|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako se izogniti cepljenju?
23.12.2004 19:04:12   
Tashaia
Namreč pri tretjem cepljenju je imel moj sin zelo hudo reakcijo. Sedaj je star 13mesecev in bi moral biti cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam. Glede na vse prebrano okoli cepljenja in na podlagi izkušenj po cepljenju, ga resnično ne bom pustila cepiti. Zanima me, če že katera od vas otroka ni pustila cepiti in kako so reagirali pediatri. Ali je sploh možno, da otroka ne cepijo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
23.12.2004 19:52:59   
Anonimen
Moja znanka svoje hčerke ni dala cepiti. Tak otrok potem ne more biti vključen v vrtec. Sicer pa sem pobrskala po netu in našla prav društvo, ki je ukvarja s to problematiko. Z iskalnikom ga lahko najdeš pod Društvo SVOOD. Poišči.

(odgovor članu Tashaia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2004 20:33:24   
Gina
Moj sin je imel vedno hude reakcije po cepljenju proti davici, tetanusu, oslovskem....Pa po vsakem cepljenju je bilo huje. Ampak cepljenje proti ošpicam, mumpsu in rdečkam je pa prestal brez kakršnekoli reakcije, kar je pravzaprav logično, ker otrok na vsako cepivo reagira drugače. Se mi pa zdi, da je vseeno pametno dat otroke cepit, saj ga drugače ogrožaš, še huje pa je, da ogrožaš s tem ostale otroke, ki zaradi tehtnih razlogov NE SMEJO biti cepljeni (hude bolezni....). Če bi vsi mislili, da otroka ne bodo dali cepit zaradi reakcije , bi nalezljive bolezni še vedno razsajale! Potem se ne bi spraševala o tem - cepit, ne cepit. Ja pa kako bi se ti počutila, če bi bila noseča, pa bi vedela, da so okrog tebe (zaradi ljudi, ki otrok ne dajo cepit) rdečke in da je tvoj nerojeni otrok ZELO ogrožen? Kaj pa vem, odloči se sama.lp

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.12.2004 20:52:21   
Seven*
Poznam kar nekaj taksnih. Glede vrtca pa.. V Waldorfskem vrtcu ne rabis bit cepljen, da ga obiskujes..

Te pa popolnoma razumem..

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.12.2004 20:53:49   
Seven*
Sem pa mnenja, da bi cepljenje morala biti izbira, ne pa nuja. Vedeti je treba, da zaradi cepljenja lahko otrok tudi umre, sicer je moznost zanemarljiva, vendar obstaja.. So bili ze primeri..

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2004 21:11:58   
Tashaia
Kakšne pa so bile reakcije pri tvojrm sinu? Moj je pet ur nenormalno jokal. Smo šli k zdravnici in je rekla, da kaj takega še ni videla! Vrat je imel čisto trd in šele po teh urah, ko mu je dala paracetamol, je nehal jokati in je od izčrpanosti zaspal. Bili pa smo tudi v bolnici. Res je bilo zares grozno! Prav cvilil in rjovel jeod bolečine!Sem brala na SVOOD-u, da je cepivo OMR nevarno, ker vsebuje nevarne sestavine neomicin in želatino. Cepivo ima lahko hude stranske pojave in lahko povzroča trajne okvare zdravja, v redkih primerih celo smrt. Cepivo je povezano tudi z mnogimi drugimi znanimi in neznanimi dolgoročnimi nevarnostmi. Univerzalno cepljenje vseh otrok s cepivom je nepotrebno, ker bolezni proti katerim cepimo - ošpice, mums in rdečke - za zdrave otroke niso nevarne bolezni; prebolele bolezni v otroški dobi otrokom prinašajo celo koristi: 1) otroci pridobijo kakovostno imunost, ki jih varuje v odrasli dobi, 2) otrokom pomagajo pri zorenju njihovega imunskega sistema, ki je potrebno za zdravje v njihovi prihodnosti.

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2004 21:29:52   
Teni_
No, naša je imela to cepljenje danes. Do zdaj ni bilo še nobenih težv, zdaj pa že nekje uro in pol spančka, tako, da mislim, da jih tudi zdaj ne bo.

LP,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2004 21:31:21   
Gina
Tashaia, o katerem cepivu govoriš? Menim, da bi proti tuberkulozi, davici, tetanusu, oslovskem kašlju in otroški paralizi morali biti cepljeni vsi otroci, ker so te bolezni življensko nevarne in večinoma (razen tetanusa)hitro prenosljive kot kapljična infekcija. Ravno to cepivo povzroča, kot se mi zdi največ reakcij. Če je imel tvoj otrok tako reakcijo, da je moral v bolnico, najbrž spada med tiste, ki se ne smejo cepit. Ampak sem prepričana, da ti bo to tvoja pediatrinja najbolje povedala, ker ima s tem izkušnje. Naš v bolnico ni šel, je pa imel razen prvič vedno 40 vročine in še en teden po tem je bil "bolan" = visoka vročina in zelo očitno slabo počutje, pa tako bulo na nogi, da je ostala trda in debela še več mesecev.
Cepivo proti ošpicam, mumpsu in rdečkam zelo redko izzove reakcijo pri otrocih. Ampak če meniš da obstaja velika možnost, da jo bo imel, se posvetuj z zdravnico. Ko je imela moja hči reakcijo na cepivo proti klopnemu meningocefalitisu (sicer ni imela nikoli nobene reakcije na cepiva)- izgledalo je, kot da ga bo v resnici dobila - so ji zamenjali naslednjič cepivo in tistega prvega ne sme več dobiti. Sem jo pa dala cepit zato, ker je vsako leto dobila vsaj 7 klopov in sem bila že zelo v skrbeh zanjo. Ne vem pa koliko se strinjam s tvojo trditvijo, da naj bi bile ošpice, rdečke in mumps zdravju prijazne. Ošpice lahko povzročijo slepoto, mumps pri fantkih neplodnost, rdečke skoraj zanesljivo okvaro plodu pri nosečnicah. Imaš pa prav - glede na to, da so otroci precepljeni, je malo možnosti, da bi jih dobil.
Zelo se zavedam, da cepiva niso "zdrava" in da imajo marsikatero negativno stran. Verjami mi, da se jih celo bojim, ker imamo v obeh družinah bolezen, pri kateri je možno, da jo sprožijo cepljenja. Svetovali so mi, naj otroke vseeno cepim. Včasih je treba pogledati stvari z obeh zornih kotov, zbrati vse pluse in vse minuse in razmisliti - pa se seveda odločiti po svoje.
LP

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.12.2004 8:48:19   
*
živio!

jaz sem se pri tej nosečnosti že na začetku morala odločiti ali naj 100% zaupam zdravnikom ali ne...in sem se odločila za zaupanje v polni meri. zame in sedaj za oba so zmeraj lepo poskrbeli, tako da se temu jaz ne bom izogibala, saj še nisem srečala nikogar, ki bi škodil mojemu srčku na tak način. reakcije pa nima nobene po cepljenju...
tako je moje mnenje in mišljenje, seveda pa govorim sama zase oz. za naju...
menim, da zdr. že vedo kaj je prav in kaj ne...

lep božič vsem skupaj!:rozica:

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.12.2004 8:53:04   
Anonimen
To je res težka odločitev. Če se ti enkrat kaj takega dogodi, verjamem, da te je strah. Poznam deklico, ki je bila čisto normalna, po cpljenju pa je postala idiot. Po tem nihče več v družini ni bil cepljen.
Moj Tibor je imel borelijo od klopa. Pa ga kar ne upam dati cepit proti klopnemu meningoencefalitisu... kaj pa vem, kar en strah je prisoten. Pa vsi domači pritiskajo name, kaj še čakam. Jaz pa kar nočem na to misliti... kar odlagam.

(odgovor članu Tashaia)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
26.12.2004 12:37:16   
beti 1
Drage moje punce. Zelo enostavno je napisati na eno stran na internetu, kakšne vse stranske učinke imajo cepiva in podatke zbrati od vsepovsod, pogosto tudi nedokazane ali celo take, ki so posledica napačne interpretacije,... Prav na jetra mi grejo, ker nihče nikoli ne napiše koliko primerov istih učinkov se pojavlja pri otrocih, ki za temi boleznimi resnično zbolijo.
Npr.: Splišni je napisala, da je bil otrok po cepljenju umsko prizadet. Ponavadi se to pri cepljenju zgodi pri enem na miljon cepljen ali pa še redkeje, če pa bi otroke cepili in bi zbolevali za to boleznijo, pa bi se to dogajalo pri enem na 10.000 ali celo pogosteje.
Večina stranskih učinkov cepljenja je posledica reakcije organizma na tujek, ali pa specifične reakcije, ki jo povzroči virus, ki smo ga s cepljenjem vnesli, vendar so te reakcije vedno blažje, ker gre za manujšo količino virusov, pa še oslabljeni so.
Sploh pa je vedno več cepiv sestavljenih samo iz delov virusov, tako da se telo samo nauči prepoznati virus in ga uničiti, pri cepljenju pa ne vnašamo virusov.
Prav razjezi me, ker ljudje tako enostransko gledajo in raje druge izpostavljajo nevarnosti, kot da se soočijo z lastnimi strahovi. Tudi mene je bilo strah stranskih učinkov, ki bi se lahko pojavili, ko je bil moj :duda: cepljen. Vendar mi niti na pamet ni padlo, da ga ne bi dala cepit.
Necepljen bi bil izpostavljen večji nevarnosti.
O stranskih učinkih cepljenja se toliko govori prav zato, da se jih hitreje prepozna in se prepreči trajne posledice, čeprav je res da jih ne znamo vedno.

UPAM IN PROSIM VAS: CEPITE SVOJE OTROKE ZA NJIHOVO VARNOST IN ZARADI TISTIH; KI RES NE SMEJO BITI CEPLJENI!!!

vaša dohtarca

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.12.2004 13:58:47   
Anonimen
Ja in kaj sedaj če sem jaz napisala, da je bil otrok cepljenju umsko prizadet? Res je bila, "punčka" je danes stara 40 let, pa je od cepljenja naprej v domu, kjer nikogar ne pozna... Lahko da je ena na sto milijonov, je pa od cepljenja naprej tako. Če se pač pogovarjamo, se pogovarjamo. Ne moreš vedno paziti, da ja ne boš napisal kaj narobe, da mogoče komu ne bo prav. Saj zato pa so taki pogovri. En pove svojo zgodbo ali stzran, drugi pa spet svojo. In tako je edino prav. Zato ne obsojati ljudi, če nekaj napišejo ali pa premišljujejo drugače, kot ti. Pač napišeš svoje argumente brez obsojanja drugih.

(odgovor članu Tashaia)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
26.12.2004 14:18:09   
beti 1
Splišni, zelo mi je žal, če si moje pisanje razumela kot da te obsojam.
Morala sem najti en primer, na katerem sem lahko opisala razliko med cepljenjem in obolevanjem in sem pač uporabila tvojega, ker je bil pri roki. Zdelo se mi je tudi, da bo več učinka, če opišem stvar za katero ena izmed nas ve da se je res zgodila kot kar eno naključno.
Tudi take stvari se na žalost dogajajo in proti nekaterim smo nemočni kljub temu, da je medicina danes veliko uspešnejša kot pred 40 leti. Vseeno pa nam je lahko v uteho, da je takih primerov veliko manj, kot jih je bilo pred uvedbo cepljenja. Za starše tistih otrok, ki jih to prizadane je vse skupaj verjetno še težje, kot če bi otroci zboleli. Vendar pa je tudi takšnih staršev manj.
Zase vem, da si ne bi nikoli oprostila, če bi moj otrok zbolel in bi mu kaj hudega bilo, zato ker ni bil cepljen.
Mogoče bo katera rekla, da sem "zastrupljena" z medicinskim glediščem, čeprav se trudim, da bi na te stvari gledala tudi iz drugih vidikov.

lp

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.12.2004 14:25:19   
Anonimen
Mogoče bo katera res rekla, ampak prav to sploh ni važno. Važno je brati ene in druge argumente, potem pa človek laže presodi in se odloči. Jaz se pač ne bi mogla sama odločiti, da otroka ne bi cepila, tega res ne bi upala. Tudi če bi mi zdravnica rekla kaj takega, kar bi se mi zdelo zelo dvomljivo ali skoraj kakorkoli narobe, ne bi upala, da tega ne bi naredila. Pač strokovnjaki več vedo od mene..., čudno, saj so to študirali, a ne, nekaj pa že imajo od tega, ha, ha...
Ampak, če se ti pri otroku po cepljenju zgodi res huda reakcija in če ti tudi zdravniki potrdijo sum, da je res nekaj čudno narobe, potem verjamem, da si prestrašen in greš in poslušaš še drugo stran... V tem je bistvo teh pogovorov. In hvala bogu, da imamo med nami tudi take, kot si ti, da lahko povejo še kakšno plat te zgodbe.

(odgovor članu Tashaia)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.12.2004 8:31:33   
Boni3
Naša RR Dohtarca in ostale mamice in atki(ups,tudi babice)

Se absolutno strinjam s teboj.Osebno poznam punco,pri kateri je prišlo do komplikacij po ceplenju in ima danes precej hude težave( je invalidka),pa vendar mi niti na misel ni prišlo,da mojega otroka nebi dala cepiti! Pa morem kar po pravici povedati,da ne poslušam vedno vsega,kar mi zdravniki rečejo:zmeden:,ampak cepljenje je resna stvar in sem mnenja,da se ni za hecat. Saj črne koze so tudi iztrebili s cepljenjem,mar ne? Si predstavljate,kako bi ozglealo,če bi vse te bolezni izbruhnile v polnem razmahu npr.pri naših vnukih? Bi se verjetno vsi kesali,ker nismo cepili otrok.

Kakorkoli se odločite,odločite se prav!
Lp

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.12.2004 8:32:57   
Boni3
Sem hotla napisat izgledalo.:rozica:

(odgovor članu Tashaia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?