Anonimen
|
Zelo me je pretresla tem o paru, ki že 6 let poskuša zanosit. Takih bolečih zgodb sem na RR prebrala že veliko, pa tudi sama sem zelo trpela ko sem gledala druge ženske s trebuščki ali vozički. No, nama je uspelo. In zelo sem vesela , srečna, ponosna. Mama bom! Iz vsega srca sem hvaležna, da obstaja RR! Toliko lepih Žensk na kupu težko najdeš! Vse Ženske na RR ste ženska z veliko začetnico! Ste skupina Ljudi, ki si zasluži posebna priznanja- ve ste ženske leta in fatalke! V Vaši družbi se lahko počutim samo sebi podobna-nobena od mene ne pričakuje ničesar in vse razumete moje strahove, žalosti in srečne trenutke. Bolijo pa me vsi nepotrebni dodatki, ki se okoli RR nabirajo. Razne reklamne finte in portali, ki razkazujejo novorojenčke in trebuščke in srečne družine. In materinstvo označujejo za žensko poslanstvo. Ko gledaš te srečne obraze, se počutiš kot nižjerazredne bitje, ki ni sposobno okusit te neznanske sreče starševstva. Vsi so nasmejani in tako zelo lepi. Kaj pa jaz? Zakaj sem tako brezvezen človek, da nikoli ne bom imel fotografije s trebuščkom, ki ga objema bodoči očka? Zdaj, ko sem noseča, se mi te fotografije zdijo še bolj neumne! Moram vam vsem na RR povedat kaj si mislim, pa čeprav sem anonimna. Kljub temu, da sem rekla da me na RR vsi jemljete takšno kot sem, bom raje ostala skrita. Ker res, starševstvo niso reklame za vozičke, v katerih nastopajo lepi mladi očki, ki se strašno veliko ukvarjajo s svojimi dojenčki in starševstvo niso lepe mlade mamice, ki hodijo z avti po nakupih. Materinstvo ni žensko poslanstvo na katerem industrija izdelkov za otroke gradi imperij! Imeti otroke je velik privilegij. Tisti, ki nimajo težav z zanositvijo, sploh ne vejo, kako velik privilegij. In tisti, ki delajo neumne reklame s srečnimi nasmejanimi ksihti mamic, očkov, nosečnic... zelo dobro vejo, kako velik privilegij je to. In služijo na naših željah po srečnem družinskem življenju. Ne nasedajte tem reklamam. Vsem Ženskam na RR, ki se trudijo zanosit, želim da čimprej postanejo mamice. In, da ostanejo Ljudje, da ne postanejo tisti, ki hrepenijo po lažnih podobah popolnosti. Same ste že zdaj popolne! Ne pozabite tega! Pa ne me narobe razumet- tudi sama si ogledujem vozičke in stolčke in oblekce in vse. Veseli me, da je industrija tako nepredovala, da imamo možnost izbire med lahkimi praktičnimi stvarmi, ki se perejo, ne uničujejo in povrh še dobro zgledajo. Ampak- zakaj, hudiča, delajo iz vsega tega tak cirkus? Zato ker padamo na finto! In zato sem prejokala mesece in leta, ker nisem bila tako poplna. Tako vsesplošno lepa in zdrava in sposobna zanosit. No in je uspelo! Pa zdaj? Mož me ljubi. Jaz ljubim njega. Veseliva se otročička. Tudi slikala sva se. Ampak življenje je tako lepo in preprosto. Tako bolj popolno, tako drugačno od smeti, ki so me zavirale na poti do zanositve. Smeti in reklamne nesnage, ki mi je prodajala nasmeške drugih. Končno se smejem jaz! Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje!!! VSEM ŽENSKAM IN DEKLETOM NA FORUMU ŽELIM, DA BI SE SPOŠTOVALE IN UŽIVALE V SREČI SPOZNANJA, DA SO EDINSTVENE IN NAJBOLJŠE! DO MATERINSTVA NAS LOČI DOLGA TRNOVA POT, KI JO BOMO PREMAGALE ZATO, KER SMO TEGA VREDNE!
|