Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Rabim ideje ... 17.11.2007 15:10:05
|
|
|
|
blak
|
Ti povem, kako zgleda v našem vrtcu. Na rolo papirja široko cca 1m smo narisali hiše (visoke okrog 80 cm, ene več ene manj), bloke, čisto v otroškem stilu, ena zraven druge, vsaka z drugo barvo, dvokapna streha, dimnik, okno na križ, velika vrata. Si predstavljaš? Vse hiše so v vrsti, zalepljene ena na drugo. Nebo smo pobarvali z modrim, precej vodeno. Na koncu smo dali gor še premaz, tako da zgleda bolj polakirano, pa še bolj vzdržljivo je. To rolo smo prilepili na dno stene dolge približno 2,5m (tako steno smo imeli na razpolago). Zdaj pa tako. V tem času bomo dodali gor sneg (vata ali kaj podobnega), božička z darili, otroke, ki se kepajo, okrašene smrečice. Spomladi pa si bomo pa kaj spomladanskega izmislili. Ja no, upam, da si kaj razumela, če ne, pa vprašaj.
|
|
|
|
RE: Rabim ideje ... 17.11.2007 16:43:07
|
|
|
|
Serendipity
|
Super ideja Po moje to izgleda fenomenalno dobro, kaj? Še kakšne zamisli?
|
|
|
|
RE: Rabim ideje ... 18.11.2007 14:07:39
|
|
|
|
arielca
|
Če si na predmetni stopnji, potem lahko učilnico opremiš tudi v stilu predmeta, ki ga učiš. Jaz učim angleščino in kot stalnico imam naslednje stvari: - zemljevide in zastave angleško govorečih držav - angleško abecedo - pravila lepega vedenja (v angleščini) - angleške in ameriške denarne enote - britanske merske enote - abecedo, nekaj plakatov povezanih z anglijo in ameriko (to pošljejo različne založbe) Ostale stvari menjam: - npr: za noč čarovnic smo imeli buče, duhove, pajke, okostnjake (narisane in poimenovane po angleško) - za božič in novo leto še razmišljam, kaj bi ustvarila - naredila bom adventni koledar in vsak dan bom pripravila različne 'božične' naloge - kadar obravnavamo določeno snov, z učenci izdelamo plakate, projekte, prinesejo sličice in to nalepimo na stene Imam pa kotiček, kjer imam obešene: - kriterije ocenjevanja - datume pisnih nalog - sezname in teme govornih nastopov - seznam knjig za bralno značko Upam, da sem ti kaj pomagala.
|
|
RE: Rabim ideje ... 18.11.2007 14:56:04
|
|
|
|
Serendipity
|
Hvala arielca - jaz tudi poučujem angleščino. Sicer sem še začetnik (komaj drugo leto) in so mi tvoji nasveti kar popestrili mojo osnovno idejo o oblikovanju učilnice.
|
|
|
|
Rabim ideje ...ureditev učilnice 18.11.2007 17:19:40
|
|
|
|
Gina
|
Jaz imam sicer razred okrašen z izdelki otrok, kot ideja zate pa je npr. eno veliko sonce, lahko narisano s temperami, voščenkami, ali izrezano iz valovitke, obešeno na zidu kot dobrodošlica. Pozimi lahko narediš zimsko vas, lahko ti jo izdelajo otroci, npr. hiša iz prepogibanega papirja modre barve, v kateri pišejo npr. nepravilni glagoli, gor so nalepljena rumena okna, vse skupaj pa postaviš na pano, okrog katerega pritrdiš vato ali kaj podobnega. Lahko sestaviš veliko smreko iz krogov, prepognjenih po diagonali, oz. tako, da levo in desno stran prepogneš v obliki smrekice, ne znam ti drugače povedat, znotraj vsakega kroga pa so novoletne želje otrok drug drugemu ali celemu razredu - lahko tudi v angl. Lahko narediš snežake, ki imajo na trebuhu napisane angl. pesmice.
< Sporočilo je popravil Mič RR -- 18.11.2007 20:53:53 >
|
|
|
|
RE: Rabim ideje ...ureditev učilnice 19.11.2007 15:45:59
|
|
|
|
Serendipity
|
Gina - hvala! Punce - dale ste mi čudovite ideje! Danes smo izdelovali hiške iz valovitk, jih zalepili kot mesto na zadnji zid (ki je prej deloval pusto in neorganizirano), tu bomo potem sčasoma dodajali svežo snov - vsak razred ima nekaj svojih hišk in bo na njih problematična snov (časi, glagoli, besedišče). Izdelati še moramo sonce - ki bo nad tablo, da bo malo bolj ''toplo'' in ''sončno'' v učilnici. Nato bomo še izdelali nekaj snežakov in na njih napisali pesmice v angl (by the way - Gina odlična ideja!). Zdaj, ko je zima bomo s kosmi vate nad mestom pričarali sneg, dodali še kaj otrok zraven, dreves, ipd. Zdaj sem si tudi končno uredila kotiček (plakate, ki so jih otroci izdelali sem malo bolj organizirala) - za interesne dejavnosti (izdelki otrok od 1 do 3 razreda) potem za 5/9, 5/8 in 1, 8 ter 9 razrede - vsak ima del svojega mesta. Učenci so dobili idejo, da bi še mesto poimenovali - predlogi se še zbirajo. No, dodatne ideje so še vedno dobrodošle! Hvala še enkrat - za zahvalo pa virtualno rocher posladek
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?