|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   srbenje-norice
18.11.2007 15:01:02   
PIAF
Naš triletnik je dobil norice. Danes je 3.dan. Kako dolgo jih sploh dobiva? Vsak dan jih nekaj dobi in se potem lepo sproti sušijo, od zadaj nastajajo nove...

Srbi pa ga najbolj pri ritki. Ravno tam jih ima na kupu 6-7 in se hoče praskati, ponoči se premetacva, joče, da noče teh pikic, da srbijo...

Mažem jih s tekočim pudrom, zjutraj pa mu dam žličko Cleritina. Ampak zvečer je najhuje. Več kot eno žličko, pa mu ne smem dati.

Kako ste lajšale ve?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: srbenje-norice
18.11.2007 15:06:01   
mamči
Tekoči puder se ne uporablja več in mogoče ga ravno zaradi tega srbi. Če je srbenje res močno, pediater napiše mazilo z anestetikom.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2007 16:20:10   
Ninica
Nam je pa pediater priporočil tekoči puder, ker se mehurčki prej izsušijo. Tudi za mlajšo, ki ima komaj 2 meseca.

Za sirup Claritin pa pravijo, da lahko samo eno žličko. Probajte z Fenistilom mogoče bo pa bolj pomagal proti srbečici.

LP, Ninica

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2007 17:05:47   
PIAF
Ninica, kako ste vi s tamalo? Jaz vsak dan gledam našo 2,5-mesečnico, kdaj bo dobila prvi mehurček..
Jaz še pri zdravniku nisem bila, ker je vikend, so mi pa v lekarni priporočali Cleratin in tekoči puder. Fenistil si dobila na recept?

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2007 17:55:29   
Ninica
Hvala. Pa še kar. Na srečo nima vročine. Drugače pa ubožico tako srbi. Večinoma jih ima po glavi (lasišču, čelu in za ušeski). Zdaj so se že začeli sušiti.user posted image

LP, Ninica

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2007 18:18:24   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Ninica

Nam je pa pediater priporočil tekoči puder, ker se mehurčki prej izsušijo. Tudi za mlajšo, ki ima komaj 2 meseca.

Hmmm, pol pa imajo zdaj spet drugač user posted image . Mi smo uporabljali puder, čeprav so nam ga odsvetovali. Ampak le na suhe koze na vsako posebej z svežo biba palčko.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2007 19:57:35   
PIAF
Zakaj pa odsvetujejo mazanje s pudrom??

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2007 20:15:10   
cmokec
Puder lahko zapaca ranico, če norica še ni suha in se lahko vname ali celo zagnoji.

V lekarni se dobi posebna tekočina, ki tudi izsuši predel norice. Fenistila pa nebi uporabljala, ker tudi zapaca kožo.

Drugače je pa priporočljivo veliko spirati z vodo (tuširati), pa obrisati zelo nalahko, da se kožene popraska po bradavici.

Če je največ srbenja pozno popoldne in ponoči, daj Claritine šele takrat in ne dopoldne, ko je otrok boljše volje, spočit. Tako boš še vedno samo pri eni žlički zdravila.

Najbolje je, da jutri pokličeš v lekarno, pa ti bodo najbolje svetovali.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2007 20:21:49   
N _ B
Mi jih tudi ravnokar prebolevam. Danes je 11.dan. Včeraj so hrastice začele odpadati.
Nam je pediater rekel, da naj z ničemer ne mažemo. Edino, če bi se pojavile gnojne bulice, kar pomeni, da gre za bakterijsko okužbo izpuščajev, bi morali nazaj k P po recept za antibiotike in kremo. Dali smo ji Claritin. 5. in 6. dan, ko je bilo najhuje, smo ji dali še zvečer eno žličko Claritina. Nam je P dovolil (stara je dobre 4 leta). Tuširali smo jo tudi 2x dnevno. Ko so se predirali mehurčki, sem jo preoblekla večkrat na dan, pižamico vsak dan in na 3 dni posteljnino.

IZVIRNO SPOROČILO: PIAF

Kako dolgo jih sploh dobiva?

Pri nas je zadnje dobila 7. dan. Glavnina jih nastala med 3. in 5. dnem.

IZVIRNO SPOROČILO: PIAF

Zakaj pa odsvetujejo mazanje s pudrom??

To sem slišala že od večih in tako dajem dalje. S pudrom menda "zapacaš" pikice, ki kasneje odpadejo in so vidne luknjice na mestih, kjer so bile norice. Lahko se tudi zagnojijo.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2007 20:25:23   
Ninica
Mi imamo Fenistil kapljice proti srbečici 3x dnevno.

LP, Ninica

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?