|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poraba elektrike - bojler
26.11.2007 23:03:16   
Anonimen
Enkrat sem že vse napisala, pa me je ven vrglo. user posted image

Torej, vprašanje za tiste, ki se na to spoznate. Kdaj bojler porabi manj elektrike? Če je prižgan cel dan in se vklopi sam po potrebi ali če ga prižgem sama parkrat na dan, ko je že manj tople vode?

Da bi bil prižgan samo takrat, ko je nižja tarifa, je ža nemogoče.

Ne zdi se mi namreč normalno, da ob mesečnem obroku 40 €, plačam še 30 € poračuna. Je pa definitivno največji porabnik elektrike ravno bojler. user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poraba elektrike - bojler
26.11.2007 23:06:48   
Anonimen
Najmanjša poraba bojlerja je, če je skozi vključen. Po možnosti na eko, ekonomično, kar imajo zdaj že vsi tako. Stari bojlerji pa so največji porabniki elektrike.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2007 0:05:47   
Anonimen
Midva ne upava imeti prižganega boljerje cel dan oz. ko naju ni doma. Je bil zadnjič pri znancih serviser, ki jim je povedal, da imajo srečo da ni bojlerja vrglo v luft, ker se je notri nabral kamen in potem ga baje lahko raznese.user posted image

Jaz ne reskiram in ga prižgem po potrebi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2007 0:09:13   
Moyca_
definitivno se bolj nabira kamen če ga ves čas vključuješ in izključuješ...
In definitivno manj porabi kot pa da mora na novo vse segrevati

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2007 0:09:40   
Anonimen
Nimam straha, ker imamo varovalke, najnovejši bojlerji imajo nepovratni ventil, v primeru, če zmanjka vode, da ga ne raznese. Pa seveda garancijo.
Če je pa bojler star, potem mu pa tudi jaz nebi zaupala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2007 0:10:02   
Moyca_
kaj pa bi naj riskiral če imaš bojler ko te ni vklopljen? Prvič slišim, res?

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2007 0:13:59   
Anonimen
Tudi jaz prvič slišim.Že včasih, ko smo imeli res tiste stare bojlerčke v kuhinji ni bilo straha. Zdaj pa sploh ne.
In iskreno povedano, nimam časa da razmišljam, kdaj ga bom vklopila. In izklopila.
Sva pa začela izvajat manjšo porabo, da se tuširava zvečer, da se potem bojler polni v nočni tarifi. Enkrat je ena napisala, mislim,da Marogica. Nisem pa sigurna.

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2007 8:23:01   
paris
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Najmanjša poraba bojlerja je, če je skozi vključen. Po možnosti na eko, ekonomično, kar imajo zdaj že vsi tako. Stari bojlerji pa so največji porabniki elektrike.

Točno tako so meni razložili tisti, ki se spoznajo. user posted image In kupili smo takrat, ko smo renovirali kopalnico, super, extra izoliran, kaj vem kakšen user posted image , moderen bojler, ki je bil za polovico dražji kot drugi. Ampak mi ni žal, ker poraba elektrike je pa minimalna.

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.11.2007 8:48:33   
Anonimen
Tiste ki vam je škoda denarja za dobre bojlerje en nasvet: Gorenje tikki ima vsakodnevno akcijo, ko prodajo za ful ceneje bojlerje, ker so z lepotno napako. To pomeni da je kakšna praska, malo vdrtine...in se res splača ga it iskat. Midva sva ga dobila za 60 €, drugače bi bil skor 200€. user posted image
Garancija pa še vedno velja.
Sam klicat moraš pa res vsak dan, ker gredo astronomsko hitro od tam. Ker napake so včasih vsakodnevno, včasih jih ni po cel teden.

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.11.2007 8:53:18   
sončnica24
Mi ga imamo non stop vklopljenega, je pa res da imamo sedaj novega in piše da bi bilo potrebno vsaj vsaki 2 leti ga sčistist vodnega kamna oz. če je v vodi dosti kamna še pogosteje, potem on ne porabi veliko elelktrike in ni straha da bi se kar koli zgodilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.11.2007 9:58:24   
bamby
Moja mama ga ima vklopljenega samo v nočni tarifi, ko je cena el. nižja. Namontirala si je tisto uro, ki se sam vklaplja in izklaplja. Pravi, da je najcenejša varianta taka, da se ga ogreva na cenejši el . tok.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?