Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 15:25:54
|
|
|
|
Goldy
|
Ja, midva plačujeva. Imava pa različne oblike, ivljenjsko zavarovanje, noložbeno... okoli 150 eurov vsak. ŽAL pokojnin najbrž res ne bo, tako da si je dobro dat že nekaj na stran. Eni razmišljamo tako, eni sploh ne. Kaj vem? Meni so prvo naložbeno polico naredili doma, ko sem bila stara 18 let in jo je oče tudi plačeval dokler sem hodila na faks. Zdaj si jo pa pač sama. Imava pa različne produkte, jaz pri Zavarovanlnimi Maribor in Merkurju.
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 15:28:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Nobena polica niti fond ni siguren, stabilen.
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 15:29:12
|
|
|
|
fragola
|
Moja mami je panato že pomislila ko sem imela 15let, do konca šolanja mi je ona plačevala zdaj pa si sama plačujem! in vem, da ni slaba naložba!
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 15:30:05
|
|
|
|
eggo
|
trenutno je to zelo pereč prolem..... pokojnine že danes če greš v penzijo nimaš nevem kako velik pokojnine, (75% neto plače) problem pa je v tem da se bo zgodilo da bodo ti procenti nekje za 20-25 let padli pod 40% neto plače . sej tle sploh nebi bil velik problem samo je to "neto plača" tisto ki dela kažin, ker zmiraj več delodajalcev plačuje neto plačo minimalno vse ostalo je pa strošek. Tako da smo "skoraj" primorani da nekaj varčujemo ! Ponudbe je veliko če ne še preveč pazit pa je treba komu zaupat denar, ker ni vse kar se sveti zlato!!!! lp
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 15:35:17
|
|
|
|
Nea_teja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taly Nobena polica niti fond ni siguren, stabilen.
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 15:36:39
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica Sama se s tem nikol nisem obremenjevala in tud nisem niti pomisla da bi za penzijo začela kaj vplačevat. Šparamo na veliko ker mislimo v kratkem začet gradit in bomo denar krvavo rabili. S partnerjem nimava ne vem kako slabih plač ne pa tud ne vem kako dobrih smo v zlati sredini, no bol v nižjem nadstropju sredine ampak sploh mi ne pride na pamet da bi dajala kaj za penzijo. Po tem članku pa sem začela premišljevati da mogoče pa le ne bi bilo tako slabo da bi dala kaj na stran. Sva na istem. Denar rabiva za hišo. Zdaj, ali bova imela še kakšna 2 otroka ali pa bova prodala tiste nepremičnine, ki jih bova podedovala. Predvidevam, da bom delala do 75, potem pa vprašanje, koliko energije mi bo še ostalo za pokoj, po moje se bom kmalu preselila kam drugam ...
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 15:37:31
|
|
|
|
MiRaNi
|
Ja jaz varčujem. Pri Generali-ju imam sklenjeno dodatno pokojninsko varčevanje preko firme. Oni plačujejo nekaj in jaz nekaj. Sicer imam najmanjši znesek varčevanja ampak bo vseeno nekaj naneslo, ker moram še doooolgo delat da pridem do penzije.
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 15:38:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Seveda imava sklenjeno. Že sedaj nekateri upokojenci komaj živijo, ko bomo pa mi na tem pa ni šans da preživimo samo s penzijo. Pa tudi če je slučajn ne dočakamo ta denar ostane našim potomcem. Kar se varnosti tiče....je skoraj tako varno kot denar imet na banki, samo bolj donosno. Pač odvisno za katerega se odločiš. V vsakem primeru, jaz lahko denar vzamem ven kadar hočem, sam mi niti približno ne pade na pamet. Midva imava oba sklenjeno naložbeno življenjsko zavarovanje, vsak cca.50 mesečno. Se pa trenutno odločava za naložbe v sklade, samo še tipava teren. Varčevanje za penzijo in varčevanje ko imaš otroke za njihov študij je za moje pojme ena osnovnih stvari, ki jih moraš naredit, če vsaj malo misliš na prihodnost.
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 16:01:12
|
|
|
|
Taula
|
Jaz si plačujem nekaj...ni veliko. Keš se sedaj nabira za in hiško, pa je nekaj predlagal da bi povečala za penzijo vnos oz. neki pogruntala...jaz bi denar rada takoj ko grem v penzijo imela, ne pa da mi izplačujejo mesečno.
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 16:05:30
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz bi denar rada takoj ko grem v penzijo imela, ne pa da mi izplačujejo mesečno. Saj imaš možnost da se takrat odločiš ali hočeš denar na enkrat ali v rentah. Imaš obe možnosti na razpolago. No vsaj tukaj kjer mava midva.
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 16:10:18
|
|
|
|
Taula
|
A imaš pri Generali
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 16:12:31
|
|
|
|
eggo
|
povsot je možnost zbirat saj je konec konca naš denar, kaj mi bo v rentah če se že lahko drugi dan ko greš v penzijo stegneš
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 16:15:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taula A imaš pri Generali Ne.
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 16:37:13
|
|
|
|
soncek.djukelica
|
Itak,da je dober, da varčuješ! Tito je umrl, zdej je na tebi,da si sam urediš, kako boš živel pri 60-tih! Imaš pa še eno možnost, da se ti fučka sedaj in si na stara leta popolnima odvisen od svojih otrok, kar pa je slaba opcija!
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 21.11.2007 20:50:33
|
|
|
|
sazi
|
meni je že dolgo jasno, da bodo naše penzije boge in nanjo sploh ne računam. Da bi kaj zdaj namensko varčevala za to, pa zaenkrat ne. Zaenkrat gre vse privarčevano in kredit direktno v bajto, ko jo končamo, bo pa še kredit in en del denarja za varčevanje. Varčevati nameravam splošno - ne v nekih pokojninskih skladih - vsaj zaenkrat ne. Sem pa imela v prejšnji službi neko malo pokojninsko varčevanje, kjer delam zdaj pa te možnosti ni. Itak, da je prav, da se varčuje, saj se potem denar rabi za stara leta, za otroke in podobno. Se mi pa ne zdi tako nujno, da se varčuje ravno v neki pokojninski varianti.
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 22.11.2007 7:40:39
|
|
|
|
puncica
|
Ok sej mam tud jaz naložbeno življenjsko zavarovanje vplačujem pa mislim da 42€ ja no nekaj je, pa v vzajemne sklade sem tud vsak mesec dajala potem pa ugotovila da tolk ko je profita v enem mestu mi hudič itak poberejo in sem na istem, ne na slabešm ampak na istem, drugače pa mene bol to zanima, pri nas nimava tako malih plač pol pa berem tle na tem forumu kakšne nizke plače imajo nekateri pa kako hudiča boš pol še kaj prišparal če še za sprot nimaš Najina prioriteta pa je bajta in dokler tega ne bova imela tud o kakšnem drugem vačevanju ne bova razmišljala že itak se bova pa zapufala za 20 let. Mah sem kr slabe volje zarad tega dnarja.
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 22.11.2007 13:58:40
|
|
|
|
sazi
|
Najina prioriteta pa je bajta kot sem napisala, najina tudi pa na prihodnost gledam tudi tako: zdaj veliko vlagamo v veliko bajto. Ko bova z možem "stara in betežna" tako velike bajte zagotovo ne bova potrebovala. Če ne bo kakih drastičnih sprememb, se zadevo lahko proda in greš živet v kaj bolj skromnega in ti ostane precej denarja za preživetje in za pomoč otrokom. Vsekakor pa je treba nekaj malega tudi šparat. Mi je pa jasno, da to težko oz. ne znese tistim, ki živijo iz rok v usta.
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 22.11.2007 14:04:10
|
|
|
|
orhideja75
|
tudi midva nekaj "malega" varčujeva. sam to po mojem ne bo za dolgo. ker nas po mojem penzije sploh ne čakajo več. takrat se bodo že kej spomnili, pa jih na koncu mogoče sploh ne bo. ali pa bodo boljše, kot so sedaj. sej ne moremo vedet. kje je še naša starost 63 let? kaj vse se lahko do takrat spremeni. itak pa, da država zdej rabi denar. ker blagajne so sedaj prazne. zdej sem pa vse zakomplicirala.
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 22.11.2007 20:35:07
|
|
|
|
karamela
|
Tudi midva varčuvajeva saj smo ravna ta generacija, ki plačuje za prispevke v SPIZ, pa še sami zase moramo varčevat. Podjetje kjer delam mi plačuje tisti 2 steber zavarovanja za starost, jaz imam vzajemni sklad, nekaj Eurov, v delnicah, pa še NKBM sem šla vpisat. Mi pa res ni jasno, kako preživijo tisti s 500 in manj evri plače. Varčevati se zdi nemogoče.
|
|
|
|
RE: Varčevanje za normaln penzion 23.11.2007 7:48:35
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75 tudi midva nekaj "malega" varčujeva. sam to po mojem ne bo za dolgo. ker nas po mojem penzije sploh ne čakajo več. takrat se bodo že kej spomnili, pa jih na koncu mogoče sploh ne bo. ali pa bodo boljše, kot so sedaj. sej ne moremo vedet. kje je še naša starost 63 let? kaj vse se lahko do takrat spremeni. itak pa, da država zdej rabi denar. ker blagajne so sedaj prazne. zdej sem pa vse zakomplicirala. Točno tako tudi jaz razmišljam, da nekaj se bo moglo spremenit pa mi vsi govorijo ja kaj blagajna je prazna in to je dejstvo nič pa tud ne bo iz neba priletelo in da se itak ne more nič spremenit, ampak še vseeno kaj pa veš kaj bo s tistim dnarjem ki ga danes vplačuješ če ga boš čez 30 let sploh dobil. Mah ne vem no...
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?