Anonimen
|
Pri mojem znaku-oven je popolnoma zadelo Hrana in horoskop Naš odnos do hrane in telesna teža sta odvisna tudi od tega, kateremu znamenju horoskopa pripadamo. Zato spoznajte dobre in slabe strani svojega znaka in odkrijte, katera hrana je najbolj primerna za vas, da boste še dolgo ohranili vitko linijo. Oven Je požrešen in obožuje pikantne jedi. Je hitro in hrane ne žveči dovolj. Naučiti se mora uživati v hrani, jesti počasi in jemati manjše porcije hrane. Nasvet nutricista: Da: belo meso z žara, morske ribe, polnozrnate testenine in riž, zelena zelenjava, korenček, cvetača, rdeča pesa, krompir, med, olivno olje, česen, čebula, por, feferoni, orehi, lešniki, mandlji, kostanj, smokve, banane, ananas, jabolka, južno sadje. Ne: omejiti morate vnos sladkorja, začimb in konzervirane hrane; izogibajte se maslu in margarini ter zmanjšajte količino mleka in jajc. Bik Večkrat mu je bolj pomembna količina kot kakovost hrane. Obožuje bogate omake in kosila od juhe do sladice. Rad ima pivo in sladke napitke. Nasvet nutricista: Da: nemastna govedina, list, oslič, postrv, morski sadeži, polnozrnate testenine in riž, ječmen, alge, grah, cvetača, artičoke, špinača, kumare, krompir, paradižnik, blitva, peteršilj, rožmarin, timijan, olivno olje, južno sadje, višnje, češnje, jabolka, hruške, grozdje. Ne: začimbe, pikantna hrana, salame, divjačina, sladkarije, vino, kava. Dvojčka Idealna prehrana dvojčkov je raznolika in okusna. Radi poskušajo nove jedi in so nori na etnične kuhinje. Niso dosledni in skoraj nikoli ne zdržijo diete do konca, saj ne marajo rutine. Nasvet nutricista: Da: teletina, puranje meso, zajčje meso, morske ribe, mleko, siri, jajca, jogurt, soja, koruza, riž, ječmen, korenček, šparglji, grah, gobe, paradižnik, špinača, repa, zelje, krompir, zelena solata, česen, peteršilj, rožmarin, meta, fige, hruške, breskve, slive, grozdje, banane, ananas, orehi, lešniki. Ne: čokolada, sladkarije, prezrelo sadje, alkoholne pijače. Rak Rad je, posebej mehko in kremasto hrano. Navaditi se mora jesti raznoliko hrano, in to takrat, ko je umirjen, saj se napetost in živčnost kažeta prav na želodcu. Nasvet nutricista: Da: jogurt, mleko, ribe, jajca, sir, postrvi, telečji zrezki, kunčje meso, nemastne salame, testenine, proso, riž, olivno olje, leča, brokoli, špinača, repa, bučke, mladi krompir, korenje, zelje, gobe, feferoni, muškatni orešček, zeleni poper, paprika, rožmarin, lovor, južno sadje, grozdje, jabolka, hruške, grenivke, suho sadje. Ne: škrob in sladkor, beli kruh, črni poper, alkohol, hladne in gazirane pijače, mastne omake in nezrelo sadje. Lev Je ljubitelj dobre hrane, posebej ko gre za specialitete. Hrana mu je simbol razkošja, zato mora biti miza okrašena in skrbno pripravljena, da bo lev ob njej z užitkom jedel. Nasvet nutricista: Da: polnozrnate žitarice, nemastno belo meso, nemastna riba, riž, manj mastni siri, jajca, soja, ječmen, koruzno olje, korenje, krompir, paradižnik, zelje, koruza, špinača, artičoke, zelena solata, kumare, česen, čebula, meta, rožmarin, žafran, kari, cimet, materina dušica, borovnice, maline, jagode, marelice, slive, lubenica, orehi, južno sadje, češnje, smokve, jabolka. Ne: nasičene maščobe, konzervirana hrana, mastne juhe, divjačina, klobase in salame, sol, alkoholne pijače in močna vina. Devica Jedo samo določeno vrsto hrane, tu in tam pa si privoščijo gastronomske izzive. Rade imajo naravno hrano, sveže sestavine, bio živila in tradicionalno kuhinjo. Nasvet nutricista: Da: zdrob, jogurt, nemastno belo meso, sladkovodne ribe, jajca, polnozrnati kruh in riž, testenine, olivno olje, sir, raki, zelena solat, rukola, bučke, česen, repa, južno sadje, marelice, breskve, jagode, kivi, borovnice. Ne: prezrelo sadje, premalo pečen kruh, hladni napitki, salame, čokolada, močno začinjena hrana, kava, alkohol. Tehtnica Način, na katerega je hrana postrežena, je za tehtnico bolj pomemben kot sama hrana. Všeč so ji tradicionalne jedi, občasno pa tudi eksotične, pod pogojem, da so umetelno pripravljene in postrežene. Nasvet nutricista: Da: polnozrnat riž in testenine, ribe, pečene v foliji ali na žaru, pršut, šunka, puranje prsi, morski sadeži, poltrdi siri, med, jogurt, šparglji, špinača, korenje, zelena solata, gobe, jajca, kruh, česen, krompir, paradižnik, zelje, peteršilj, meta, timijan, lovor, jabolka, grozdje, ribez, češnje, jagode, smokve, orehi, mandlji. Ne: maščobe, sladkarije, mehki sir, beli kruh, testenine iz bele moke, pikantne začimbe, konzervirana hrana, mleko, alkohol, kava. Škorpijon Ljudje, rojeni v tem znaku, ves čas nekaj jedo in se najbolj upirajo dietam in zdravi prehrani. Obožujejo močne okuse in začimbe, radi imajo divjačino in močna vina. Velikokrat se prenajedajo. Nasvet nutricista: Da: nemastno meso, ribe, nemastni sir, redkvice, divjačina, kruh, polnozrnate testenine, med, marmelada, šparglji, blitva, zelena solata, krompir, paradižnik, bazilika, ananas, jagode, mandlji, grenivka, grozdje, banane, jabolka, smokve, breskve, orehi, lešniki, kokos. Ne: mastna, začinjena hrana, prekajeno meso, konzervirana hrana, maslo, vino. Strelec Nagnjen je k pretiravanju pri hrani in pijači, kar se velikokrat pokaže pri zdravstvenih težavah v zrelih letih. Ni zahteven, zato je najrazličnejšo hrano in ob vsaki priložnosti. Nasvet nutricista: Da: med, polnozrnate žitarice, mleko, soja, nemastno meso in ribe, peteršilj, rožmarin, timijan, česen, čebula, korenje, špinača, zelena solata, jabolka, zelje, repa, pomaranče, češnje, jagode, ribez, borovnice, rozine. Ne: rdeče meso, salame in klobase, mastni siri, maslo, majoneza, alkohol, kava, sol, sladkor. Kozorog Ko gre za hrano, so pripadniki tega znamenja ekstremisti. Cenijo tako kakovost kot količino in radi jedo v družbi. Nasvet nutricista: Da: žitarice, mleko, jogurt, sir, jajca, govedina, piščančje meso, kunčje meso, jagnjetina, pršut, šunka, ribe, redkve, čebula, šparglji, korenček, artičoke, špinača, bučke, borovnice, lovor, žafran, muškatni orešček, češnje, gozdni sadeži, grozdje, ananas. Ne: salame, mastne ribe, konzervirana hrana, divjačina. Vodnar Mirno bi lahko živel samo od zmrznjene in konzervirane hrane in pripravljenih jedi. Vendar pa v družbi prijateljev ceni dobro hrano. Nasvet nutricista: Da: jogurt, jabolka, paradižnik, mocarela, zelena solata, sveži sadni sokovi, nemastno meso in ribe, polnozrnati kruh in testenine, korenje, zelje, kumare, redkvice, špinača, leča, koruza, koromač, borovnica, rožmarin, južno sadje, jagode, banane, ananas, smokve, kostanj, mandeljni, orehi. Ne: piškoti, konzervirana hrana, pripravljene jedi, salame, gazirane pijače. Ribi Cenijo nenavadne jedi, pripravljene na izviren način, vedno so pripravljeni poskusiti kaj novega. Radi imajo hrano, ki je značilna za določeno področje. Nasvet nutricista: Da: mleko, jogurt, ribe, školjke, telečja jetra, jagnjetina, fižol, kumare, zelena solata, korenček, čebula, leča, špinača, ječmen, slive, banane, ananas, jagode, orehi, lešniki, gozdni sadeži, kuhano sadje. Ne: salame in klobase, prekajene jedi, čokolada, gazirani napitki, maslo, živalske maščobe. M. M. Foto: JupiterImages
|