|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehrana po porodu
13.11.2007 19:12:23   
p&b
Pa smo doma,rodila sem 12 dni čez rok,so me kar po pregledu obdržali notri,predrli,da odteče voda in čez 2 uri sem že imela pupiko 3320g in 49,5 cm.
Zanima pa me ker namreč polno dojim,kaj smem in česa ne smem jesti,da ne bi male preveč matrali krči?
Hvala za nasvete in LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehrana po porodu
13.11.2007 19:44:39   
only_me
Jaz sem jedla vse, razen fižole in čebule. Ampak v mejah normale - sveže sadje in zelenjavo, meso na 1001 način, župe.... skratka vse. Pa o krčih ne duha ne sluha....

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.11.2007 19:45:07   
only_me
pozabla: čestitke za pupo!

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.11.2007 20:32:59   
ona
jaz sem pri prvemu jedla kao vse in imela probleme s sinom,tako,da sem se v drugo prav zarekla,da sem se pazila in seveda ni bilo problemov!
jej raje bolj lahko hrano,brez stročnic,izključi čokolado,kavo,....
V glavnem bolj kuhano hrano od pašte,riža seveda lahko z mesom,samo ne svinjskim,
potem razne mineštre,brez fižola...pa od zelenjave sem jaz jedla samo kuhano-korenček,cvetača,špinača,bleda,.....
Potem sem se odrekla zelju in jedem z zeljem,pa preveč pikantni in soljeni prehrani!
Tega sem se pa držala tam do 3 meseca otrok in ni bilo problemov.
Ker sem dojila sem ful pila,od mleka,do čajev za dojenje,vode....
In veš kaj je dobro pri vsej teh prehrani---grejo kile lepo doluser posted image
Upam,da sem ti vsaj malo pomagala,ker se niti več ne spomnim dobrouser posted image

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.11.2007 20:49:53   
Ninica
Najprej čestitke! Jaz sem pri prvi zelo pazila kaj jem, pa je kljub vsemu imela krče. Pri tadrugi pa nič ne pazim in jem vse, pa nima krčevuser posted image

LP, Ninica

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.11.2007 22:32:08   
lelaval
Čestitke za princesko. user posted image
Jaz sem pri prehrani pazila le po 1. porodu, pa je kljub temu imela krče, tako, da po 2. in 3. porodu pa sem e izognila le fižoli, ostalo pa vse jedla.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.11.2007 22:51:30   
Petraa
Jedla sem vse,nisem se izogibala fižola ravno nasprotno,vsak dan sem ga jedla po 500guser posted image ipd stvari

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.11.2007 22:51:46   
*lenc@*
Eni dr pravjo, da po0maga prehrana, drugi da ne. Mi smo mel kar hude krče, ki so trajali na srečo le dober mesec. Jedla sem brez čebule, ne preslano, premastno, presladko, nič zelja, fižola, solate, mleka!!!, kave.

Bom napisala, kaj sem jedla. marmerlado, maslo, sir, kruh, jogurte, kuhano govedino, rdečo peso, cmoke, njoke, zrezke(ne svinjine), rižoto, makarone, nič svežega sadja/zelenjave, pila kompote in bebe čaj ter čaj za dojenje.

Pač, mislnla sem, da dobr delam in sem se držala. Zdaj, ko je stara 3mesec, jem vse.

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.11.2007 23:25:16   
Anonimen
Jaz se pazim ampak mojega otroka ravno tako napenja ima pa 4 mesece tako da moram še vedno pazit kaj jem.  Take krče ma za ponoret da smo morali v Italijo po kapsule. Ne jem nič kar napenja - ma saj ni odvisno vse od prehrane. 
Lenča78 veš da kompoti tud napenjajo.

(odgovor članu *lenc@*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.11.2007 9:45:52   
Teja N
Ful je odvisno od tega, koliko je otrok občutljiv. Moj prvi je bil strašno bogi glede prehrane in sem res morala pazit - nič surovega, samo nežno kuhano hrano, nič stročnic, kislega, pikantnega, mastnega.

Pa saj je taka hrana itak zdrava in ni nobena huda žrtev.
Drugi je imel malo blažjo obliko krčev in tudi kapljice so mu pomagale, ko prvemu niso.

Edino, kar mi je bilo škoda, je bilo to, d asem oba rodila jeseni in s emi je pozimi takooooo luštalo jedi s kislim zeljem, pa nisam smela. Ampak se raje odpoveš določeni hrani, kot pa d aotroček trpi.

Moževa nečakinja je pa rodila en mesec za mano in je jedla vse - tdi kisle kumarice itd, pa ni tamale nič zvijalo. tako da s eje treba ravnat po občutku, prve mesece jest bolj nežno, pol pa počasi uvajat normalno hrano, po eno novo jed na dan in opazovat otročka, če ga kaj moti ali ne.

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.11.2007 11:53:53   
tejcek19
so že vse ostale pred mano napisale

edino mleko (za katerega je v enem od odgovorov napisano, da ne) se mi zdi, da je fino, če ga piješ, samo ne pretiravat z njim - ker mala lahko prek tebe postane preobčutjiva nanj - jaz sem ga pila do 1/2 litra na dan (v tem je upoštevan tudi že sir, jogurt in podobno), čeprav Pokorn svetuje 1 liter

aha, pa za dojenje je menda ful v redu redka polenta - to je priporočal že Ašič

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.11.2007 12:39:25   
TinaUros
Zakaj pa svinjine ne. Jst sm pa ravno možu naročila naj mi prinese pršut, ker mam naamreč še vedno slabo kriuser posted image

(odgovor članu tejcek19)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.11.2007 12:51:04   
ThinkPink
Našo user posted image  je prvi mesec ful zvijalo, zato so mi svetovali naj ne jem sveže zelenjave, sadja, mastne hrane, ne preveč mesa, bog ne daj sladkarij, ne kravjega mleka ipd. Seveda sem se tega držala kot pijanec plota, na koncu sem bila že čisto adijo. Pa saj tudi doječa mati rabi vitamine, vlaknine, beljakovine...samo od kruha in vode ne moreš živeti. Nakar sem začela jesti vse kar mi je pasalo, tudi fižol, zelje, sladko in mastno...pa so krči ponehali. Po mojem ne smeš ravno pretiravati v hrani, ki res napenja. Skušaš pač biti v vsem zmeren, pa bo.

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.11.2007 13:43:12   
Teja N
TinaUroš, svinjina je lahko alergena pa še krče rada dela. Sploh pa ne smeš (ne v nosečnosti ne med dojenjem) jesti surovega mesa (Kar je tudi pršut in prekajene klobase,..), ki lahko vsebuje parazite.

Za dojenje pa se spomnim, da mi je babica svetovala vse, kar je zrnatega - polento, proso - gres, kuhano pšenico, ajdo, kuskus itd. Baje dobro vpliva na mleko.

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.11.2007 16:22:24   
sandra85
najprej čestitke za princesko!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

js sem jedla na začetku (prvi mesec) samo piščančje, puranje in goveje meso, krompir, riž, domače juhice, zelenjavne mineštrice (brez stročnic)....pol pa sem začela jesti vse razen surove hruške in svinjsko meso (fižola pa itak ne maram)

moj mišek sploh ni imel krčevuser posted image user posted image user posted image
spila pa sem tudi najmanj 1l čaja za dojenje od obalnih lekarn (ki resnično preprečijo krčke pri user posted image in naval mleka imašuser posted image )

od njegovega 2 meseca pa pojem tooooolko sladkega user posted image ...

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.11.2007 16:25:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

spila pa sem tudi najmanj 1l čaja za dojenje od obalnih lekarn (ki resnično preprečijo krčke pri user posted image in naval mleka imašuser posted image )

Toplo priporočam tudi jaz. Ga pijem po nasvetu Sandre. user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
14.11.2007 20:38:55   
only_me
ok.... tale čaj - se da dobit samo v določenih lekarnah (idto kot koroške kapljice), ali ga je mogoče dobiti povsod???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.11.2007 23:25:26   
kšpela
moja je stara dobre tri mesece in se se vedno dojive in se tudi se vedno izogibam svinjine,zelenjave(jo itak ne maram),svezega sadja.strocnic,oreščkov,medu in papricerane hrane.pa ni mela do zdej niti en dan krcov.

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.11.2007 21:52:12   
Pi-kica 1
Še tukaj - iskrene čestitke in čimbolj uživajte skupaj!

LP

Pi-kica

(odgovor članu kšpela)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?