Mesečnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: nicnic IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy pa komu sploh mar.. kaj tasca govori.. naj govori.. kar hoce.. to je njen problem.. Kar pa je tudi res... No, ne bi se ravno strinjala... Ker tašča okrog govori kar pač govori, na koncu je ta una ta druga smotana, čudna,... in te prizadene, pa se lahko še tako trudiš da te ne. Primer moje mami. Moja stara mama je vedno okrog (večinoma po maši so imele kokoške zbor in po telefonu ko ni bilo nobenega doma), da moja mami nič ne dela, da cele dneve leži, pa se nič ne pritakne ne na vrtu, ne v kuhinji,... In to so pol vedeli vsi - cela dolina, da je moja mami ena lena rit. In pol so jo sodelavke provocirale, če jim prinese sadike te in te zelenjave, če jim za roj. dan la pa za kako drugo praznovanje pomaga kaj speči in je,... In pol pa le pride ena sodelavka do nje in ji pove, da so spraševale za sadike, za pecivo,... samo zato, da so videle, če sploh zna kaj narediti v kuhinji in če en bi ona skrbela za vrt tudi sadik si ne bi upala it iskat, pa še vedela ne bi katera je. Moja mami je ostala kot ukopana. Ampak to je sam en del zgodbe, pa koliko nas je vse osrala okoli tale moja stara mama in nas še vedno. Jaz imam to srečo, da sem se priženila 90 km stran od doma, hudo mi je le za mojo mami. Sej nekaj časa še ignoriraš, ampak ko je preveč je preveč. In moj oče ji lahko stokrat kaj reče, se lahko stokrat skrega z njo, ni ji pomoči. Ima pa tako hude izgovore, ki jih najde v sekundi, da bi se še Čeferin skril pred njo. Ja, lahko je reči, da je to taščin problem. Pa vendarle to ni res tako enostavno - kaj če to začne govoriti še drugim, ne samo svojemu sinu, in tako snaho, ki ni nič kriva, očrni daleč naokrog? Zakaj že? Ker si je drznila njenega sina odpeljati z domačega ognjišča? Strinjam se z nicnic, takih stvari ne moreš zignorirati, ker te bodo v končni fazi še vedno lahko zelo hudo prizadele.
|