BONI*
|
Punce, jaz imam spet eno vprašanje, ker enostavno nisem več pametna:( Zanima me, koliko časa naj bi trajal en podoj pri 14 dni starem dojenčku? Jaz imam občutek, da moj Luka čez dan niti slučajno ne poje dovolj (za svojo težo bi moral pojesti najmanj 80 ml, če ne več - tehta okoli 4 kg), ker je tako len, da že po 5 minutah na eni dojki spi in ne pomaga niti če ga zdraven žgečkam, vmes previjem, slečem hlače,... Tudi buditi ga moram na dve uri za jest, ker bi drugače kar spal. Zvečer pa je potem nenasiten in bi pojedel več, kot mu moje dojke lahko nudijo. Po principu povpraševanje-ponudba je to logično, če čez dan noče jesti in je povpraševanje majhno. Glede na to, koliko časa sem jaz rabila, da sem si z intenzivnim izčrpavanjem mleka z črpalko čez cel dan nabrala dobrih 80 ml mleka, mi je jasno, da on niti v 10 minutah lenega sesanja ne more toliko pojesti. Punce, jaz enostavno ne vem več, kaj je prav in kaj ni. Zvečer mu potem damo dodatek aptamila, ki ga poje kot da že cel teden ni nič jedel. Če pa ga poskušm enakovredno podojiti, ne gre, ker lahko dojenje tako traja dve uri, jaz pa nimam toliko mleka in ker ga nimam, je otrok siten, lačen in se dere kot da bi ga iz kože dajali. Seveda potem tudi zaspi ne zelo dolgo. Kaj naj naredim:zmeden: Čez dan se resnično na vse kriplje trudim, da bi bil čimdaljši čas zbujen in bi čimbolje jedel, pa mi ne uspeva ravno najbolje. Zelo rada bi ga polno dojila in zelo rada bi videla, da bi se otrok pri meni najedel do sitega. Danes sem začela celo jemati tablete za več mleka (Tametil). Lp, :( :zmeden: Boni
|