|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   streptokok v nosečnosti
8.11.2007 9:38:29   
maktub
helllo...

Zanima me ali je katera od vas imela v nosečnosti bakterijo Streptokok?--

Sem v 18.tednu nosečnosti in bris mi je pokazal prisotnost streptokoka... jemala sem 10 dni antibiotike in po mnjenju osebne ginekologinje je baktrija  uničena, vendar me je opozorila na ponovno možno ponovitev. Kot sama vem ta bakterija večinoma sproži spontani splav.
Sem zelo v stahu, saj moja nosečnost "po mojem mnenju" ni tako kot bi mogla bit. Celo nosečnost imam rahle bolečine v spodnjem delu. UZ je pokazal prisotnost otrokovih gibov in norm.bitje srca...saj sama ne ćutim brckov!
Ali lahko ta bakterija poškoduje plod?....

Upam da ima katera enake probleme in da mi kdo lahko kaj več pove o temu saj semm zeeloo žalostna saj se bojim da se kaj zgodi mojemu sončku!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: streptokok v nosečnosti
8.11.2007 9:53:47   
barni
Veliko o tej bakteriji je napisano na Pusenjakovem forumu www.med.over.net Naj takoj povem, da JAZ nisem strokovnjak in kar bom napisala je laicno mnenje.

Jaz imam izredno negativne izkusnje z njo, vendar naj te to ne prestrasi. Jaz sem bila zal med tistimi izjemami, ki se jim je to zgodilo (tocno kaj, ne bom pisala).
Zdaj sem ponovno noseca in v tej nosecnosti, ker vedo za streptokok (pri prejsnji niso vedeli) bom ob porodu dobila antibiotik in morda potem se otrok, ce bo to potrebno. Skratka, bodo zelo pazljivi, se posebej ce bom rodila prezgodaj.

Otrok se lahko okuzi med porodom, zato je ta bakterija nevarna, vcasih pa lahko bakterija povzroci tudi odtekanje plodovnice in s tem predcasen porod, ce se bakterijam uspe pregristi preko MV do podovih ovojev. Ce se otrok okuzi se ni nujno, da tudi zboli. Ce pa zboli, potem gre obicajno za sepso, meningitis, obe sta smrtno nevarni se posebej pri nedonosenckih. Predvsem je problem, ce bakterija pride v kri novorojencka.

Ker si SA+ kakor se to oznaci, bodo pri porodu bolj pazljivi. Morda ti bo G se vzela kak bris nekje okoli 34. tedna nosecnosti, da preveri, ce je bakterija se prisotna. Pri meni v prvi nosecnosti test ni pokazal bakterije, pa je zal ocitno vseeno bila prisotna. 
To bakterijo ima na sebi ali v sebi okoli 20-30% zensk in vecina nima nobenih tezav zaradi nje, prav tako ne otrok.

Kaj sama lahko storis? Odpoves se spolnim odnosom, vsakrsnim poseganjem v noznico, ki bi lahko bakterije potisnili blize MV. Bakterijo ima na sebi lahko tudi partner in te z njo okuzi, vendar pri  odraslem ta bakterija ne povzroca tezav. Predvsem pa skusas gledati na nosecnost kot nekaj lepega in se ne pretirano obremenjevati. Vem da je to zelo tezko, ko ti nekaj visi nad glavo, vendar ti iz lastnih izkusenj povem, da je lazje pocakati na porod, ce skusas biti pozitiven, kot negativen in vsak dan cakati, ce se bo kaj zgodilo.

V naravi ni nic 100%, zgodi se lahko komurkoli, ti pac poskrbi, da bos naredila kar je v tvojih moceh, na ostalo pa tako ali tako nimas vpliva.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2007 10:03:45   
melanija
Tudi jaz sem SA+. V prvi nosečnosti tega testa sploh mi niso naredili, tako da ne vem ali sem to imela že takrat (2004). V drugi nosečnosti so mi ta test naredili proti koncu nosečnosti (l.2005), nisem dobila nobenega napotka in niti ne antibiotika. Edina razlaga je bila, da ga lahko dobi tudi moj mož od mene in to je to. Za otroka mi niso nič rekli. Tudi pri porodu ni bilo panike,  z njihove strani.

Zdaj sem v 23 t in mi tudi niso še naredili testa in v materinski knjižici tudi nimam dopisano da sem SA+, kar bi lahko vpisali glede  na prejšnjo nosečnost.

Jaz se s tem ne obremenjujem, ker sem zelo optimistična in raje razmišljam in uživam v pozitivnih stvareh nosečnosti. Čeprav je ta moja tretja nosečnnost zasipana z problemi takimi in drugačnimi za obe nazaj.

Uživaj v nosečnosti, misli pozitivno, ker otročka boš kmalu začutila in ni lepšega občutka kot je ta da ga čutiš.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2007 10:08:49   
Ninica
Moja znanka je bila okužena s streptokokom, pa so to ugotovili komaj po porodu. Tako, da je takoj ona in user posted image  dobila antibiotik. Z nobenim ni bilo nič narobe.

LP, Ninica

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2007 10:50:39   
bodoča
meni so streptokok ugotovili nekje v 35 t nosečnosti. takoj sem dobila antibiotike in oznako v materinski knjižici pa G mi je rekla da naj jim v porodni sobi še sama povem. ko so se začeli popadki sem dobila antibiotik direkt v žilo k sreči sem potem prej rodila in nisem rabila še ene doze.

žal ti ne morem bolj pomagat upam samo in držim pesti da bo s tabo in tvojo bebico vse vredu. user posted image

mojeustvarjanje

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2007 11:32:53   
malamalinca
Imela Streptokok agalactiae.So mi rekli , da bom ob porodu dobila antibiotik, ker bi lahko bilo zelo nevarno.In kaj se je zgodilo, ko sem prišla rodit? Ga niso imeli, ga je zmanjkalo.Sramota!
Potem so mi pa rekli, da naj otročka opazujem, če bo slučajno začel kej piskat in prav na hitro dihat.

K sreči je bilo vse ok.

Zdaj pa na brisu streptokoka več ni.Menda lahko tudi kar gre....

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2007 12:01:31   
Anonimen
Rodila sem dvakrat. Leta 2005 in 2007. Pri prvi nosečnosti niso ugotovili, da sem imela streptokok agalactie (ne vem točno kako se napiše) in sem med porodom dobila vročino, otrok je bil v stisti. Več na javnem forumu ne bi pisala. Otroka smo kmalu izgubili.

V drugi nosečnosti smo delali bris 2 krat in obakrat je bila izolirana bakterija. 30 dni sem pila Ospen 1000, nato še če se ne motim Hikoncil antibiotik, ampak te bakterije niso bogli uničit. Pri porodu sem dobila tri doze antibiotika v žilo, rodila sem 27.08.2007, moj sin je dobil barterijo v sluhovod. Na srečo se ni ponovilo kot pri prvem porodu.

Jaz imam s to bakterijo slabe izkušnje, nočem te strašiti, ampak pazi.

(odgovor članu malamalinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?