Anonimen
|
Sjebos narode moj, Sem se odločil da k forumu prispevam eno temo, ki se mi je posvetila v trenutku inspiracije. Zadnje čase ugotavljam, da nekateri na tem forumu precej manj seksamo kot v "mladosti", vidimo takšne in drugačne razloge, eni so otroci, drugi monotonija, zasičenost, rutina, karkoli, seks ni več to kar je bil in mi prihajamo pred dilemo in vprašanje kaj narediti, da bi zopet obudili odnose iz starih časov oz. se srašujemo ali se ovenelo rožo sploh še splača zalivati. Z ozirom da se uvrščam v kategorijo ljudi, ki ob dveh otrokih in drugih obveznostih čutim kronično pomanjkanje seksa, sem pred kratkim doživel tudi to, da sva se z drago srečala - v postelji. Mislim, da vam ne opisujem podrobnosti, ker bi to že sodilo v kakšno temo vrelih zgodbic, nočem vas pa v tem trenutku provocirati, ker bi mi nemara lahko še kdo zavidal. Skratka, da prekinem digresijo. Z ženo sva skupaj 12 let, že od konca srednje šole oz. začetka faksa. Prišel sem do zaključka, da je najin seks sedaj fantastičen, nekako neprimerno bolj kot včasih. Ne gre za samo dejanje in definitivno mi ne rabite citirati reka da se "lačen še kruha veseli". Gre za odnos, zaupanje, telesno komunikacijo, pogled, poljub, dotik,... Gre za neke vrste višjo stopnjo zavesti med partnerjema, spoštovanje v smislu zavedanja, da imata samo drug drugega in da je seks pač potreba, ki jo človek mora zadovoljiti in da zaradi suše doma resnično ne boš postavljal na kocko obstoja cele družine. Ker družina je svetinja. Torej? Če imava drug drugega si ne smeva dovoliti, da se najine poti razidejo, držati morava skupaj te vajeti življenja ker ljudje smo ranljivi in življenje je nepredvidljivo in te hitro potegne na stranpota. Mlad sem, ljubim življenje, včasih bi rekel ljubim ženske, danes bi rekel ljubim svojo ženo, ljubim seks in vse lepo ker pač pripadam sistemu in času, ki nas je razvadil, zato ne mislim trpeti pomanjkanja. Ampak če samo malo pozabimo na egoizem in predenj postavimo višje vrednote ugotovimo, da se splača potruditi. Splača stisniti zobe. Je vredno! Pa če seksaš enkrat na mesec. Ampak se takrat prepričaš, da je to tisto pravo. Kar te združuje s partnerjem. Vsaj mene. Seks ni natepavanje, ni goli fizični akt, to je pretok energije, komunikacija brez viška nepotrebnih besed, in jok in smeh, in veselje in žalost, in strah in pogum, in jeza in odpuščanje, vse tvoje emocije, vse kar združitev partnerja posamezniku da in kar posameznik na svoj način čuti, strnjeno pa je samo v enem pojmu - ljubezen!
< Sporočilo je popravil Bakfark -- 25.11.2007 6:50:29 >
|