|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes, part 24
21.12.2004 9:56:03   
Ajsha
Pozdravljene cukrčke!!

Nas moram malo premakniti na prvo stran, da se znova pofočkamo.

Pri nas ni nič novega razen 2 zobkov, tako da je zdaj mala kot en majhen zajček :)

Medvedka, nisi nič napisala, kako je bilo na PDC-ju!!

Katja, Kinokija in Alja, kako je pa pri vas??

Skratka, povejte, kaj se kaj dogaja, da bomo na tekočem.

LP vsem od mene in L!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes, part 24
21.12.2004 10:07:46   
Kinokija
O, končno se je oglasila kaka sladkica, sm mislila, da me že ignorirate in samo preko zasebnih :zmeden:

Medi, kako je bilo? :miska:

Alja, kako kaj kaže za :modri: ? Kaj novega, Hb, cukri?

Ajsha, koliko imaš še porodniške, oz. kdaj boš šla kaj v službo? A ne bo to en črn trenutek :(

Katja, edino tebe še ne poznam, upam, da se bomo še kdaj srečali. Neki probavam dat moje poročne slike v album, ko bo narejen, pošljem geslo (da bo Alja končnooooooo videla).

Moji cukri 8) prejšnji teden sem bila tkoooooooooo poredna, me je možek orenk prijel in okregal. Sm bila potrebna...kr 19 po obroku, katastrofa :ups::ups: Imela sem mal krize, pa se takoj pozna :zmeden:

Ste se na srečanju kaj slikale ?

Lp M.

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes, part 24
21.12.2004 20:33:24   
Medvedka
Ojla!

Se opravičujem, ker se vam nisem še nič oglasila od pregleda... :ups:

Torej:
Ta mala je še vedno z vsem na zgornji meji, Sketljeva pa je izjavila, da sem potecialna kandidatka za carski rez, ker so mi lani z laserjem celili neke degenerativne spremembe na mrežnici (sicer ne diabetična retinopatija, v bistvu še slabše, ker se niti ne ve, od kje čisto to - moj okulist je sicer rekel, da je možno zaradi padca+udarca v glavo (sem enkrat poletela s konja med galopom)). Ker je ta mala bolj velika, pa zna biti tudi porod toliko bolj naporen, tako da je dr. rekla, da če ne bo šlo ravno res gladko skozi, brez kakršnih koli umetnih dodatkov, ne misli reskirati in bo carski.
Sicer je pa blo vse OK.

V sredo 29.12. grem še zadnjič na PDC, ko se tudi zmenimo, kdaj me sprejmejo. Če ne prvi teden po Novem letu, pa drugi, saj potem je pa že zelo blizu. Diabetičarkam baje vedno sprožijo porod vsaj kak teden pred rokom, torej...

Alja, morda pa ti celo uspe dobiti črpalko in potrošni material! :bravo: No, pa tudi, če si boš kaka dva meseca plačala potrošni material, nič hudega, samo, da se zadeve premaknejo...

Kinokija, si pa ne bi mislila, da celo tebi uide cuker... Ti, ti... ;)

Ajsha, saj prihajam za tabo... Ampak, mi res gre malce na živce... Rada bi se že enkrat nemoteno sklonila in normalno obula čevlje! Vendar pa bi tudi še dva meseca taka hodila okrog, da bi le bilo na koncu vse v redu...

Katja, upam, da boš za praznike kaj več frej, da boš lahko uživala z družinico.

Sicer pa želim vsem vesele božične praznike!

LP,

Medvedka

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes, part 24
23.12.2004 20:07:40   
tejka24
Sem bla zlo vesela, ko sem dobila tvoje čestitke in sporočilo, da obstaja tudi "tema" namenjena sladkorčkom.

Kako ste se spopadale s cukri med nosečnostjo?

Moj Hb na zadnji kontroli (to je danes) je bil 7,3%. Cukri mi zadnja 2 tedna obupno skačejo. Bojim se, da mi ne bo uspelo nosečnosti normalno speljat skozi.

Lp,

Mateja

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes, part 24
23.12.2004 21:07:57   
Kinokija
Dobrodošla v naši domači temi, novo pečena :nosecka: :bravo::bravo:

( BTW Naš klub časti za vsakega člana, ki ga pridobiš kofe in radensko v Koloseju, tako da Ajsha, ker sva sem spravili Tejko, na naslednjem sestanku se bova nažirali 8)

Tejka glede cukrov in nosečnosti ti bodo dobre svetovalke Katja in Ajsha, ki sta že rodili in Medvedka, ki ima rok v začetku januarja in je trenutno najbolj IN, seveda si sedaj tudi ti.

Alja in jaz, Kinokija sva še v čakalnici na 9nebesa

Si že na bolniški oz. kdaj nameravaš iti? No, punce mamice in mamica to be, dejmo mal nasvetkov za Tejko.

Tejka, še 1x čestitke, kar v prvo 8), lepo in zdravo nosečnost boš imela :miska:

LP Kinokija

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes, part 24
24.12.2004 9:57:57   
Ajsha
Hihi, Kinokija, dobra ideja tale nagrada za novo članico :)

Skratka, Tejka, jaz sem imela ob zanositvi Hb 7,1%. Načeloma je tako, da do 8% ne komplicirajo, res je pa, da se moraš od danes naprej zelo resno posvetiti tvoji nosečnosti in res redno meriti sladkor spraviti HB nekje na 5 - 6%. To ti bo ob res vestnem spremljanu sladkorja v krvi prav gotovo uspelo. Meni je in sedaj imam lepo in popolnoma zdravo sedemmesečnico. Je pa tudi res, da se da v nosečnosti dobiti črpalko (o tem vesta več Medvedka in Alja - jaz je nisem imela, ker nimam posebnih problemov z nihanji sladkorja ali pa fenomenom jutranje zore).

V glavnem ti čestitam in ti želim veliko veselja ob tem prečudovitem dejstvu, da boš dobila zdravega dojenčka. Pa brž k ginekologu, da ti potrdi nosečnost in da greš k dr. Tomažičevi in na bolniško, ki ti pripada od prvega dne potrjene nosečnosti, saj rabiš zase ves čas na svetu za kontroliranje sladkorja in veliko telovadbe.

Skratka, nastopilo je novo obdobje v tvojem življenju ki naj bo kar se da veselo!!!!!

LP vsem od mene in Lucije

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes, part 24
25.12.2004 9:02:00   
tejka24
Najprej želim vsem vesele praznike! :)

Jaz sem očitno imela zelo veliko srečo, saj sem črpalko dobila že 3 leta nazaj. Ker sem še študentka, me vodijo na pediatrični in ko je prišla črpalka na tržišče sem zanjo zaprosila. Takrat na ZZZS-ju še niso sprejeli zakona, da črpalka pripada le mlajšim od 15 let.
S črpalko upam, da mi bo lažje pri uravnavanju sladkorne med nosečnostjo.

Na bolniško pa "uradno" ne bom šla, ker sem še študentka. Ker pa imam bolj malo obveznosti na faksu (vsaj takih, ko moram nujno bit prisotna), se bom lahko maksimalno posvetila mojim cukrom.

Kakšno telovadbo pa mi priporočate? Do sedaj sem veliko kolesarila (na sobnem kolesu) pa ne vem ali je to priporočljivo tudi med nosečnostjo.

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes, part 24
25.12.2004 17:24:19   
Ajsha
Hojla!

Aha, ti imaš torej črpalko - potem naj bi bilo vse lažje, pravijo. Kot že rečeno, jaz nimam pojma o tem.

Kar pa se tiče telovadbe pa kolesarjenje ni najboljši šport za nosečnice - saj ne škodi, ampak hoja, lahen tek, aerobika za nosečnice, tek na smučeh in podobno so prav gotovo boljša izbira. Jaz sem počela vse to in če ne zaradi drugega, je to dobro zaradi moči, ki jo potrebuješ pri porodu in nekaj kondicije tudi po porodu (pri nočnih in dnevnih aktivnostih z bejbijem) ne škodi :).

Aja, koliko časa si ti noseča? Pa si že bila na UZ?

Sporoči in uživaj še naprej!!

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Diabetes, part 24
27.12.2004 11:24:02   
tejka24
Živjo!

Ja s črpalko naj bi bilo marsikaj lažje, je pa potrebno še vedno zelo veliko truda vložit za dobre cukre. Ko sem črpalko dobila, sem mislila, da se bodo cukri takoj uredili, pa ni bilo tako. Še vedno sem imela nihanja (posebno ob kakih strestnih situacijah). Ampak se ne dam!

Na UV še nisem bla. CB test sem naredila šele v sredo, tko da sem v četrtek bila pri moji zdravnici na pediatrični, da sva se zmenile okvirno glede vodenja sladkorne. Verjetno me bo med nosečnostjo vodila kar ona. Uradne rezultate za nosečnost še čakam. Dobim jih danes.

Od zadnje menstruacije je 53 dni. Po mojih izračunih pa naj bi bila noseča ene 2 tedna in še malo.

Lep pozdrav!

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Diabetes, part 24
27.12.2004 21:22:15   
Ajsha
Pozdravljena!

Po mojih izračunih pa si noseča slabih 6 tednov.

Čestitke! :)

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Diabetes, part 24
30.1.2006 20:26:47   
SIBI
Pozdravljene sladkorne, sem nova med vami in imam kup vprašanj za vas, ki ste že uspešno povile dojenčke. Imam sladkorno, ki je zelo dobro urejena vendar pa sem zanosila in potem se je začelo. Cuker je bil vedno precej nizek zato me zanima kako je vam uspevalo držati le tega v mejah normale. Moja nosečnost se žal ni dobro končala in v 4. mesecu sem splavila. Moj Hba1c je bil vedno med 5 in 5,7. Zaradi tega sedaj v drugem poskusu razmišljam o inzulinski črpalki. Prosim vas, če mi lahko poveste ali je to v redu ali ne, ker sama nisem več tako prepričana. Povedali so mi, da lahko dobim črpalko šele, ko bom že noseča in moj diabetolg ni bil preveč navdušen nad tem. Sicer pa me tudi zanima kako se je vam gibal sladkor med samo nosečnostjo. user posted image

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?