11.2007 20:27:29   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

No se vam javljam še enkrat. So naredli test za toxo ja, sem pogledla, pa je bil negativen. No zdaj vem user posted image .
Priznam da sem štorasta user posted image

user posted image Potem pa se res moraš pazit. To pomeni, da je še nisi prebolela!!!
Testirali te bodo še v drugem in v tretjem tromesečju!

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.11.2007 20:38:12   
Anonimen
Zanimivo, ker jaz sem bila negativna, pa je moj otrok živ in zdrav, in mu čisto nič ne manjka, pa sem božala vsako tujo mačko, ki je šla mimo user posted image user posted image

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?