|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   duda pri 6 let starem otroku
21.11.2007 15:01:08   
Naja31
Punce, danes me je skoraj kap.
Zjutraj, ko sem parkirala avto, stopim ven in vidim eno sosedo, na bližnjem parkirišču, kako s sinom skupaj čistita šipe od avta. Sin vem d aje nekje 5 ali 6 let star, ne vem če že hodi v šolo. No, in je imel dudo v ustih.

Pa se spomnim, da mi je mož pred časom povedal, da je njemu ena sodelavka, ki to našo sosedo pozna, rekla, da je mal' čudna in da ima otrok še vedno dudo, ampak nisem verjela, ker se mi je zdelo to bolj v smislu nekega zlonamernega opravljanja. Zdaj pa vidim, da je to res.
No, saj vem, da je otrok nima vedno v ustih ker ga pogosto vidim ko se igra na dvorišču in še nioki nisem videla, da bi imel dude v ustih, ampak danes zjutraj jo je pa imel.
Meni to ni normalno.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: duda pri 6 let starem otroku
21.11.2007 15:02:52   
Anonimen
Moj jo je imel do 5. leta, pa se meni to zdi čisto normalno. No, res pa na koncu samo za spat, za ven mu je ne bi dovolila.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2007 15:09:35   
atinav
Ja naš skoraj 3 letnik je tud zelo navezan na dudo, tko da jaz itak pravim da jo bo sigurno imel do šoleuser posted image .

TIAN nas je razveselil 20.02.2005, LIAM pa 19.10.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2007 15:10:30   
puncica
Verjetno bi mal bol čudno pogledala sicer pa kaj me briga če jo ima, sej nisem njegov starš, se ne obremenjujem s tem.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2007 15:13:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Moj jo je imel do 5. leta, pa se meni to zdi čisto normalno. No, res pa na koncu samo za spat, za ven mu je ne bi dovolila.

Moj pa malo manj, pa se mi tudi zdi normalen. Pa jaz se sebi tudi zdim normalna. zakaj mora biti vedno vse normalno in kaj sploh je normalno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2007 15:17:50   
Anonimen
Mah , lahko pa je imel tisto liziko-dudo, pa tudi če je imel ta pravo hu kers. Kaj bi dala jaz v dolgih neprespanih nočeh, da bi mali hotel imeti dudo ali flaško - jok brate.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2007 15:26:52   
piščanc
jaz sem imela flaško za pit sok doma do prvega razreda osnovne šole (7 let).

če se mama ne sekira, se tud tebi ni treba. je pa res, da se z malo muje hitro tudi čevelj obuje

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2007 16:29:48   
draganav
Tudi jaz sem imela dudo do male šole ( 6 let ). Ko sem se z avtobusom vozila v vrtec sem jo cuclala in seveda z rokami skrivala, da me ne bi kdo videl. Pa sem danes čisto normalna. Moja miška pa sploh ni hotela dude, je pa visela na zizi 2 let , popolnoma smo se odstavili 1 mesec nazaj, tudi to za nekatere ni normalnouser posted image user posted image . Za nas je važno, da je bila ona zadovoljna.

Kakor so pa že napisale. KAJ JE DANES SPLOH NORMALNO????user posted image user posted image

TAKO LEPO JE BITI MAMA

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2007 21:12:30   
Anonimen
Oooo maj gat! user posted image

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2007 9:44:06   
Pobalami
Res ni običajno, da imajo 6 letniki dudo, samo taka katastrofa pa to spet ni. 6 letnik je še zmeraj majhen otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.11.2007 9:58:41   
pety78
Moj je star dve leti, pa me vsi čudno gledajo, kaj ima še vedno dudo?user posted image user posted image user posted image user posted image Jaz sem jo imela pa do 4. leta...user posted image

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.11.2007 10:02:56   
natasaom
jest sem flašo mleka spila preden sem šla v šolo-prvi razred!vsak dan.
tud od moje prjatlce hči stara 5.5 let ima dudo za spat.naša mlek po flaš tud še zdej pije,dudo ma pa tud-3leta

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.11.2007 10:09:25   
natalia
Jaz poznam enega kmeta, ko je bil mali je mel mleko v pivovski flaši, gor cucelj in je šel na traktor ( sam ga je vozo?!user posted image ) pa vmes malo povleko, pa naprej...

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.11.2007 10:09:59   
Barbs

Otroci naj bi najkasneje do drugega leta starosti opustili dudo

Predolga uporaba dude je lahko škodljiva.
V članku, ki je bil objavljen v hamburškem časopisu Junge Familie,
lahko preberemo, da lahko predolga uporaba dude pripelje do težav z zobmi,
otroci imajo lahko težave celo z govorjenjem, dihanje skozi nos pa lahko pospeši
infekcije ušes.
Dude prav tako lahko pospešijo razvoj kariesa.
V članku staršem svetujejo, naj dudo prebodejo z iglo, tako bo iz nje postopoma izšel zrak in bo postala manj privlačna za uporabo.
Lahko pa se starši dogovorijo z otrokom, da mu v zameno za vsako noč prespano brez dude, nekaj podarijo.

user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.11.2007 11:06:28   
honey
Ja, to bi pa tudi jaz malo čudno pogledala, sploh ker jo je naš pustil pri 1,5 letu. Že na morju, ko smo bili, ko je videl kakšnega večjega otroka, da je imel dudo, se je začel kar smejat: mami, glej, ko ima tak velik fant dudouser posted image . No, meni to osebno to ne potegne, pa če normalno ali ne - mogoče pa je za njegovo mamico to normalno.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.11.2007 11:15:23   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: honey

No, meni to osebno to ne potegne, pa če normalno ali ne - mogoče pa je za njegovo mamico to normalno.

Se strinjam.

Opozorila, ki jih je navedla Barbs, vsekakor niso iz trte izvita. Mi se dude sicer še nismo rešili, za zaspat jo še vedno ima, potem pa ji jo vzamem iz ust, podnevi pa je ni nikoli imela.

Meni osebno itak nikakor ne potegne, da otrok v budnem stanju cuclja. Sori. Lahko me križate. Sploh pa mi ne sede, da vidim tako velikega otroka z dudo.

Ampak vsak pač dela po svoje in do tega ima pravico. Menim pa, da je smiselno kdaj prisluhnit nasvetom, mnenjem.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.11.2007 13:26:46   
katka11
ja vsakama svojo izkusnjo... nas do osmega meseca tud pod razno ni hotel met dude, zdej k bo lihkar 3 leta star jo pa ma. vem, da ni dobr, pa vse to, teorijo obvladam u nulo, praksa je pa drugo. duda in njegova igracka sta neki svetega. ko je hudo ju stisne in je to to. ka pa vem... ko bo zanic bo brez, kako bo to prenesel bomo pa vidli... se mi pa ne zdi lih najbolj prav, da tkole obsojate, tiste sestletnike pa to. kot pravim, vsak ma svoje finte. pol bi jest loh rekla, da so pa vsi tisti k so tok stari al pa se mal manj, da niso normalni ce majo se plenicke, k jih nas nima ze en let pa pol.
ne,ne punce. sej je normalno da se nam nasi soncki zdijo najbolj pametno pa lepi pa oh in sploh, hvala bogu. ampak vsak ima svoje prednosti in slabosti...
men gre ful na jetra k se mamice k svoje tko hvaljo, pa tak pocnejo, da je ze cist tu mac. mam kolegico, k sta njena otroka najboljsa pa vse. pa zenslka laze sama seb ze od nule. se spomnim, da je za njegov 2. roj dan govorila, kako, da pa nima vec plenick, pa da se nikol ne polula itd, otrok je pa v tistem trenutku lulal v hlacke...
pa zakaj je to treba??? men se zdi to tok butast. mejmo jih radi taksne kot so, z dudo, z plenicami, nima veze, nasi so.
mal sem se razpisala...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.11.2007 13:30:05   
orhideja75
malce čudno, ampak otroci rabijo eno tolažbo. mogočo jo ima ta otrok v dudi. eni imajo pa medvedke za spat še pri 15.letihuser posted image .
eni dozorijo prej, eni kasneje. tak je pač ta svet. vse gre prehitro mimo nas.
drugače me pa ne briga. naj ima dudo, če mu tako paše.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.11.2007 14:05:59   
Anonimen
Meni to ni normalno.

Nekaterim ni, drugim je. Meni je vseeno. Vsak po svoje.

(odgovor članu orhideja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
22.11.2007 14:08:20   
katka11
user posted image

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.11.2007 14:24:06   
Pajaca
Najprej sem se spomnla na hčerko od moje sestrične. No punca je stara 7,5 let. Poleti sem bila pri sestrični na obisku in jo je popoldan nesla spat. Zgledalo je pa takole. Punca prst v usta (dudo vem da je leto prej še imela). Drugo roko pa mami pod majco in ji je šarla po joškah.

Punca je vedno kadar je bila zaspana sedla mami v naročje, prst v usta (ali dudo doma) in drugo roko za majco pa ji po joškah šarla. Dojili sta se pa tud ful dolgo, kaj vem ko sem jaz rodila mi je rekla da se še kdaj pa kdaj, pa je bila takrat že kar dosti čez 4 leta stara.

Čist tko, men se to ne zdi normaln pa rečte kar čte.

Duda pa men je normalno tja do 3 leta, ostalo pač ne več. Kako bo pri nas bomo pa videli, upam da mu jo bomo že prej vzeli. Oz itak jo ima že sedaj več al manj le za spanje.

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.11.2007 14:30:32   
Anonimen
Drugo roko pa mami pod majco in ji je šarla po joškah.

user posted image
Po mojih joških lahko šari edino moj mož. S predpostavko, da je otrok star več kot leto dni.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
22.11.2007 14:33:23   
Pajaca
Se strinjam sunqueen.

Moja sestra je komentirala da naj si že deca najde ko sem ji to čist zgrožena povedala, pa je takrat mela tamala ene 4 leta. Zdej ma deca, pa še vedno tamala to počne.

In kar je najhuj..... ko jo je dajala spat, je imela tamala prjatlco na obisku in je zraven njiju ležala.

Jaz sem se sam pobrala, ker mi je šlo na kozlanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.11.2007 9:14:09   
katka11
dobr, to je pa cist druga zgodba... 

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.