Jutra
|
No, jaz sem bila na lasik operaciji pred 2 leti pri dr. Irmanu v Žalcu. Načeloma so te operacije uspešne, so pa lahko tudi posledice in stranski učinki, ki jih moraš vzeti v zakup. Moj problem je različnovidnost in zato se v teh primerih operira najprej slabše oko, da se dioptriji čim bolj približata. Cilj dobrega vida je, da z obemi očesi vidiš enako dobro. V kolikšni meri pa z operiranim očesom vidiš bolje, je pa odvisno od tvojih možganov. Če tvoji možganim sprejmejo novo situacijo, potem se vid dejansko izboljša. V nasprtnem primeru ti še vedno dominira boljše oko, operirano oko pa ostala leno. In žal je tako bilo pri meni Izboljšanje je bilo minimalno, ravno toliko, da sem imela še leto in pol po operaciji hude glavobole, da sem še vedno morala nositi očala, da se mi bo na operiranem očesu vedno bleščalo ponoči oz. ko voziš/se pelješ v avtu. To bleščanje imajo prav vsi, ki si operirajo oči!!! In ni zanemarljivo!! Pa da boste vedeli, v Ameriki je že par let zakon, ki tistim, ki so imeli lasarsko operacijo oči, prepoveduje vožnjo v mraku oz. ponoči. - To vam ne bo povedal noben oftamolog! Drugače jih pa kar nekaj poznam, ki so bili na tej operaciji in so bili z njo zadovoljni, je bila uspešna. So imeli zelo slabo dioptrijo, vendar nihče od njih ni bil različnoviden! Zato jaz osebno takšnim odsvetujem operacijo. Naj pa vam povem, da sem že pred opracijo delala vaje za oči po Batsovi metodi in sem si delno izboljšala vid. Imela pa sem tudi visok astigmatizem (+ 6,5) na slabšem očesu, na tem, ki sem si ga operirala. In zdaj tisto najpomembnejše: izvedela sem, da obstaja človek, ki ima 2x na leto v Sloveniji delavnico za izboljšanje vida, g. Leo Angart. On je izpopolnil vaje za oči. Na tej delavnici sem bila letos junija in od takrat ne nosim več očal, edino, če vozim. Delam vaje in čutim veliko izboljšanje Zato vsem, ki si resnično želite bolje videti, polagam na srce - dajte najprej delati te vaje. Pojdite na to delavnico. Če kdo želi prej prebrati samo skripto, si jo lahko kupi v Lj. pred glavno pošto na stojnici, lahko pa jo komu tudi pošljem, če ima res voljo kaj narediti na tem področju (javite se mi na z.s.). Tu je še spletna stran za to delavnico, prihodnja bo decembra http://www.vision-training.com/si/ No, toliko samo na kratko.