|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naredite, ko odreagirate narobe?
12.11.2007 9:47:20   
skuštrana
Zanima me, kako "se izmažete" kadar v kakšni situaciji odreagirate poplnoma narobeuser posted image
Recimo, midve s tamalo sva imeli eno tako situacijo včeraj - jaz sem odreagirala kot poplni idiot in mi je bilo žal že isto sekundo, ampak reakcija je že bila in popravit se ne da...

Je pa bila stvar takšna, da je tamala previjala in mazala svojega baby borna na previjalni od Arsena. Našla je navadni steklen termometer in ga seveda zlomila, ker ga je tiščala baby bornu v rit.. Jaz sem bila ta trenutek obrnjena stran in ko sem čula hrsk sem takoj vedela kaj je...In moja full glupa reakcija je bila, da sem prijela baby borna in ga vrgla v drugi kot sobeuser posted image user posted image Že naslednji trenutek sem vedela, da sem čisto narobe reagirala za takšno malenkost ( pravzaprav sem sam kriva, kaj pa puščam termometer tam, kjer ga lahko doseže). No, hvalabogu sem se takoj skulirala, vzela babyborna in ji ga dala na njeno previjalno ter ji lepo razložila, da ima ona vojo previjalno, da je velika previjalna za Arsena ter da lahko pomaga mami, kadar previja Arsena, da sama pa tega ne sme počet....Skratka sledil je en pogovor, ki je malo izgladil stvari, ker je bila mala kar v šoku po moji prvi reakciji.

Sedaj pa me res zanima kaj naredite, kadar se zaveste da je vaša reeakcija poplnoma mimo in neprimerna...Ali stvar kar pustite, v stilu, saj otroci pozabijo, ali se jim opravičite ali kako?

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj naredite, ko odreagirate narobe?
12.11.2007 10:07:12   
malecka
Prvo sledi OPRAVIČILO tako, da se otrok nauči opravičit. Potem pa pogovor, vedno pa povem zakaj sem tako vzkipela.

Trudim se da grem po tem pogovoru in tud kadar otrok naredi kaj narobe ga tako učim.

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.11.2007 10:11:31   
taška30
He, he, zanimiva tema. Meni se je tud že parkrat zgodilo, da sem narobe (preostro) odreagirala. Ravno zadnjič je namazala svojega dojenčka s Justovo kremo po prsih (tako kot mi njo mažemo), ampak ful na debelo in vse naokoli.user posted image  Valda me je kr v luft odneslo. Itak pa sem bila kriva, ker je nisem umaknila, ampak...user posted image

Torej, jaz se zadnje čase kar opravičim, kadar 'ven padem'. Opravičim se tud, če jo fejst naderem, pa čeprav 'upravičeno'. Pač rečem: to in to je bilo narobe, sem bila fejst jezna, zato sem se zadrla, oprosti, ker sem se tako zadrla nate, ampak res sem bila jezna... Se mi zdi prav vzgojno, da vidi, da tud mami ni brez napak, da ima mami čustva, ki včasih neprimerno izbruhnejo in da je lepo, da rečeš: oprosti.

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.11.2007 10:14:14   
Jančika_
Vedno se opravičim in se izogibam temu, da bi mu potem na ta račun kaj več dovolila. 

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.11.2007 10:16:03   
lelaval
Prvo sledi OPRAVIČILO tako, da se otrok nauči opravičit. Potem pa pogovor, vedno pa povem zakaj sem tako vzkipela.

Trudim se da grem po tem pogovoru in tud kadar otrok naredi kaj narobe ga tako učim.

Jaz naredim isto. Konec koncev tudi starši kdaj naredimo kakšno napako in prav je, da se otroku opravičimo. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 5
12.11.2007 10:27:22   
Naja31
Vedno se opravičim, povem mu , da mi je hudo, ker sem tako reagirala in ga stisnem k sebi.
Na sreči se mi to ne dogaja preveč pogosto.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.11.2007 10:57:12   
Anonimen
Jaz povem, da sem narobe reagirala in tudi povem zakaj. Ker obstaja opravičilo za tvoje ravnanje. Si se pač ustrašila, ker je razbiutje termometra blazno nevarno. To lahko fino zraven poveš, da bo vedela za naprej.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.11.2007 11:30:01   
Anonimen
Tudi jaz se opravičim, se pogovorim z njo in ji poskušam na njej razumljiv način razložit zadevo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.11.2007 12:11:45   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

Tudi jaz se opravičim, se pogovorim z njo in ji poskušam na njej razumljiv način razložit zadevo.

Enako s tem da se potem še kak dan sekiram zarad tegauser posted image ma ja čist prav mi je.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.11.2007 15:55:04   
skuštrana
Puncica, jaz sem ista..Se še danes sekiram. Sem pa imela ( še imam) slabo vest še bolj zato, ker imamo doma novorojenčka in ga je Liza res tako lepo sprejelauser posted image , nobenih težav, jaz se pa do nje obnašam kot zadnji idiotuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.11.2007 0:30:02   
Anuška79
Kaj naredim?  tako kot druge se opravičim ... in potem sekiram  ter tolčem po glavi user posted image (no to ne pred njim). Resno, včasih ga gledam zvečer ko spi ko angelček in mi kar solze pritečejo po licu zaradi mojih traparij. 

Neposredna povezava do sporočila: 11
13.11.2007 9:49:04   
racman2
Lep pozdrav!
Jaz tudi občasno napačno odreagiram, sploh zdej v nosečnosti, ko je prag moje potrpežljivosti zelo nizekuser posted image , ampak kaj čmo, se zgodi.
Jaz se opravičim, da nisem tako mislila, samo da me je fejst razjezil in vedno ko rečem, a mi oprostiš, mi reče seveda mamica. Konec marca bo star 3 leta.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.11.2007 12:41:07   
marinka77
user posted image hmmm.Vsaki  mami se je to ze vsaj enkrat zgodilo.Tudi meni skustrana. Takrat se vedno OBVEZNO otroku opravicim, da vidijo da tudi mi delamo napake  in da se tudi mi odrasli moramo kdaj komu opraviciti.Nato seveda sledi pogovor, v katerem se pogovoriva  z otrokom  da ne nebi prislo vec do taksnih res zoprnih situacij. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
15.11.2007 1:58:15   
Anchica
Ja, ko takole berem, mi je lažje.
Doma imam 3 letnico in 4 mesečko, ki je res potrpežljiv otrok. Četudi je Eva sestrico čudovito sprejela, imava pa midve vsak dan borbe (to leto bo namreč doma-moja odločitev). Včasih se mi zdi, da cele dni le vpijem in včasih tudi kakšna pade po zadnji plati, potem pa imam tako slabo vest, da bi se najraje nekam skrila. Se opravičim in danes sem imela vsega po prepiru tako poln koš, da sem se razjokala in je na koncu ona mene tolažila.
Pa naj še kdo reče, da niso naši malčki včasih pametnejši od nas.

Neposredna povezava do sporočila: 14
15.11.2007 10:33:21   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: Anuška79

Kaj naredim?  tako kot druge se opravičim ... in potem sekiram  ter tolčem po glavi user posted image (no to ne pred njim). Resno, včasih ga gledam zvečer ko spi ko angelček in mi kar solze pritečejo po licu zaradi mojih traparij. 

pri meni je isto user posted image

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.11.2007 22:23:43   
Anonimen
če je ta slaba odločitev to da v nekem momentu zatulim NEEE! za nekaj kar bi bilo vseeno če bi bilo ja potem se izmžem da dodam..ne zdaj! kasneje! in kasneje je lahko tudi čez 2 minuti :)
recimo primer (to je iz ene knjige) se odpravljam v trgovino in tamala zavpije za mano. mami grem s tabo. jaz pa v mislih kaj vse moram kupit avtomatsko rečem ne čeprav bi šla kamot lahko z mano. seveda tamala v jok. pa rečem ne zdaj, kasneje. se vsedem v avto in odpeljem. en krog okoli naselja in pridem nazaj in rečem sedaj pa pojdi z mano :) in vsa vesela gre.  - no to je tak banalni primer :) trapast amak nazoren :) ponavad je ta moj ne za kak piškot. pa ji ga pol čez 2 min dam recimo, fora je samo to da ne popuščaš.

če pa jo vserjem drugače se pa seveda opravičim in skupaj potem rešiva zadevo. :)

(odgovor članu smigli)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
15.11.2007 23:54:15   
shooo
skuštrana,
menim da je prvo kar moraš nehati je sebe obsojati in se počutiti krive za "izpad". to se vsakemu zgodi .menim da je slabo če otrok vidi ali čuti tvoj občutek krivde in se sam čuti na odgovoren za tvoje slabo počutje  . a otroci imajo strašanske radarje za naše počutje.
druga stvar kar se mi zdi pomembna v takšnih sitacijah (in upam da se bom spomnila  ko bom potrebovala): razen da se opravičiš  se mi zdi pomembno da mu ne naložiš odgovornosti za svojo reakcijo
recimo namesto
...ji lepo razložila, da ima ona vojo previjalno, ...ji lepo razložila da je mama pustila termometer kjer ga ne bi smela in da je tremometer nevarna reč s katero pa ne dvolimo igranja. in seveda: ustrašila sem se za tebe zato sem bila glasna in razburjena.
tako nekako se trudim (in si predstavljam da bi bilo potrebno) po izpadih gladiti situacijo.

oh, sedaj sem brala se ostale poste pa vidim da je že vse zajeto. se mi zdi da je splišni povedala bistvo na veliko bolj enostaven način

lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.11.2007 22:55:16   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

Enako s tem da se potem še kak dan sekiram zarad tegauser posted image ma ja čist prav mi je.

Tako nekako. Sem pogosto na meji, da mi poči film. In mi je potem vedno hudo....če mi poči, se pa res trudim, da mi ne.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.