Mesečnica
|
Priznam, sem popolna začetnica, kar se tiče vrtca, vpisa v vrtec ipd. Sem pa zadnjič na teletekstu RTV SLO opazila, da naj bi se do 15. novembra oddale vloge za znižano plačilo vrtca za prihodnje leto. Pri nas je situacija taka: - Mali je star 5 mesecev.
- Ne veva še, ali ga bova že naslednje leto res vpisala v vrtec - razmišljava o drugih možnostih, malo o "babi servisu", pa o kakšnem zasebnem varstvu ipd., ker imava taki službi, da bi se verjetno dalo tako zrihtati, da bi bilo varstvo dejansko potrebno le nekaj ur na teden. Če se bo dalo tako izpeljati, bi malega v vrtec raje vpisala šele septembra leta 2009.
- Če bova malega vpisala v vrtec že s septembrom 2008, pa še ne veva, v katerem kraju - mož ima stalno bivališče v MOL, jaz in mali v eni primestni občini, trenutno živimo čisto na drugem koncu LJ, že skoraj izven MOL-a (tu imamo prijavljeno začasno bivališče), načrtujemo pa selitev v tretjo občino, ki je sicer blizu moje občine, od LJ je pa že malo bolj oddaljena. Če se nam bo res uspelo preseliti (vse še visi v zraku), bi seveda otroka najraje vpisala v vrtec v tej oddaljeni občini ali pa v moji občini.
Zdaj pa ne vem, ali naj oddam vlogo za znižano plačilo vrtca. Na njej ne morem izpolniti rubrik: - vrtec, v katerega bo otrok vključen,
- kdaj bo otrok vključen v vrtec.
Kaj naj storim? Naj vlogo oddam ali ne? Če sem prav razumela naslednje navodilo: "Znižano plačilo za vrtec se za otroke, ki so že vključeni v vrtec na novo določi s 1. januarjem naslednjega leta. Starši oddajo vlogo praviloma do 15. novembra tekočega leta. Znižano plačilo, ki ga starši uveljavljajo med letom se uveljavi z dnem, ko je otrok sprejet v vrtec, če starši oddajo vlogo najkasneje 15 dni pred predvideno vključitvijo oz. v primeru, da ga uveljavljajo po preteku obeh navedenih rokov s prvim dne naslednjega meseca, ko so oddali vlogo. Tako določeno plačilo velja do konca tekočega koledarskega leta." potem lahko z oddajo vloge počakam tudi do prihodnjega leta in jo oddam, če bom otroka resnično vpisala v vrtec. Se motim?
|