|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jokam....
25.11.2007 8:14:23   
Anonimen
Ne morem več...vsa leta se trudim za najino vezo, vse sem vložila vanjo in med tem izgubila sebe...a zdi se da je vse odveč, zastojn in njemu nič ne pomeni...

Velikokrat sva se pogovarjala in dogovorila, da tako ne gre več naprej in se mu umaknem in potem se on trudi, me prepričuje, dokazuje, joka in moleduje..da mu je žal, da bo naredil vse in še več zato da ostanemo skupaj, da bomo srečni...in smo/sem mesec ali dva in ko se sprostim, mu začnem zaupat...me ponovno podre....

več kot očitno je, da mu tako ustreza...ima vse..urejen dom, porihtanega otroka in ženo, ki je pripravljena narediti več kot je potrebno za zakon, on pa po svoje........kaj bi si lahko še želel...
Na živce si grem, ker vztrajam, ker popravljam, ker si zatiskam oči in se prepričujem da je tako najboljše za najinega sinčka...vmes pa jokam in obljubljam, da si takega življenja si ne zaslužim in ne želim, najdem voljo in energijo da grem..pa me spat premami nazaj........obupujem v začaranem krogu....boli me srce in utrujena sem....
se opravičujem za zmedo..kje naj najdem energijo in moč????? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jokam....
25.11.2007 8:46:47   
Naja30
Kot si sama rekla - začaran krog. Saj bi ti rekla, da se pomenita še enkrat že zaradi otroka, ampak če se to dogaja že dalj časa? Če vsi pogovori niso pomagali? Ne vem. Vem le, da je težko oditi in težko je ostati. Nekaj pa bosta morala narediti, ker otrok ne more v takem živet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.11.2007 8:54:29   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

več kot očitno je, da mu tako ustreza...ima vse..urejen dom, porihtanega otroka in ženo, ki je pripravljena narediti več kot je potrebno za zakon, on pa po svoje........kaj bi si lahko še želel...
Na živce si grem, ker vztrajam, ker popravljam, ker si zatiskam oči in se prepričujem da je tako najboljše za najinega sinčka...

V bistvu si si sama že odgovorila. Njemu tako ustreza-torej zakaj bi se spremenil, če pa ima ženo, ki njegovo obnašanje akceptira in prenaša?? Takšni ljudje se NE spremenijo...govorim iz izkušenj. Tebi preostaneta samo dve možnosti. ALi ga takšnega sprejmeš ali pa greš.

In za vajinega sinčka to vsekakor ni najboljše. On potrebuje SREČNO mamico.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.11.2007 8:57:07   
Anonimen

in med tem izgubila sebe...

več kot očitno je, da mu tako ustreza...ima vse..

Nima vsega.

Nima več TEBE.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.11.2007 9:25:56   
spacey
kje naj najdem energijo in moč?????

Predvsem v sebi.
Sama se moraš odločiti temu narediti konec in ko bo tako, boš energija in moč kar črpala, še iz pete ven, če bo treba. user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.11.2007 9:27:01   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Nima vsega.

Nima več TEBE.

To je res. Samo vprašanje, če se on tega zveda, oz. če se ga to sploh dotakne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.11.2007 9:31:20   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Nima vsega.

Nima več TEBE.

Kot da mu je to mar. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.11.2007 9:48:44   
sani1
Jaz na tvojem mestu nebi šla. Bi se pa definitivno spremenila.  Zakaj bi imel vse, če je pa takšen. Nehaj mu igrati pridne žene.  Nehaj kuhati, pospravljati. Daj otroka v varstvo, idi ven s prijateljicami, omisli si namišljenega ljubimca...  Pa boš videla koako bo reagiral in koliko mu je res mar za tebe.
Preizkusi ga oz. testiraj. Boš videla, da pali!!! Držim pesti zate!

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.11.2007 9:54:34   
paris
Energijo in moč najdi pri svojem otroku. Njemu si dolžna omogočiti srečno in veselo odraščanje, brez trenj in napetosti. Največja neumnost se mi zdi, ko ljudje rečejo, da ostajajo skupaj zaradi otrok, halo!? A zato, da otroci vsak dan posebej trpijo, ko čutijo napetost v zraku, ko vedo, da nekaj doma ne štima, tudi če se pred njimi ne kregate? Otroci so kot radar, vse vidijo in vse čutijo in trpijo zraven, ker jih je strah, ker mislijo, da so oni krivi. Zato premisli. Če ne zaradi sebe, zaradi tvojega otroka, ki ga imaš vendar najraje na svetu??

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.11.2007 9:58:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sani1

Jaz na tvojem mestu nebi šla. Bi se pa definitivno spremenila.  Zakaj bi imel vse, če je pa takšen. Nehaj mu igrati pridne žene.  Nehaj kuhati, pospravljati. Daj otroka v varstvo, idi ven s prijateljicami, omisli si namišljenega ljubimca...  Pa boš videla koako bo reagiral in koliko mu je res mar za tebe.
Preizkusi ga oz. testiraj. Boš videla, da pali!!! Držim pesti zate!

hvala za odgovore...za katere sem si res že sama odgovorila pa kljub temu...očitno potrebujem podporo...

Sani1 verjamem da deluje ta taktika, samo vprašanje koliko časa in za kakšno ceno user posted image  nisem toliko mlada da bi se igrala igrice, na koncu pa izgubila...
joj ampak ko se takole berem za nazaj, se sama sebi zdim zguba/luzer in potem čutim tisto odločnost in vem kaj mi je storiti..ko pa je treba pa....
ali poznate take občutke user posted image user posted image

(odgovor članu sani1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.11.2007 10:09:58   
paris
Poznam, poznam, sem bila sama na tem pred leti. Pa sem zbrala moči, ravno zaradi sina, ki je zrasel v krasnega fanta. Zato vem kaj govorim. Vso srečo ti želim!

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.11.2007 16:56:29   
Gina
Ampak jaz še vedno sploh ne razumem zakaj sploh gre? Kaj je konkretno narobe? pišeš kot da se samo ti žrtvuješ za vse, on pa te izigravauser posted image , ne vem, ponavadi tako čuti nekdo, ki partnerju nudi tisto, kar se njemu osebno zdi najboljše, ampak v praksi ni nujno, da nudiš drugemu tisto, kar njemu veliko pomeni, zato drugi tvojega truda ne ceni, ker mu dol visi za tiste reči.. Zakaj bi se ti počutila edina stranka v zakonu,  ki vlaga v odnos, ne vem no, kaj pa tvoj pravi na vse skupaj? Meni se zdi, da vidva mogoče sploh ne poznata dobro en drugega. pojma nimam. Napiši bolj konkretno, da bom sploh lahko zastopila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.11.2007 20:09:10   
Anonimen
Ne vem točno, za kaj se pri vajinem odnosu gre, ampak si že pomislila na kakšno posvetovalnico, psihologa. Nejvečkrat pomaga pri teh zadevah čisto tretja oseba. Seveda morata pa resnico pokazati oba, pa čeprav je boleča. Morata iti na vse ali nič. Če je družina lažna,tudi za otroka ni dobro, otrok to občuti. 
Da si pa pridna gospodinja, ljubeča žena...od moža pa nimaš tega, kar je za pričakovati...Če ne boš rekla STOP, dosti je tega, ali zdravljenje ali pa....bo samo zate slabo, ker se boš sesula. Vso srečo.

< Sporočilo je popravil decembrka -- 25.11.2007 20:10:05 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2007 0:38:59   
Anonimen
Gina, vedno rada prebiram tvoja mnjenja in nasvete...tudi tokrat.

veš sem tudi sam tako razmišljala in sva se zadnje čase pogovarjala tudi v smislu, kaj on pričakuje, kaj si želi/pogreša... in se potem v skladu s tem tudi trudila. Nisem težila, se prej ugriznila v jezik in premislila kaj in kako bom rekla in.... in seveda kaj ga prosim, da on upošteva in se z vsem strinja..in potem se celo trudi teden ali dva...in gre spet vse po starem... in tukaj sem mislila, da se jaz trudim on pa me izigrava...

Hvala tudi ostalim za vsa razmišljanja in nasvete..najtežji del je pred mano. Si priznati in pogledati v prihodnost in potem narediti korake naprej...

hvala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.11.2007 1:29:41   
Drnula
Kot pravi Marogica, sinček potrebuje srečno mamico !

več kot očitno je, da mu tako ustreza...ima vse

Taka oseba verjetno zelo malo pričakuje od življenja. Komu ustreza imeti za partnerja nekoga ki vse poštima in to je to. Ni pa njegov življenski sopotnik, h kateremu se rad vrne iz službe, ga vsaj kdaj pa kdaj razveseli, ljubi njene posebnosti, malenkosti ...

Idelane partner - ko ljubiš njegove napake. Loesje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.11.2007 8:36:30   
Anonimen
Ja mi je poznano to .Bila sava skupaj kr nekaj časa vse sem mu nudila on pa je vračal ljubezen z odhodi v gostilno meni niti otroku se ni posvečal ,ko sem predlagala da greva narazen je jokal ,prosil in še in še. Doklen se nism  odločila in mu rekla nasvidenje .Sedaj imam krasnega partnerja v vsem se ujemava in glavno je da me spoštuje.

Premisli če je vredno da trpiš ti in otrok

(odgovor članu Drnula)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
28.11.2007 8:37:33   
mojamura
strinjam se s taktiko sani1...če pa ne bo zaleglo, pa idi s svojim otrokom....ti bo lepše in boljše, na začetku sicer verjamem da ne ....ampak čas bo tvoj zaveznik

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.11.2007 9:39:26   
srki
Jaz se pa z Gino strinjam.

Včasih jaz tudi delam napako, ko samo vidim, kaj dobrega jaz naredim. Ne vidim, kaj dobrega naredi on. Potem, ko vse premislim, si uredim misli, pa velikokrat ugotovim, da včasih delam krivico. Mogoče preveč poudarjaš sebe in svoj jaz, njega pa ne vidiš.

Drugače pa, če si trdno prepričana v to, da si samo ti tista, ki vlagaš v odnos, on pa NIČ, potem zberi pogum in pojdi. Bodi srečna, pa četudi sama....

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.11.2007 18:51:33   
Gina

veš sem tudi sam tako razmišljala in sva se zadnje čase pogovarjala tudi v smislu, kaj on pričakuje, kaj si želi/pogreša... in se potem v skladu s tem tudi trudila. Nisem težila, se prej ugriznila v jezik in premislila kaj in kako bom rekla in.... in seveda kaj ga prosim, da on upošteva in se z vsem strinja..in potem se celo trudi teden ali dva...in gre spet vse po starem... in tukaj sem mislila, da se jaz trudim on pa me izigrava...

Ne vem če si me razumela čisto.... pravo kot prvo ne vem kaj konkretnega dela on narobe, tako da sploh ne vem, kako naj si tvoj post razlagam. Tako zelo na široko si napisala, da je možnih tisoč variant. Drugo, pogovoriti se ne pomeni trpet zraven, ko se "prilagajaš". Ne smeš trpet, to ni ok. Sebe moraš najprej v roke vzet. Poskusi uživat v rečeh, ki jih delaš (pišeš da zanj, ali za familijo), če ne uživaš, jih enostavno ne delaj. Ti si moraš najprej srečo najti v sebi, takrat boš lahko reči "urejala". Če ti je fajn pospravljat, pospravljaj, a ne moreš uživat zraven. Če ne uživaš, ti to pobere mnogo več energije, kot če uživaš pri tem. Če ne uživaš, se zlekni pred tv ali rr in uživaj. Če rabiš mir, oddaj otroke njemu in si vzami mir. Če rabiš čas za frendice, pojdi s frendicami. Če si zatrana, si najami nekoga, ki ti pomaga, ali vključi koga, ki ti lahko.
Prilagajat ne pomeni, da zahtevaš od tvojega, naj nekaj dela, kar ti hočeš in obratno. Prilagajat pomeni da se ti potrudiš narediti, ustreči njemu nekaj, kar tebi ni tako težko, zato da bo on srečen, ker zavestno sprejemaš, da tisto njemu veliko pomeni, čeprav je morda tebi brez veze. Če bo on srečen, imaš mnogo več možnosti, da bosta zadovoljna en z drugim, z veseljem bo kaj naredil doma, užival v tvoji družbi, tudi on tebi nudil, kar mu ni težko, čeprav mu je morda brez veze, pa ti to rabiš. Prilagajanje ne pomeni, da ti kar naprej daješ, on pa jemlje. Ravno enako mnogo moraš določene reči tudi zahtevat, ker sicer te tudi spoštoval ne bo. To pomeni v domačem jeziku, da moraš biti malo ego. Ampak to ne pomeni sitnarit in težit, ampak enostavno vztrajat brez sekiranja in doseči svoje (npr. rečeš, danes grem ven s frendicami in z nasmehom greš, ali rečeš pelji otroke danes na krožek in to je to, ali odnesi smeti (še to uro).... Če je človek kolikor toliko zrel in te ljubi, bosta našla skupni jezik, če pa ni zrel, pa malo težje. Tudi če so njegove vrednote popolnoma druge kot tvoje, bosta težko skupaj prišla, če pa so vrednote vsaj približno podobne in če sta sposobna vrednote drug drugega vsaj razumet in spoštovat, potem je pa lahko vse še čisto ok. Torej še enkrat, kaj konkretno te moti pri njem?

p.s.: a te moti njegov "hobi"?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.11.2007 0:08:12   
Palčica*
Tudi jaz se v veliki meri strinjam z Gino in tudi mene zanima problem bolj konkretno.
Glede na napisano razumem tudi Tvoje občutke anonimna.Vem kako težko je, ko dejansko probaš tisoč in eno stvar,da bi le uspelo,ko dejansko vedno znova zaupaš in se na koncu vedno znova počutiš "opeharjeno".Zdej, o prilagajanju ti je kar nekaj že napisala Gina.Sama naj mogoče dodam le to, da so skoraj vedno problem naša pričakovanja.In ko gre za prilagajanje v katerem MORATA sodelovat oba in ko prav zaradi slednjega pustiš ob strani nekaj,kar ti res pomeni ogromno...vse za končni cilj,da pridobiš nekaj kar pomeni še več in potem srečaš občutek,da se vse podira kot hišica iz kart in da se trudiš sama...Ja,razumem da se ti zdi,da zaradi vložka izgubljaš sebe.
Ampak kot sem rekla-vem premalo,zato Ti težko odgovarjam.
Prosim,bodi bolj konkretna.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.11.2007 12:32:08   
Anonimen
Gina in Palčica hvala...

Nisem te razumela narobe Gina, še posebej glede prilagajanja... Ne podrejam sem in ne žrtvujem se, rada počnem te stvari in rada skrbiim zanj in malega... zavedam se da nisem idealna in tiste stvari poskušam omejiti npr.zelo hitro skočim v luft, pa rečem predno premislim..pa se trudim to zadržat, najprej se pogovoriti razumno....Moje življenje je čist ok, tako v službi, kot s prijatelji..imam svoj čas in to ni problem..problem je najin odnos, ko imam občutek, da jaz sem vnjem on pa samo takrat ko kaj rabi...

"Če bo on srečen, imaš mnogo več možnosti, da bosta zadovoljna en z drugim, z veseljem bo kaj naredil doma, užival v tvoji družbi, tudi on tebi nudil, kar mu ni težko, čeprav mu je morda brez veze, pa ti to rabiš." Tukaj si lepo napisala, to sem tudi jaz mislila in zato sem se potrudila in naredila stvari, pa mi ni bilo težko in sem jih z veseljem delala.....on pa nekaj časa ja, potem pa spet pozabi na vse...in ne razumem kaj takrat razmišlja..vendra me definitivno ne spoštuje in ne razmišlja kako bi nekaj naredil zame ali za naju, temveč zanj....ne morem bolj konkretno napisat, ker so to tisti dogodki, majhni in vsakdanji, vendar imajo veliko težo...

Hvala še enkrat za razmišljanja, ste mi potrdile kar že vem in čutim, samo nekako ne zberem poguma in opravičujem vse skupaj....

lepo je biti ponovno z vami... user posted image

Gina, kaj si mislila pod "hobi"?

(odgovor članu Palčica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
29.11.2007 17:34:44   
Gina
Joj, saj mi je kar težko napisat, ampak še vedno si konkretno ne predstavljam, kaj misliš pod drobne reči. Kaj tebi sploh pomeni odnos? Več skupnega časa, pogovori, da gresta skupaj kam ven, drobne pozornosti, da ti pomaga, da te pohvali, da ti zna prisluhnit, pojma nimam kaj, samo zelo je očitno, da tebi neka reč veliko pomeni, ki njemu ne. Najbrž se sploh ne zaveda, kako zelo je tebi tisto pomembno. In ne moreš reči, da te zato ne spoštuje. Ti bom povedala primer. Moj da ogromno na drobne pozornosti. Njemu je višek izkazovanja ljubezni, če mi po celodnevni odsotnosti pripravi večerjo, ki me topla čaka doma, ali če mi prinese rožico, če organizira presenečenje za rojstni dan, če mi pošlje razglednico od tam, kjer se nahaja, četudi je tam samo pol dneva, če mi prinese drobno darilo od nekod, .... jasno je, da bi on sam to rad doživljal...jaz pa totalen trot za te reči. meni ne pomenijo kaj dosti. Jaz moram ogroooomno energije vložiti v to, da te iste reči njemu kdaj pa kdaj pripravim. In seveda mu jih pol manjkrat kot on meni, če se pa ne bi jasno zavedala, kako strašen pomen on njim pripisuje, pa se še toliko ne bi potrudila. Pa ne zato, ker ga ne bi spoštovala, ampak zato, ker jih moram delati zelo zavestno in z zelo veliko napora. A je možno, da je pri tvojem tudi tako?

Obstaja druga možnost. Moški imajo hobi. Vsak moški ga ima. Naj bo to služba, eden od športov, druženje s prijatelji, gostilne, šraufanje, obstranski zaslužek, pc, tv, pucanje garaže in orodja, brkljanje okoli hiše, popoldnasko spanje vsak dan par ur, ali kaj drugega, ker mu pomeni enako mnogo kot familija. Če se ti zdi, da zanemarja vajin odnos zavoljo hobija, imaš problem. Moški večinoma kar uskladijo familijo in hobi, in če imajo ok odnose v familiji, niso obsedeni s hobijem toliko ur, kot v primeru, ko odnosi škripajo. Bolj kot škripajo, več ur bo namenil hobiju, ker tam odklopi težave. Vsak moški komot odklopi težave, kadar dela drugo stvar, npr. svoj hobi. Zato pogosto bežijo tja, sploh kadar jim ni čisto fajn. Bolj kot jim je fajn doma, manj bo hobi časa odnesel, vendar....brez hobija ne bo skoraj noben dec. Če pa tebi npr. ogromno pomeni čas, ki ti ga posveti, če ti je to vrednota, kot npr. mojemu pozornosti, potem pa imata problem. Saj ti pravim, da govorim v tri dni, ker ne vem, kje konkretno je problem. morda pa bi morala ti razmislit, kje konkretno te žuli. Meni se zdi, da nimaš čisto jasne slike niti sama. Naj te potolažim, niti jaz je nisem imela, ko se z bivšim nisva razumela, šele danes mi je jasno, zakaj se nisva mogla nič zmenit,  najine vrednote so bile različne, vendar takrat tega nisem vedela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.11.2007 22:53:36   
Anonimen
Te čisto razumem.. Tudi jaz sem bila na tem, s tem, da je on mene še pretepal.. Zatiskala sem si oči.. Trudila sem se... Ampak.. En dan.. Puf.. Začela sem razmišljati.. Da to življenje ni zame in za mojega sina... Zapustila sem ga.. Res je, da še mislim nanj, da bi ga vzela nazaj, a ko pogledam sina, si takoj premislim....

Če sta se že dosti krat kao zmenila, da tako več ne gre, ... In je spet isto.. Mislim, da se res nikoli ne bo spremenil.... Ne dovoli si trpljenja zaradi enega moškega, ker jih je na svetu miljon... Premisli... Razmišljaj.. Je res vreden tvojega in otrokovega trpljenja?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Norice oz. vodene koze
Michonne RR

Koliko so bili stari vaši malčki, ko so preboleli norice oz. vodene koze?

0-1 leto (19%)

1-3 leta (19%)

3-5 let (14%)

5-10 let (7%)

10 in več (2%)

Jih še niso (38%)

Število vseh glasov: 42

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!