Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 18:18:24
|
|
|
|
šnucika
|
Moram se skašljat! Moj se je pred 6. meseci končno preselil k nama na obalo,ker prej ni dobil službe. Seveda je potrebno najti osebnega zdravnika,pa zobarja.... In tu se seveda zatakne! Zobozdravnika je nemogoče dobiti! Vsi so zasedeni in ne sprejemajo vsaj do pomladi 2008.In za nameček,si je zlomil zob in ga boli....dežurni ga je vzel,ampak tam tudi ne morejo narediti nič,samo pulijo lahko,vse ostalo je samoplačniško. Danes sva poklicala že 12 zobarjev na Obali in nihče ne vzame na novo. jutri poskusim še enih par poklicat,potem pa ne preostane drugega,kot privat in mastno plačat.Najina finančna situacija pa je trenutno bolj na psu.Po cenikih pa mu ne uide kakšnih 100 EUR,če je zob zdrav...če pa ni...potem pa slikanje,zdravljenje....pa adijo pol plače najmanj. Res sem jezna.
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 18:22:07
|
|
|
|
natasaom
|
midva sva imela isti problem.zobarja nisva dobila nikjer!!sedaj se oba voziva 60km daleč k zobarju. moj je bil ves zatečen in bulast-ampak povsod so rekli,da je samoplačniško.odprli so mu zob in pustili..no,ta zobarca ki jo ima,mu ga je pa na živo spulila
|
|
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 18:22:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, midva čakava na zobarja že celo leto! Mi že eno leto govori da ne naročajo pred februarjem 2008 S tem da jst še študentskega nimam več, on pa tud ne več svojga in sva lepo oba brez. Predn bom pršla na vrsto bom verjetno pa tud brez zob
|
|
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 19:08:59
|
|
|
|
jazz
|
Uf, nehite, mi je ravno inekcija popustila k so mi ga spulli danes!!!
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 19:22:41
|
|
|
|
Gina
|
Jaz imam sistem prijaznega najedanja in še skoraj vedno uspe. Ne smeš se pustiti odgnati. Poleg tega je tako, da so te še vedno dolžni sprejeti v tvoji občini pri zobarju. Mogoče ne pri tistem, ki tebi najbolj ustreza, pri enem od njih pa so te, lahko oni določijo, katerem. Pojdi tja in prijazno sitnari, prosi, pihaj na dušo...pa sitnari, sitnari, prosi, se nasmej, sitnari....slej ko prej rata. načeloma se pa strinjam...slo. zdravstvo = katastrofa
|
|
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 19:23:59
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: jazz Uf, nehite, mi je ravno inekcija popustila k so mi ga spulli danes!!! jutr mam zobarja...čist res, nič se ne hecam in že zdaj sem živčna...ne maram zobarja...
|
|
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 19:34:47
|
|
|
|
dulcinea
|
Sem glih od zobarja... Bolj bedne zobarce ne bi mogla imet. Dolge štorije. Ko se preselim, grem k drugemu zobozdravniku. Upam, da ga najdem. Sem pa imela srečo, da sem to zobarco sploh dobila. Njen mož je otroški in sem k njemu hodila. In ko sem začela delat, sem šla kar k njemu. Je že zvrtal, potem je pa sestra ugotovila, da sem že zavarovana preko službe. Pa je glih vletela žena, pa je rekla, da bo pa ona me vzela. In tako sem pristala pri njej. Drugače pa, jaz plačam tudi 200€, sam da mi zob pravočasno popravijo. (sicer ne vem, kaj bi rekla, če ne bi imela denarja)
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 19:49:43
|
|
|
|
bumerang
|
Sem imela enak problem dobro leto nazaj. So mi vsi rekli, da ne sprejemajo pacientov. Potem pa sem dobila informacijo, da morajo sprejeti paciente, če niso "polni", po informacijah ZZZS pa so bili takrat na Obali "polni" samo trije zobarji. Potem sem še enkrat poklicala sestro tistega, h kateremu sem želela, in ji to povedala, in me je vpisala. Ampak prvi datum za pregled sem dobila šele čez kakih 6 mesecev. Naročila mi je, naj prinesem ortopan, in sem ji rekla, da ja ampak da pridem k njim po napotnico. Tako sem na napotnico naredila ortopan in zdaj hodim tja. Vmes sem šla pa v Umag k super zobozdravnici na privat. V bistvu bom verjetno bolj resno delo hodila še vedno k njej opravljat. Ker je veliko bolj poceni kot naši zobozdravniki in ker naredi veliko bolj kvalitetno in brez vsake bolečine. Dela pa samo privat. Če rabiš kontakt, me lahko kontaktiraš na ZS.
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 20:11:11
|
|
|
|
petja
|
Tudi jaz ravnokar od zobarja. Po vezah dobila zobarco, ki me je vzela na koncesijo, pa še zelo hitro mi je dala datum. Na prvem pregledu mi je naredila kartoteko in dala napotnico za ortopan, danes mi je popravila 2 zoba (štirka in petka), na enem sicer ni mogla naresti plombe, bodo morali vzeti odtis, pa se plačala 30€ . Pa še injekcijo mi je dala. Sem ful hepi, da sem jo dobila, sem pa prosila še za prijateljico, da jo vzame na koncesijo (ker vem, da MORAJO določeno število pacientov vzeti na koncesijo), pa ji je dala datum september 2008 . Tako da prijateljica zdaj hodi k njej samoplačniško, ker ima pod nujno za popraviti nekatere zobe, potem bo pa hodila na koncesijo. Ampak september 2008
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 20:58:56
|
|
|
|
bamby
|
Moja osebna zobarca je en k vredna, zato sem se odločila, da grem privat, pa so moji dohodki tudi za zjokat, sedaj pa še posebno, ker sem v bolniški. V 3eh letih mi una ni naredila nič, ta pa mi je v nekaj mesecih popravila že skoraj vse zobe in seveda me je tudi olajšala za najmanj 500€. Se popolnoma strinjam, da je zobozdravstvo čisto na psu. Pravzaprav so se zobarji znajdli, da delajo večina od njih na državne aparate, služijo pa za svoje žepe. In tu bi mogla država nekaj narediti, da se to ne bi dogajalo. Po redni poti ne prideš nikamor, privat te pa dobesedno omolzejo .
|
|
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 21:01:21
|
|
|
|
andrej77
|
IZVIRNO SPOROČILO: dulcinea Sem glih od zobarja... Bolj bedne zobarce ne bi mogla imet. Dolge štorije. Ko se preselim, grem k drugemu zobozdravniku. Upam, da ga najdem. Sem pa imela srečo, da sem to zobarco sploh dobila. Njen mož je otroški in sem k njemu hodila. In ko sem začela delat, sem šla kar k njemu. Je že zvrtal, potem je pa sestra ugotovila, da sem že zavarovana preko službe. Pa je glih vletela žena, pa je rekla, da bo pa ona me vzela. In tako sem pristala pri njej. Drugače pa, jaz plačam tudi 200€, sam da mi zob pravočasno popravijo. (sicer ne vem, kaj bi rekla, če ne bi imela denarja) se pravi zobar v ribnici ODPADE! hvala za info
|
|
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 21:16:02
|
|
|
|
šnucika
|
Sem se že malo ohladila.....ampak jutri bom klicala, ali pa šla na ZZZS in vprašala,kako je z dejansko zasedenostjo! Sama hodim privat, ampak jaz sem bolj "pridna" od mojega in imam malo problemov z zobmi,zato si mojo privat dohatrco na vsake dve leti privoščim...pa itak nima dela z mano. Tudi on je nekaj časa hodil k njej,ker je odlična...ampak kaj, ko je šlo za tri zobe in pucanje kamna 650 EUR....brez računa, ker če ne bi bilo še več. Še dobro,da plačujemo zdravstveno zavarovanje.
|
|
RE: sistem zobozdravstva-katastrofa!!!! 20.11.2007 22:04:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Še dobro, da sem lahko ostala pri otroški zobozdravnici.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?