|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vročina!!!
26.12.2004 18:04:45   
Una
Hej!
Obračam se na vas, ki vse veste.:rozica: Moj malček je imel že predvčerajšnjim zvečer vročino, včeri zjutri in čez dan mu je zginla. Potem jo je že spet dobil zvečer (38,6 merjeno v ritki) in jo je imel danes zjutraj 37,5. Iz noska mu nič ne teče, ponoči je bil pod glavico čisto premočen, dajem mu sirup za zbijanje vročine, veliko spančka. Zdi se mi, da je zobek, ampak če se bo jutri vročina nadaljevala, ga peljem k zdravniku.
A ravnam prav, al bi ga mogla že pelat, a je to kkšn virus???
Najlepša hvala za vaše odgovore in lepe božične praznike!!!

Zmedena mami :zajcek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vročina!!!
26.12.2004 18:18:17   
ZARA
Ahoooooooj,Una...ja kje se ti skrivas!!??
Ej isto,ko da bi jst pisala,samo da je Zara imela 38.9 zvecer,zjutrej pa normalno...Veliko naj pije...
Jst sem jo sicer peljala k pediatru,pa niso ugotovil nicesar...:rozica:
pomoje so zobje...

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vročina!!!
26.12.2004 21:30:43   
kepica
Ojla!

To se je nam zgodila pred enim tednom.Nejc je prejšnji petek dobil vročino,imel jo je cel dan,je pa zelo nihala.V soboto je še bolj narasla,cel dan jo je imel čez 38,v nedeljo pa že 39.4.Ves čas sem mu dajala sirup za zbijanje vročine,ki pa ni čisto nič pomagal,zato smo poskusli še s svečkami,ki pa so pomagala,ampak se je vročina čez nekaj časa spet dvignila.Bili smo tudi pri zdravniku,ki pa je ugotovil,da ima virozo(na podlagi pregleda krvi).Opozoril nas je,da če se pojavijo drobne pikice,naj pridemo nazaj.In res, v ponedeljek je dobil še pikice,šli smo nazaj in pediater je ugotovil,da je Nejc prebolel 6.otroško bolezen. Čudno se nam je zdelo,da prej ni bilo nobenih znakov,samo vročina.Ni imel polnega nosu,ni kašljal ali kaj podobnega,samo vročina.
Ne vem,sicer,kaj se pri vas kuha,ampak pri takšnih malčkih je vročina znak za marsikaj,zato je najbolje,da vašega Lana odpelješ k pediatru.On vam bo še najbolj vedel povedat,kaj se dogaja.verjetno mu bodo vzeli kri,ker kri res marsikaj pokaže.No,da mu zobki rastejo,ravno ne bo pokazal:)

Dobro opravte,pa upam,da se bo vaš fantek kmalu pozdravil. Aja,pa še nekaj.Vročina se fajn zbije tudi s kopeljo 37 stopinj.Nam je pomagala še s pomočjo svečke.Drugač sem pa slišala od ene kolegice,da zelo pomaga,da naribaš krompir in ga z gazo navežeš na otrokova stopala in to menjaš recimo vsako uro.Mal se sliš neresnično,ampak baje res pomaga.Poskusi.

Pozdravte se:rozica:

lp
Kepica

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vročina!!!
26.12.2004 22:51:10   
Maxica
Bi vas nekaj vprašala-kako pa veste, da ima malček vročino? Oziroma, zakaj se odločite, da jo boste merili? A se vam zdi vroč, ali se drugače obnaša itd.? Pa še to-a jo merite v ritki ali kje? Kako to izvedete? Joj, mi smo stari skoraj pet mesecev, pa si je še nismo merili, priznam. Ne vem, meni se nikoli ni zdelo:zmeden:, da bi jo imel. Bi bilo bolje, da jo kar preventivno kdaj?

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vročina!!!
27.12.2004 7:50:46   
ZARA
oj,Maxica...
Jst sem takoj vedela,da jo ima,ker je bla zelo vroca in nemirna...Jokcala v spanju,pa skoz je samo mene hotla...
Aja jst sem ji jo pomerla kar pod pazduho-mi je pustila in je bila cisto pri miru...:rozica::rozica:

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vročina!!!
27.12.2004 13:11:56   
kepica
Oj!

Vročine ne moreš zgrešit. Jaz sem na daleč čutila,kako seva od njega.Je imel tako vroče čelo,da bi lahko jajca na njem cvrla. Drugač pa vidiš otroka.Saj ga sama najbolje poznaš.Je drugačen.Naš je zgledal zelo utrujeno,bil je kot cunja,drugače pa je zelo živahen.
Vročino pa merimo kar v ušesu z avtomatskim termometrom.

lp
Kepica

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vročina!!!
27.12.2004 21:47:55   
Una
KEPICA...
Danes so se mu pojavile pikice in jih ima vedno več... Najprej jih je imel po trebuščku, potem na sencah na obrazu, zdaj pa še mal po hrbtku in med lulčkom in nogicami. Vročina mu je že včeraj zvečer padla in je danes ni imel.

Jutri grem takoj k pediatrinji!!!!

Punce, hvala lepa za vašo pomoč.

Lp, Una

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vročina!!!
27.12.2004 21:50:58   
Anonimen
Diagnoza: peta ali šesta otroška bolezen... Zdej ali je peta ali šesta pa ne vem točno, ker nisem čisto ta prava pediatrinja...

(odgovor članu Una)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vročina!!!
27.12.2004 21:56:03   
Una
Vročino smo mi merli v ritki z digitalnim termometrom - traja ca. 20 sekund, in ta mal nič ne čuti. Drugače pa vročino takoj začutiš, saj je otrok ful vroč, našemu se je ful spalo in ful je bil žejen.

Splišni, hvala.
LP, Una

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vročina!!!
27.12.2004 22:10:10   
kepica
ja ja,to bo šesta otroška bolezen.Vsaj pri nas je blo tko.No,mi smo imeli zraven pikic še rdeče lise,ampak pediater je rekel,da so pikce pokazatelj te bolezni.Važno,da vročine ni več.Sedaj je že vse za vami.Ko so se nam pojavile pikice,je bilo že vsega konec.

lp
Kepica

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vročina!!!
28.12.2004 18:37:59   
Una
Dons sm tamalga pelala k zdravnici in naju je odpravla v 2. minutah - po 20 minutah čakanja. Kot rečeno: 6. otroška bolezen. Nič hudega (oz. ta hujše je mimo). Samo čakanje, da zginejo pikice.

Papa. Una

Aja, še to, kako veš, da ma vročino. Lan se je tako čudn joku, sploh nism poznala tega joka in pol mi je blo jasn, da je neki narobe.

LP

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vročina!!!
28.12.2004 19:14:06   
kepica
Sej jok je že en znak da otroku nekaj ni v redu.Verjetno ga je zeblo,če je imel vročino ali pa je bil utrujen.Naš je bil kot cunja.Vidiš pa tudi takoj,če potipaš čelo.Jaz sem že pri nekaj stopinjah čez 37 otipala,da čelo ni takšne temperature,kot ponavadi.
Pikice bodo pa tudi kmalu izginile.Pri nas so v eneih slabih dveh dneh.Pozdravte se!:)

lp
Kepica

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Kje ste si "spletli gnezdo"?
frufru



na svojem (45%)

pri svojih starših (20%)

pri njegovih starših (26%)

podnajemnik (10%)


Število vseh glasov: 358

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!