|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zgaga in canesten
8.11.2007 10:21:21   
ciklame
Živjo!

No do danes sem ta forum pridno brala, zdaj pa bi vas tudi jaz rada vprašala za par nasvetov.

Kaj pomaga proti zgagi??!!user posted image  Pred nosečnostjo sploh nisem vedela kaj to je zdej pa... Drugače pijem donat, to malo pomaga?!

Pa še nekaj, zadnjič sem imela na pregledu malo slabšo vodo in mi je zdravnica predpisala canesten? To so ene vaginalne tabletke, a se temu isto reče svečke?user posted image  A je še katera imela to?

aja drgač pa pričakujem februarjauser posted image

lp

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 8.11.2007 13:38:31 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaskrbljena
8.11.2007 10:26:02   
tejkag
Proti zgagi sem jaz pila mleko ali pa sodo. Za Canesten ti pa ne morem pomagat, ker ne vem.

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2007 10:27:29   
Naja31
Ojla,

proti zgagi pomaga če spiješ požirek mleka, ampak res samo požirek. Pa kakšnim pomaga košček kruha. Meni je v prvi nosečnosti G predpisala Talcid, ker je bilo proti koncu res neznosno. Pa probaj ugotoviti katera hrana je tista ki ti povzorča zgago. Pri meni so bile to sladkarije.

Canesten je pa lahko krema ali svečke. To ti je predpisala verjetno zaradi kakšnega vnetja. Jaz na srečo (še) nimam takih težav.
Nisem pa še slišala, da bi ti predpisala canesten svečke zaradi slabše vode. Verjetno si ti kaj narobe slišala.

Uživaj v nosečnosti!
lp, naja

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2007 10:31:24   
poka1
Meni proti zgagi pomaga samo mleko.Ne smem jest nutelleuser posted image .To je edina stvar ki mi dela zgago.

Kar pa se tice Canestena je ta ko kot je napisala Naja 31.Jaz sem imela kremo..sem 3 dni jo morala uporabljat in pol je bilo vse ok.

26.12.2007 smo dobili Ažbeta 57cm,4710g
23. 3. 2009 smo dobila Ulo 53cm. 3940g

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2007 11:14:42   
žanai
Ojla!

aga je kar pogosta, zato ke se zaradi nosečniških hormoniv mišica zapiralka med požiralnikom in želodcem malo "poleni" in ne tesni dobro. Posledično kisla vsebina iz želodca včasih uide v požiralnik, ki nanjo ni prilagojen in temu rečemo zgaga.

Kako si lahko pomagaš? Predno greš spat ne smeš jesti... sama pogruntaj koliko ur prej je to. Jaz nisem smela jesti kaki 2-3 ure. Večerjaj kaj lahko prebavljivega.  Enako velja za pitje tekočine. Če si žejna, pred spanjem pij po požirkih (najbolje vodo) in počakaj kake pol ure predno se uležeš. Lahko si tudi malo vzdigneš vzglavje, da preprečiš zatekanje kisle želodčne vsebina v požiralnik. Pazi, da ne ješ preveč kisle, soljene in začinjene hrane...

Poleg zgage sem se včasih zjutraj zbudila s kislim okusom v ustih. In kmalu sem ugotovila, da se mi je malo stopila sklenina na zobeh (predvsem sprednji zgornji zobje so postali bolj prosojni). Ko sem se držala pravilnehga prehranjevalnega režima, je bilo boljše s kislostjo v ustih. Če pa sem se kdaj pregrešila, ali pa res ni nič pomagalo, sem po posvetu z ginekologinjo zvečer pojedla še pol ali pa celo tabletko rupuruta. Je antacid in ni škodljiv za dojenčka, ker se ne resorbira v kri.

Zdaj sem drugič noseča in upma, da se mi sklenina ne bo še bolj poškodovala. Bom morala zelo paziti.

Pa srečno!

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2007 11:16:05   
ciklame
Hej,

ja mleko res malo pomaga. Haha za hrano pa še nisem ugotovila, katera je najbolj zgagasta.

Ja za canesten je rekla da imam rahlo vnetje, ampak da ni hujšega, ampak malo pa se ustrašiš, ker do sedaj res nisem imela nič narobe. Razen začetniškega bruhanjauser posted image  seveda.

hvala ste me malo pomirile,

lp

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2007 12:12:23   
Naja30
Mleko proti zgagi in rupurut user posted image

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2007 12:43:58   
butt3rfly
ah, kake probleme sm jst mela s to zgago!!user posted image na koncu me že ni več peklo, ampak dobesedno bolelo. mi je pa pomagalo, če sm si naribala jabolka in primešala malo kumine, pustila malo stati, da so jabolka potemnela in pol pojedla.

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2007 12:59:56   
Anonimen
Tudi jaz sem mela te svečke,ker sem imela rahlo vnetje.Nič te naj ne skrbi to ni nič hudega.Mogoče ni zadnjič,da ti jih je predpisala.Men je rekla,da se mora vsako vnetje pozdraviti,ker če se pa ne tisto pa najbrž ni vredu.Glede tega bodi pozitivna.Mene je zgaga mučla pri prvi nosečnosti pa sem za vsako pojedla res star kos kruha oziroma bolje je da poješ škorjo.Men je to pomagal.Lepo se imej in lepo nosečnost ti želim.

(odgovor članu butt3rfly)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2007 13:37:36   
Inigo
meni proti zgagi najbolj pomaga šumeča magnezijeva tabletka. raztopiš v deci in pol vode in takoj pomaga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2007 18:09:53   
Lanchy
Tudi mene daje zgaga....pomagam si z zlicko sode bikarbone in pol dcl vode...spijem na eks se isto sekundo pomaga. Okus je OGABEN, ampak je to edin stvar, ki mi pomaga.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.11.2007 18:32:25   
MR99
Meni pa je G rekla, da lahko vzamem Rutacid ali Rupurut in to kar 5 tabletk na dan, če  je res kriza. No, jaz včasih vzamem več kot enega, saj me ta zgaga res muči, najbolj zvečer. Meni pomagajo te tabletke. In baje ne škodujejo otročičku. G bo pa že vedela.

(odgovor članu Lanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.11.2007 20:00:33   
mml
Mleko zgago samo še poslabša...za nekaj trenutkov težave sicer ublaži, po tem pa pride še do večjega izločanja želodčne kisline...

Izogibati se je treba sladke in pikantne hrane, gaziranim pijačam,...

Definitvno lahko jemlješ Rupurut/Rutacid/Talcid,...in kar je še podobnega, ker delujejo lokalno samo v želodcu in se ne absorbirajo v telo

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu MR99)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.11.2007 20:12:55   
ciklame
Ojla!

Hvala za pomoč, si bom nabavila Rupurut, če bo kriza. Drugač bom pa res probala še magnezijeve šumečke pa sodo, pol bomo pa vidluser posted image .

lp

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zgaga in canesten
10.11.2007 9:14:09   
wing
Ciklame, proti zgagi načeloma ne pomaga nič v smislu, da se ti ne bi več pojavljala, po določenem času bo izginila sama. Lahko pa jo omiliš in začasno preprečiš neprijetno dvigovanje želodčne kisline z antacidi- Rupurut,Rutacid..., nekaterim pomaga Donat, drugim peščica surovih mandljev, drugim kaj mlečnega, tretjim pa spet več manjših obrokov čez dan. Pomaga tudi nekoliko dvignjeno ležišče. Tudi meni je bila zgaga nekaj povsem novega v nosečnosti in kar nisem mogla razumet odkod se je vzela. Potem sem izvedela da je to posledica rahljanja vseh vezi v telesu, tako kot v rokah in nogah, tako se poleni tudi zapiralka v žlički, ki je odgovorna da vsebina v želodcu ostane tam in nikjer drugje. Meni je kislina nagajala tam v 4mesecu, pa še to hvalabogu le kak teden ali dva. Bo minilo, nič batuser posted image

Glede vaginalnih tablet pa tole: kot že samo ime pove, se vlagajo v vagino in tam je tudi njihovo ciljno polje učinkovanja. Canesten preprečuje glivično vnetje nožnice in nima zveze z zdravljenjem urina kot domnevaš.Zaradi vpliva hormonov v nosečnosti so sicer vnetja bolj pogosta in navadno predpisujejo Canesten.

Lepo nosečnostuser posted image in vse dobro ti želim!

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.11.2007 9:24:16   
Marogica
TUdi jaz sem imela velike probleme z zgago, ni pomagalo mleko, Donat le delno. Sem na koncu "pristala" na Rupurutu, ki mi je v bistvu pomagal.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu wing)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.11.2007 13:43:06   
Anonimen
Za zgago sta mi še najbolj pomagala Donat in Rupurut.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
11.11.2007 10:38:18   
MikyMiska
Proti zgagi je najboljši ta nasvet: Jej večkrat na dan po malem! In predvsem se izogibaj tistemu, kar ti dela zgago. Tak sem jaz ugotovila, da ne smem jest kakija, domačih slivovih cmokov in tko...pač opazuj, kaj te moti in se temu izogibaj-pa donat seveda in rupurut-v nujnih primerih. NAjbolj  pomembno je, da se ne naješ ful naenkrat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.11.2007 19:02:37   
petra05
meni je dala canesten proti belemu toku k sem ga mela veliko no sej ga mam še vedno,  to pač v nosečnosti normalno.drugač sem ga začela vstavljat v nožnico približno 5-6 (3tabletke vsak večer eno) dni prd obiskom ginekologa.Je pa babica rekla da je fajn da jih uporabiš 10-14 dni pred porodom da se nožnica sčisti...LP

(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.11.2007 22:32:46   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: ciklame

Živjo!

No do danes sem ta forum pridno brala, zdaj pa bi vas tudi jaz rada vprašala za par nasvetov.

Kaj pomaga proti zgagi??!!  Pred nosečnostjo sploh nisem vedela kaj to je zdej pa... Drugače pijem donat, to malo pomaga?!

Pa še nekaj, zadnjič sem imela na pregledu malo slabšo vodo in mi je zdravnica predpisala canesten? To so ene vaginalne tabletke, a se temu isto reče svečke?  A je še katera imela to?

aja drgač pa pričakujem februarja

lp

Prvič slišim, da donat pomaga pri zgagi ... no ja, vsak po svoje. Mislim da lahko vzameš rupurut, ravno danes mi je moja splošna rekla, da se Ranital v času nosečnosti bolj odsvetuje. Med drugim si lahko pomagaš z visokim vzglavjem, ko spiš, od zadnjega obroka do spanja naj minejo vsaj 2-3 ure.

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.11.2007 22:39:37   
ciklame
Ojla!

Ja donat je postal moj stalni spremljevalec povsod, doma, v službi,....Mi kar pomaga. Res pa je, da je fajn če se ne napokaš zvečer hrane. Ampak če pa včasih tako paše jestuser posted image .
Glede canestena, bom pa jutri videla, če se je pocajtalo, imam jutri pregled.

hvala souser posted image , zdej pa spat, juhu, nočko!

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?