|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prevoz z reševalnim vozilom
27.11.2007 20:22:08   
Peteršilj
mene pa zanima, kdaj oz. v katerem primeru pride reševalno vozilo domov po bolnika?Sem slišala, da samo ko je nujno, oz kap ali kaj podobno nujnega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prevoz z reševalnim vozilom
27.11.2007 20:32:19   
Anonimen
Hja,ko bi bilo vsaj tudi za kap. Pri nas vem za 2, ki sta žal preminila ravno zaradi te malomarnosti, ko so morali svojci vozit. Pa sej veš kako je to. Se moraš še oblečt, pa vse papirje poiskat, pa mine tik tak.

Od moje kolegice mami je umrla zaradi njih, ki so jo poslali domov z močno bolečino v glavi. Drugi dan je padla, pa se ni zbudila in so jo morali pripeljati na urgenco v zdr. domu. Prepozno. Je bila že zategnjena v eno stran. Ni bilo efekta. Potem pa so seveda dali rešilca. Žal prepozno. Drug dan je umrla.

Drugi primer: sosedje so opazili, da njihove sosede ni že 2 dni ven iz stanovanja v bloku. Trkajo, trkajo, pa nič. Vdrejo notri, jo odpeljejo k zdravniku (prej po tel spraševali pa so rekli, naj pripeljejo tja) in spet prepozno. seveda, so morali sami peljat, pa še Ljubljane niso poznali. Žal je ta gospa zdaj nepokretna v domu. Ko je bila na urgenci v Zdr domu, je bilo še dokaj normalna.

Pri nas so zdaj ful skrčili te privilegije. Kakor imaš svojca doma, ti ne pripada. Ok, je nujno stanje, pa še to je vprašljivo. Jaz in moj fant sva 3 leta nazaj babico sama morala peljat v Ljubljano, ker je padla, pa si zlomila ramo in prste. Imela oklep-gips. Še dobro, da dela tam kolegica, da res nismo bili kot številka tam. user posted image Drugače bi čakali kot butli. Pa še srčni bolnik je, tak da bi bilo itak potrebno spremstvo v rešilcu. Ker poškodba spodbuja srce do onemoglosti.

(odgovor članu Peteršilj)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2007 20:42:26   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Hja,ko bi bilo vsaj tudi za kap. Pri nas vem za 2, ki sta žal preminila ravno zaradi te malomarnosti, ko so morali svojci vozit. Pa sej veš kako je to. Se moraš še oblečt, pa vse papirje poiskat, pa mine tik tak.

Pri nas smo imeli urgentni primer z mojim sončkom. Takrat niti slučajno nisem razmišljala o papirjih ali o tem, kako sem oblečena (imela sem spalno majčko, ker je bilo ob 5h zjutraj). Edino pomembno je takrat bilo njegovo življenje. In 100x hitreje smo prišli do medicinske pomoči, kot če bi čakali reševalno vozilo... četudi bi oni takoj štartali (kar pa itaq ne), bi iskali našo bajto, s tem pa bi minevale pomembne sekunde.
Btw Taly, lepo ti pristaja tvoj novi/stari avatar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2007 20:58:27   
Anonimen
Res je kot pišeš. Tile papirji pa to. samo ko pa tujci , sosedje urgirajo, veš da bodo morali kaj prinest. Eni še opravega imena ne vedo. Najbolj zamerim to, ko so govorili, da Ljubljane ne poznajo. Ja, raje so razlagali 15 minut, potem pa še sami vozili v snegu revčki, potem še parking iskali. user posted image  To mi je pa žalostno.

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2007 21:04:17   
Anonimen
Moj oči je celo noč bruhal, bil čist zelen, ni več čutil nog....smo klical dežurno ki je rekla da je to pa ja neki normalnega da človek bruha in da bo boljš in da zarad tega ona ne bo hodila ven, pa tud mi da ga ne rabmo pripeljat....kaj šele kakšn rešilc.
Zjutrej ni več se mogu premikat smo klical za rešilca ga ni hotla poslat(ista zdravnica). Smo ga sami peljali na urgenco, nas je poslala v ljubljano s svojim avtom(pa sta bila rešilca frej!), v ljubljani sta ga morala brata sama nest na posteljo na urgenci, kjer jim je bilo takoj jasno da je možganska kap. Čez par ur je bil že v komi. Čez dva tedna umrl.

Kaj je pa najbolj bebasto pr vsemu temu....da je moj oči in pač tud vsi drugi občani v naši občini kar lep kos denarja dal za ta dva rešilca. Zato da ima tudi naša občina dva rešilca, če nebi mi zbrali jih namreč nebi bilo. Tako kot ni dežurnih zdravnikov čez vikend v naši (moji bivši) občini.
Da ne govorim o tem da k se ga sosed nažge tolk da pada dol takoj rešilc prleti, da ga peljejo na punpanjeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2007 21:15:58   
*BeiiBii*
jest bi prej pršla u lj z avtom mot pa z rešiLcom morm pa priznad da je biL reševalec zlo prjazn me je napoti eneparkrat prašu če sm uredu če mi ustavi če se slabo počutim res zloooo prjazn tut pol je počakou pa vprašal če grem domov al sm sprejeta v bolnico mah ni mu pare!!!user posted image

WaaWiii JeSt BooM pa MoDeRnA Pa Si BoM NiCk SpReMeNiiLa V....x]...HeCaM Se=)

Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2007 22:27:18   
Anonimen
jest bi prej pršla u lj z avtom

Ta bo pa težka...brez izpita a?user posted image

(odgovor članu *BeiiBii*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.11.2007 7:53:11   
Peteršilj
zakaj pa potem plačujemo to kuser posted image zavarovanje? Mislim naše zdravstvo, katastrofa. Trenutno mam enega od starejših sorodnikov v bolnici.
Saj postelje za stare ljudi bi morale biti nižje, da lahko gre normalno dol pa gor z nje.Doma  babica še hodi , v bolnici pa nič, ker se potem na posteljo ne more spraviti(90 LET).Pa nobene ograje na postelji pa nič, kaj če dol pade. Na eni strani postelje bi po moje mogla biti ograja, pa nič.
Glavno, da majo v parlamenti super stole, vse ostalo pa naj kuser posted image gleda.
ŽALOSTNO TODA RESNIČNO.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.11.2007 9:44:43   
Anonimen
Čisto tako ti bom povedala....če boste tiho, bo vse ostalo isto. Jaz dobesedno naredim kraval če mi kej ni prou. K to je edin način da te normalno obravnavajo. Vsaj po mojih izkušnjah.

Neposredna povezava do sporočila: 9
28.11.2007 10:00:09   
mika
po mojih izkušnjah je rešilec pripeljal v 10-15min, ko sem poklicala. dvakrat sem na pločniku videla človeka, ki sta krvava ležala. enkrat ena gospa, drugič gospod. najprej se je pripeljal zdravnik na motorju, potem pa še reševalno vozilo.

največjiuser posted image  v mb, pa je ta, da če se v nedeljo kaj zgodi, nima smisla čakat rešilca, ker jih ne dela toliko in je najbolje da sam spraviš osebo v bolnico. očeta  mojega sošolca je v nedeljo kap. klical je rešilca in ga ni bilo od nikoder. oče je imel v mobiju tel od direktorja bolnice in mu je rekel, da ga naj kar sam pripelje, ker lahko čaka na reševalce tudi eno uro. je pa dir. klical na urgenco, da so bili pripravljeni, ko je sošolec očeta pripeljal.

pred 8imi leti, ko je moj oče padel v anafilatični šok, so reševalci bili v 15 min pri nas doma. mama in moj mož sta za reševalci vozila in ko so prišli v bolnico, je rekla, da je bilo kot v filmu...vsi so laufali tako hitro, da so jo še tri dni za tem bolele noge.

ne vem zakaj kličete zdravnike, če je nekomu nenormalno slabo. treba je takoj poklicat reševalce

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2007 10:02:57   
mika
Čisto tako ti bom povedala....če boste tiho, bo vse ostalo isto. Jaz dobesedno naredim kraval če mi kej ni prou. K to je edin način da te normalno obravnavajo. Vsaj po mojih izkušnjah.

točno tako. nihče od med. osebja ne želi scene v bolnici in če ne druga, zaradi tega pregledajo bolnika tako kot se spodobi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2007 10:06:02   
Anonimen
ne vem zakaj kličete zdravnike, če je nekomu nenormalno slabo. treba je takoj poklicat reševalce

Nismo v mestu. Pri nas kličeš dežurnega ki naj bi poslal rešilca.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2007 12:19:16   
Nika v službi
Peteršilj, visoke postelje, pa naj se sliši še tako čudno, so boljše za starejše ljudi, ker lažje vstajajo in se ulegajo. Nizke postelje so strup za starejše, ker ob vstajanju in usedanju rabijo pomoč. Se pač težko dvignejo, zato so vse postelje višje. Je kar logika pri tem.

Sicer pa v Ljubljani načeloma ni nobenih težav z rešilci - smo imeli doma dvakrat situacijo ter 3x v službi, v vseh primerih so bili ekspresno hitro pri nas. Je pa pomembno, kako situacijo predstaviš, moraš pač vztrajat, da je nujno, da nimaš nobene opcije prevoza (v takih primerih pač dopuščam tudi laž, kaj češ), se ne pustiš odpravit. Vedno in povsod šteje samozavesten, odločen nastop. V Ljubljani tudi velja, da če osebo pripelješ sam na urgenco, da je najbolje, da ga posadiš na invalidski voziček ali na tiste postelje, ki so tam, hitrejša obravnava je zagotovljena.

Sicer pa je jasno - ko gre za urgentno situacijo, za sekunde, pač ne razmišljaš, kako si oblečen, kje imaš dokumente - samo v dir in na urgenco (če se pač odločiš, da bo to hitreje). Vse lahko naknadno urejaš, ko bolnika predaš zdravnikom, greš lahko po papirje in domov se preoblečt.

Čim manj takih urgentnih zadev želim vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2007 12:45:31   
Peteršilj
nisem bla jaz poleg, ko so klicali rešilnega, sorodnik ga je klical  in so mu tak rekli.
Ne vem zakaj so višje postelje boljše, saj ne more nog tako visoko dvigniti. Za moje pojme, bi ble nižje boljše.
Babico smo potem sami pelali  k svojemu zdravniku  in potem naprej v bolnico.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.11.2007 18:59:30   
robinzon
Naša izkušnja prejšni teden: tašča živi sama  v Kranju in je imela eno slikanje v Ljubljani. Ker ni bilo možnosti privat prevoza v Lj. se je zmenila s svojo zdravnico in jo je peljal rešilec, prav tako je prišel iskat. Če vam odkrito povem, se mi je zdelo kar malo čudno, da je to sploh možno.

Neposredna povezava do sporočila: 15
28.11.2007 19:18:01   
Anonimen
Ko smo pred leti klical rešilca za mojga user posted image  (1. januarja), je ta prišel v roku 10 minut. Najprej je sicer mimo peljal, ni vedel kje zavit, pa je šel en z avtom za njim. Še dobro, da je imel sireno, da smo ga opazili, ko je narobe peljal.

(odgovor članu robinzon)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
29.11.2007 10:09:07   
mika
Nismo v mestu. Pri nas kličeš dežurnega ki naj bi poslal rešilca.

karin, a misliš, da rešilec ne bi prišel, če bi ga direkt poklicali al pri vas na splošno velja da je treba zdravnika poklicat.
mi smo 10km iz mb in smo klicali  rešilca.

hothien, mislim oz. upam, da sedaj imajo tiste naprave, ki jih pripeljejo direkt na naslov. ko so sosedje klicali  rešilca za mojega očeta, je sosed stal na začetku ulice, da ni šibnil mimo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.11.2007 10:11:09   
Anonimen
karin, a misliš, da rešilec ne bi prišel, če bi ga direkt poklicali al pri vas na splošno velja da je treba zdravnika poklicat.
mi smo 10km iz mb in smo klicali rešilca.

Ja dežurnega zdravnika moraš klicat in on pošlje rešilca. To je blo v petek ponoči. Čez dan pa tud mislm da v zdravstveni dom kličeš.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
29.11.2007 10:18:58   
kofetek2010
Ko je naša tamala padla in smo klicali reševalce so takoj prišli (smo malo ven iz LJ, a so vseeno bili v cca. 7.minutah pri nas).

Na urgenco pa so naju peljali s sireno in ful hitro (moj pa takoj za njimi, tako, da smo bili skoraj istočasno tam).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.11.2007 10:30:35   
mika
(moj pa takoj za njimi, tako, da smo bili skoraj istočasno tam).

sicer malo izven teme....kako pa so ostali vozniki reagirali, ko ste vozili za rešilcem? moj mož se je z mamo peljal, z vsemi štrirmi smerniki za rešilcem, pa so mu vsi trobli in živčkaliuser posted image .

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.11.2007 10:32:36   
mika
Ja dežurnega zdravnika moraš klicat in on pošlje rešilca. To je blo v petek ponoči. Čez dan pa tud mislm da v zdravstveni dom kličeš.

ojoj, v tem času se lahko marsikaj zgodiuser posted image , pa če še naletiš na zadrtega zdravnika....upam, da  vsaj ti hitro reagirajo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.11.2007 10:32:41   
kofetek2010
Saj mu ni vozil direkt za ritjo, ampak je imel srečo, da so po celi Dolenjki (kjer sta itak dva pasova) bili zeleni semaforji.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.11.2007 10:38:15   
mika
Saj mu ni vozil direkt za ritjo,

aja.... moj mož pa je, ker se je bilo treba povsod priključit na prednostno cesto in voznik rešilca mu je rekel naj vozi direkt za njim

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?