|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preveč maščevja in nuhalna
16.11.2007 10:39:06   
Anonimen
Saj mogoče je že bilo kje napisano ampak jaz nisem zasledila.Včeraj sem imela pregled oziroma ultrazvok po trebuhu.Noseča sem skoraj 12 tednov.Moja g mi je rekla,da se DETE na ultrazvoku slabše vidi, ker pač imam na trebuhu nekaj odvečne maščobe.Potem mi je pa rekla,da mi bo najbrž nuhalno mogla delat preko vaginalnega ultrazvoka.Da čez trebuh ne bo dosti vidla.Zdaj me pa zanima,če je imela katera isti problem in so ji morali za nuhalno delat vaginalni ultrazvok.In,če je to zdravo?Kaj če mi pa ne bo mogla naredit testov?Ob enem pa naj povem,da nisem debela,le na trebuhu imam malo preveč špeheca,ki pa mi je ostal po prvem porodu!!HVALA.Na nuhalno pa grem v Domžale k dr. Strahovi(22.11.2007).
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preveč maščevja in nuhalna
16.11.2007 10:41:41   
Anonimen
user posted image Ena moja znanka ma krepko čez 100kil, pa 155cm pa so ji delali prek trebuha in je blo prou fajn videt. Je bila pa v postojni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2007 10:43:01   
Taula
Ko sem jaz user posted image  sem tudi imela špeheca na trebuhu, pa nikoli ni bilo težav.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2007 10:46:07   
BaByGiRl
kaj tako trapastega pa še nisem slišala!
jaz imam krepko špeh po trebuhu, pa ni bilo nobenih problemov...
ma bi ji jaz na brzino povedala svoje.
Normalno bo opravljena nuhalna.
Zamenjaj G.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2007 11:33:20   
Anonimen
Saj se je men tud čudn zdel,ko mi je to rekla.Potem sem pa jo še vprašala,če mi bo na nuhalni lahko povedala ginekologinja spol bebice pa je odvrnila,da ni takega čarovnika,ki bi pri men to ugotovil!Res to je čista resnica,zato me je pa zanimalo,ker ko sem bla prvič noseča sem se tud kr neki zredila pa ni blo nikol problema,ko mi je delal ultrazvok čez trebuh.Sicer taktat pred 8 leti ni bla ta nuhalna tako "popularna"tako,da sploh teh testov nisem takrat dala skozi.Ampak vseeno tud men se je to zdel mal hecn,rekla ji nisem nič misla sem si pa svoje.

(odgovor članu BaByGiRl)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2007 11:37:30   
Taula
Na NS določeni G ne želijo povedati spola user posted image ,ker starši vzamejo to za sveto in če je narobe je pol štala. Realno gledano ti lahko napove 60% kaki spol je, a te opozori da se lahko moti. Lahko pa ti sploh ne more povedati, ker se še ne vidi.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2007 11:38:03   
Katina
No, pa odgovor iz prve roke. Na NS sem bila pri dr. Strahovi v Diomžalah. Najprej mi jo je delala vaginalno, nato je poskusla čez trebuh in rekla: Saj se lepo vidi. Imam pa kar konkretno več "špehca".
Sicer pa kaj se sekiraš če bo vaginalno, bo vaginalno sicer pa čez trebuh. Važno da je z user posted image vse Ok. Res ni tolk prijetno , če je vaginalni UZ, vendar tudi pri zobarju ni prijetno, ko nam vrta po zobej, pa se nič ne pritožujemo, ker vemo, da ne gre drugače.
Pa srečno na pregleduuser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2007 11:52:56   
scubadiver
Tudi jaz imam kar nekaj viška špeha na trebuhu in mi je v Dravljah začela delat NS preko trebuha, potem pa je raje še vaginalno ker se je bolje videlo in je lažje premerila kar je treba. In zakaj bi me to motilo?? Men je blo važn da je natačno premerila vse, kako je do tega prišla me pa ne zanima.
Vse naslednje UZje so mi pa delali preko trebuha...

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2007 11:53:53   
Anonimen
Saj men je čist vseeno kako mi ga bo delala.Glavno,da mi bo vse naredila,da bom vedela kako pa kaj.Ampak smešno se mi je zdelo,ko mi je to moja g rekla.Vem,da so nekatre user posted image  res močne pa nevem zakaj bi bil problem.To že verjamem,da se čez špeh mogoče res malo slabše vidi ampak tako slabo pa spet najbrž ne.Pustimo se presenetit.

(odgovor članu Katina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2007 12:14:21   
dašabina
sAMA  sem zdaj zanosila s 108 kg, NS mi je delala vaginalno, na 3d pri dr. Strahovi pa mi je omenila, da ne ve, če se bo kaj videlo, ker sem bolj obilna, vendar se je vse krasno in zato se nič ne boj. Naj te take pripombe ne prizadenejo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2007 12:22:22   
Jančika_
Razumem, da katero prizadene tak odgovor ginekologa, a je vendarle res, da se na UZ zaradi preveč maščobe lahko preslabo vidi. Citiram Pušenjaka: "Res pa je, da že sama telesn zgradba nosečnice (debelost) lahko pomembno zmanjša našo sposobnost ugotoviti napako pri plodu, saj ima UZ omejen doseg v globino tkiva ter pri preglobokem prodiranju skozi tkiva nosečnice izgubi pomembne informacije." Cela tema je na tem linku: http://med.over.net/forum5/read.php?19,4386512,4387115#msg-4387115

(odgovor članu dašabina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2007 12:22:51   
Naja30
Ma ne, NS ti bo delala po trebuhu. Tudi če imaš malo špeha, redkokatera ga nima, sploh če si rodila že enkrat user posted image  Tudi jaz imam na trebuhu ostanke od poroda in mi je delal NS po trebuhu. Nisem še slišala, da bi ga delali vaginano.

(odgovor članu dašabina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2007 12:31:46   
scubadiver
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Ma ne, NS ti bo delala po trebuhu. Tudi če imaš malo špeha, redkokatera ga nima, sploh če si rodila že enkrat user posted image  Tudi jaz imam na trebuhu ostanke od poroda in mi je delal NS po trebuhu. Nisem še slišala, da bi ga delali vaginano.

Kot sem že povedala zgoraj je meni delala NS vaginalno in sploh ne vem zakaj bi to bil problem. Raje vidim da mi naredi vaginalno če s tem lahko bolj natačno pregleda. In tudi ne vem zakaj bi to koga prizadelo user posted image . No mene ni, sva se z mojim samo smejala ko sva prišla ven... Pa nisem ultra debela, samo malo bolj zaobljena. Sem krepko pod 100 kg recimo...

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.11.2007 12:51:38   
tosja
Tud jaz imam nekaj zaloge...pa ni bilo težav pri NS.
Pa tud G ni rekel nič...

Glede spola pa se popolnoma strinjam s Taulo! user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2007 13:12:58   
Majabo
NS je meni delalo ravnotako vaginalo, ker se cez trebuh ni dobro videlo
tudi prav
no ampak če že o tem....absolurno sem ploh in brez špeha
tako da ne vem kaj bi torej to lahko bilo
jutri mam Strahovo pa bom videla kako bo šlo njej user posted image

p.s. sicer mi je moja g rekla da imam pac nefotogenicno deteuser posted image  ker ji je sel tudi vaginalni UZ slabo, nuhalna je sicr rekla da je ok, samo vseeno sem se raje narocila se na 3D

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.11.2007 15:01:57   
Leiah
No pri meni je tudi na nuhalni gledala preko trebuha in ker je bila vidljivost malo slabša, je probala še vaginalno, samo ker se tamali ni hotel obrniti kot je sama želela je nadaljevala preko trebuha. Razlog slabe vidljivosti pa naj bi bil to, da sem bila športnica in je malo več mišičevja kot pri kaki drugi (to je bil njen komentar), jaz pa pravilnega odgovora ne poznam user posted image
Je pa vseeno na kak način naredi uz, glavno da izmerijo tisto kar je najbolj nujno!

Lp

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.11.2007 16:08:54   
špelin@
Joj, ženske, z vaginalnim UZ merijo NS tudi, kadar je npr. otroček v taki legi, da preko trebuha ne "ujamejo" potrebnih mer, ali če ima G slabši UZ aparat. Nehajte s tem user posted image  špehom.

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.11.2007 16:13:14   
papica2
Meni je tudi delala naprej nuhalno preko trebuha, ker pa je tamali tako lepo spal takrat, da ga na nobeno vižo ni mogla "prepričat", da bi se obrnil (za zmerit nuhalno svetlino), mi je delala še vaginalno, da se bo baje prej obrnil tako - pa smo ga še drezali nekaj časa, da se je izvolil pokazat še z druge strani user posted image ! Ni bilo pa nobenega govora o tem, da bi se slabše videlo zaradi špeha ali kaj takega.

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.11.2007 17:16:08   
Nasy
Jaz sem tudi bila pri Strahovi in mi je delala vaginalno. Pa smo lepo izmerili in res ne vem, v čem je problem?

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu papica2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.11.2007 18:52:19   
Naja30
A je kdo rekel, da je problem? Rekla sem samo, da še nisem slišala tega in ko sem šla na NS, nisem niti pomisla, da bi mi vaginalno delal. Če pa se tudi tako dela, pa ok.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.11.2007 22:04:52   
Pia77
Pravijo, da se trebušne stene glede UZ vidljivosti zelo razlikujejo, pri enih se skozi 2 cm mehkega špeheca že precej slabo vidi, pri drugih se pa lahko skozi 5 cm čvrstega še čisto OK. Odvisno od UZ mašine, preiskovalca, našega materiala, lege ploda... Če se skozi trebušno steno ne vidi dovolj dobro, delajo UZ pregled za NS z vaginalno sondo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?