|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   policistični jajčniki
22.11.2007 20:09:02   
Anonimen
Moja težava pa je sledeča. Na UV mi je G odkril policistične jajčnike. user posted image  imam zelo neredne in posledično temu nimam O. Niti klomifen ne pomaga.
Hsg je bil v mejah normale (levi jajčnik je le malce "zaspan").
Partnerjev spermiogram je zelo dober.
Dr. mi je rekel, da je s policističnimi jajčniki teže zanositi- ni pa nemogoče.
Ima katera izmed vas podobno izkušnjo?!? Vsakega mnenja bi bila vesela...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: policistični jajčniki
22.11.2007 20:38:58   
Fargesia
Jaz ima sindrom policističnih jajčnikov...g ti ne more na podlagi enega UZ določiti da imaš polisitične jajčnike (PCO)...moraš dat kri pa da ti hormone pregledajo in vse to...no jst sem bila dvakrat na klomifenu in laparoskopijo sem dala čez pa še ni rezultatov...

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.11.2007 20:56:16   
ajam27
Samo, če sem jaz pravilno informirana, imeti policistične jajčnike ni isto kot imeti sindrom policističnih jajčnikov. Se mi zdi!

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2007 21:09:03   
Anonimen
Meni je G tudi na UZ omenila, da imam policistične jajčnike, vendar z zanositvijo nisem imela nobenih težav. 2x sem namreč zanosila prvi mesec.

(odgovor članu ajam27)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2007 22:05:36   
dulcinea

Jaz ima sindrom policističnih jajčnikov...g ti ne more na podlagi enega UZ določiti da imaš polisitične jajčnike (PCO)...moraš dat kri pa da ti hormone pregledajo in vse to...no jst sem bila dvakrat na klomifenu in laparoskopijo sem dala čez pa še ni rezultatov...

Meni je za policistične jajčnike povedala samo z UZ. Še zdaj pa nisem prepričana, a imam PCOS ali PCO. user posted image  

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2007 9:20:27   
Fargesia
SPCO in PCO ni ista stvar...SPCO maš za vedno in ni ozdravljiv...lahko samo pomagamo z laparoskopijo za nekaj mesecev al pa let...policistični jajčniki ne pomenijo ene ali dve cist oziroma foliklov ki niso počili, ampak jih mora bit mal več...

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2007 9:28:22   
Anonimen
jaz imam močno policistične jajčnike( samo enkrat imela svojo menstruacijo , drugače skoz z pomočjo tabletk) , partner super spermiogram , zanosila v 1 ivf postopku.

z policističnimi jajčniki jih veliko zanosi tudi naravno, tako, da naj te ne skrbi, ni tak bav bav
vso srečo

(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2007 10:26:53   
hokejistka
Tudi jaz imam policistične jajčnike. Ne vem, če imam ravno sindrom, ker me G ni dala na nobene preiskave krvi, čeprav sva poskušala 1,5 leta.
Prav tako jedla Klomofen (ni pomagal), nato pa sem opravila HGS in potem zanosila user posted image .
Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2007 12:05:23   
po33
Vidim, da tudi, če imamo vse isto diagnozo, vsaka drugače odreagira...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2007 19:20:48   
ajam27
Moja težava pa je sledeča. Na UV mi je G odkril policistične jajčnike. imam zelo neredne in posledično temu nimam O. Niti klomifen ne pomaga.
Hsg je bil v mejah normale (levi jajčnik je le malce "zaspan").
Partnerjev spermiogram je zelo dober.
Dr. mi je rekel, da je s policističnimi jajčniki teže zanositi- ni pa nemogoče.
Ima katera izmed vas podobno izkušnjo?!? Vsakega mnenja bi bila vesela...

Se opravičujem, pozabila sem se podpisati!user posted image
Torej, nekaterim dekletom pomaga že sam HSG in zanosijo v roku cca. 3 mesece. Jaz očitno ne spadam v ta "rang".
G mi je omenil, da je morebiti glavni krivec mojih PCO prevelika telesna teža. Sem ga vzela pošteno resno in sem začela shujševalno kuro in vsakodnevno razgibavanje.
Sem optimistična! Upam, da uspeh nebo izostaluser posted image  in bom kmalu user posted image .
Hvala vsem za odgovore. SEm kar malce potolažena...

(odgovor članu po33)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.11.2007 20:40:38   
Fargesia
jaz moram tudi shujšat...spravit ITM pod 25...

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2007 20:48:02   
ajam27
Potem pa bo najboljše, če druga za drugo drživa pesti...user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.11.2007 22:54:40   
Fargesia
al pa da se najdeva skup in se vpiševa na kak fitnes al pa telovadbo...

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.11.2007 10:10:15   
Massa26
Meni klomifen ni pomagal, zanosila pa sem takoj po laparoskopiji user posted image . Vem, da ogromno pomaga, če shujšamo oz. tudi tistim, ki so suhe, se priporoča prehrana z nizkim glikemičnim indeksom (Montignac). Zadnje čase zdravijo PCO(s) tudi z zdravilom Aglurab, ki je pri nekaterih zelo učinkovito.

Toliko na hitro.

Ni pa za obupat, nama je npr. uspelo po cca 3 letih, lani takle čas sem bila ravno na laparo, danes pa je zraven mene v zibki 2mesečna user posted image .

Srečno vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.11.2007 14:20:51   
ajam27
Ta Aglurab je "en šmorn". Pri hujšanju ne pomaga nič. Se mi zdi, da sem imela po njem še večji apetit. Pa diarejo in da o celodnevni slabosti niti ne govorim...
Ali je katera jemala Aglurab tudi po tem ko je zanosila (da ni vedela, da je noseča in je prepozno prenahala z uživanjem teh tablet)?
Sama sem namreč z njim kar prekinila. Samoinciativno. user posted image  kar ni pa ni (imam tako ali tako zelo neredne). Pa se bojim posledic, če slučajno zanosim...

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.11.2007 16:32:23   
Massa26
ajam27,

verjetno bo bolj vedela katera, ki ga je jemala, ampak zdi se mi, da ga je po zanositvi bolje čimprej prenehat, vsaj nekaj sem brala v tej smeri...

A potem le ni tako učinkovit user posted image , se spomnim da sem brala ene par primerov punc, ki so shujšale po 10 g v kratkem času pa še zanosile. Mah kaj ko pri vsaki ˝prime˝ nekaj drugega, do takrat je pa user posted image ..

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.11.2007 16:33:20   
Massa26
ups, seveda sem mislila 10 kg user posted image

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Imena za PUNČKO
Janjikaaaa

Neža (19%)

Larisa (13%)

Neja (15%)

Tiana (16%)

Vanesa (5%)

Lana (32%)

Število vseh glasov: 237

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!