|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev
16.12.2004 18:55:58   
lenika
Pozdravljene!
Zaenkrat še ne spadam na ta forum, z možem pa v kratkem načrtujeva :duda:, zato upam da kmalu bom . Imam eno vprašanje. Veliko sem na forumu zanositev in ovulacija in sem že kar malo prestrašena, ko berem, da nekatere delajo na :duda:, 2, 3, 4 leta. Zanima me koliko časa ste se ve trudile, predno ste zanosile?
Najlepša hvala za vse odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zanositev
16.12.2004 19:02:07   
Jessy
Ne smeš se obremenjevati s tem, kar paravijo punce na forumu, saj so tam več ali manj res zbranih večina punc, ki imajo resnične težave, potem pa smo me preplašene, ko začnemo to brati. Čim manj misli na to, pa bo.

Nama je ratalo v četrtem poiskusu. Prve tri poiskuse sem samo tuhtala okrog ovulacije, plodnih dni, ali bo M ali ne bo....potem sva si vzela dva meseca predaha (beri kondomi), nato pa v prvem poiskusu, po predahu uspelo, ko nisem niti mislila, da kaj bo iz tega. Je pa res, da tisti mesec nisem razmišljala o ovulaciji, niti o M, skratka, uživala sem normalen vsakdan in uspelo nama je, s tem, da sva v celem mesecu le 3x :sloncek:.

Jaz sem prepričana, da je 70% odvisno od psihe, 25% od semenčic, 5% drugih vplivov.

Odmisli in uspelo vama bo prej, kot boš mislila!

Pa veliko uspeha!

lp, :nosecka: Jessy in mali :duda:

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zanositev
16.12.2004 19:19:06   
pravljica
lenika nama je obakrat uspelo v prvem...
prvič sem lepo zračunala, kdaj bo pravi čas med maturo in vpisom na fakulteto...se je avgusta lepo izšlo :)
zdaj drugič pa spet...sem rekla septembra: če bo zdaj ali naslednji mesec, drugače pa počakava na drugo leto...in je spet blo takoj :)
če je z vama vse ok, se ne pusti psihi!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zanositev
16.12.2004 19:28:21   
lenika
Tudi midva računava, da bi začela delat na:duda: nekje meseca julija, ker delam na šoli in bi rada manjkala od enih do drugih počitnic in ne nekje sredi šolskega leta. Če bova začela na tem delet julija in nama bo ratalo v roku pol leta bo to dobro.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zanositev
16.12.2004 19:33:56   
pravljica
ne vem lenika...če začneš julija, pa ti rata, kar je veliko možnosti, če je vse ok...potem imaš rok aprila, v porodniško pa greš marca...to pa niso glih počitnice a ne :)
ne smeš mislit na to, da vama ne bo takoj uspelo...potem brezveze da kaj računaš...septembra je idealno (rok je julija, v porod. greš junija...potem ko rodiš imaš pa še cela 2 meseca počitnic :)-)
prej pa greš h G na posvet, pa folno kislino začneš jemat, pa res nimaš kaj falit ;)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zanositev
16.12.2004 19:37:48   
lenika
Ja vem, jaz sem razmišljala tako, da nama mogoče takoj ne rata in je tako možnost za zanositev daljša.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zanositev
16.12.2004 19:41:35   
pravljica
hmm, sam pol pa poglej pri meni, je vse idealno zračunano, potem pa v 6.t na bolniško :)-
sam spet ne smeš o tem razmišljat...če misliš računat pol računaj, če greš pa na srečo, je pa itak vseeno

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zanositev
16.12.2004 19:46:18   
lenika
Saj vem, ampak prej teko ali tako ne morem zanosit, glede na to, da zdaj še KT jemljem, pa tri mesece se moram čistit in jemat folno kislino, pa je poletje že tu. Drugače pa imaš vsekakor prav, ker nikoli ne veš kako se bo nosečnost obrnila.Glede na to, da si noseča, pa ti želim čim lepšo nosečnost in veliko užitkov.:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zanositev
16.12.2004 20:31:39   
pravljica
hvala lenika...za KT pa eni res priporočajo 3 mesece, ampak vprašaj, če ti zna kdo razložit zakaj...baje se telo nima česa prečistit, ker je po treh dneh že vse ok in lahko zanosiš...če jih pa že zelo dolgo ješ, se ti je pa mogoče sluznica toliko stanjšala, da se zarodek ne bi obdržal...jaz sem zanosila takoj po KT pa je vse ok (vsaj s te strani :))
upam da ti bo šlo vse po načrtu :)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zanositev
16.12.2004 21:24:48   
Pia73
Jaz mislim, da psiha in zanositev nimata nič skupnega,... Res,...pa še jezna sem, ko slišim take klamfe,...

Glede tega pa, da nekdo planira kdaj bi bilo fino rodit,...zgleda, da nisi ravno veliko brala spodnjega foruma Z in O,... Velikim uspe prav kmalu, velikim pa žal ne,.. Se mi zdi trapasto o tem razmišlajti, to je že fino, da si takrat pripravljen na otroka ampak kateri mesec se bo rodil,...:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zanositev
16.12.2004 22:00:26   
pravljica
pia oprosti...ampak kaj imam jaz s tistimi ki ne morejo rodit ko bi rade...na srečo nisem med njimi in lahko izbiram mesec rojstva...jaz ne vidim razloga zakaj ne, če gre :zmeden:
sori sam res te ne razumem...imam pač srečo, da nimam takšnih problemov
če ne bi šlo prvič, pa drugič ko bi poskusla, pol bi se pač sprijaznila, da ne morem izbirat časa...probam pa menda ja lahko, pa če mi je še obakrat uspelo?? kje je problem???

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zanositev
16.12.2004 22:24:26   
enya
Popolnoma se strinjam s pravljico... ;)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Zanositev
17.12.2004 8:48:44   
pika78
Se oglašam še jaz.
KT sem nehala jemat julija, ker mi je G rekel, da jih je dobro nehat jemat kako leto preden želiš zanositi (jemala sem jih 5 let). Sicer še nisem imela namena takoj zanositi, morda v roku enega ali dveh let. Potem sva s fantom pazila, da nisva imela spolnih odnosov tistih 10 dni, ko naj bi bil čas ovulacije. Ampak sem očitno imela ovulacijo 2 tedna kasneje kot po najinih izračunih in sem tako že avgusta zanosila (mi sploh ni bilo jasno, kako je to možno)... Ampak sva vseeno sedaj ful vesela. Bolje imeti otročka prej kot pa da potem preveč planiraš, čakaš in si nestrpen, ker ni nič... (menda je vsak ciklus samo 25 % možnosti za zanositev, smo si pa verjetno tudi ženske zelo različne). Tudi jaz bi rekla, da psiha dosti vpliva na to stvar in da se človek ne sme preveč obremenjevat.
Sem pa že od nekaj G slišala, da ni problema, tudi če takoj zanosiš, ko prenehaš KT jemat. Jaz sem si mislila, da telo rabi nekaj časa, da začne delovat... a očitno ni tako in se zelo hitro vzpostavi normalen ciklus.
Lp in upam, da vama bo šlo po načrtu! Se pa čimmanj obremenjujta in čimbolj uživajta drug z drugim!In ne takrat, ko to delata, mislit, da sedaj pa mora bit...
Srečno:rozica::rozica::rozica:, Pika

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Zanositev
17.12.2004 10:33:54   
Soncnica
Hojla Lenika!

Midva sva zanosila v drugem ciklusu, je pa tako kot pravijo punce; sprosti se in uživaj, pa bo:). Mislim, da je pomembno, da par ne pozabi zakaj sta seksala preden sta začela delati na otroku. Zaradi medsebojne povezanosti, topline in užitka. Ne potem, ko bosta "šla v akcijo" med vsakim seksom razmišljat ali bo ratalo ali ne. Veliko sreče!

Sončnica:sloncek:

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Zanositev
17.12.2004 10:44:27   
spacey
Oj Lenika.

Nama je tudi ratalo v prvo, pa sploh nisva nameravala delati na tem, ker je bilo to med in takoj po M (6 in 9 dan) in kdo bi si mislil, da so to tapravi dnevi. In ker sva si po tihem oba neskončno želela, je bilo vse na najini strani in zdej se veselimo sfulom in komaj čakamo. 9nebesa

Veliko sreče in veselja pri "delu". 9nebesa

Lp; P9nebesa27t

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Zanositev
17.12.2004 11:28:28   
Grascakinja
Pri naju je bila podobna situacija kot pri Spacey...
Mislim, da je res najpomembneje to, da se ne gresta delat otroka, ampak da se ljubita zaradi ljubljenja samega. Ko vaju bo pikica osrečila, bo toliko lepše. Sicer se mi je lahko pametno delat, ko nisem imela nobenih težav pri tem. Ampak vseeno, vem, iz prijateljičine izkušnje, da sta se preveč znanstveno lotila teme, merila temperaturo, računala dneve, izbirala taprave položaje, nazadnje pa nikomur ni bilo več do seksa, ker je postalo vse samo še garanje. Tako sta preživela leto ali celo dve, potem vrgla puško v koruzo in šla na IVF. Prvič je splavila - tega ne privoščim nikomur. Potem nova hormonska terapija, zredila se je za 25 kg, čakala na novo IVF. Nakar je, brez planov in epruvet, v eni pijani noči, čist mimo ovulacije, temperature in ostale znanosti nastal mali pikec, ki se bo rodil marca...
Uživajte v spolnosti!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Zanositev
17.12.2004 15:41:46   
lenika
Hvala lepa za vse odgovore. Vidim, da je še kar nekaj takih, ki jim za :duda: ni potrebno čakati več mesecev ali celo let. Midva se bova poskušala nič obremenjevat in se čim bolj sprostit in prepričana sem, da bo šlo.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
17.12.2004 15:56:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Zanositev
17.12.2004 16:38:26   
lenika
Aljana se strinjam s tabo točno iz takšnih razlogov sva se tudi midva odločila za računanje mesecev, pa tudi šef mi je nekako namignil, da ve da sem mlada pred kratkim poročena in se zaveda, da bom šla kmalu na porodniško. Nekoliko v hecu (verjetno pa kar zares) pa mi je rekel, da bi bilo dobro, da bi bila na porodniški od poletja do poletja. Saj po eni strani jaz to čisto razumem, kajti težko je če odideš sredi šolskega leta, še težje pa, če prideš sredi šolskega leta nazaj. Kaj naj delaš, če pa je na začetku leta že vso delo razdeljeno. Tako, da punce ne se razburjat. Če rata rata, če ne se bo pa treba pač prilagodit.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Zanositev
17.12.2004 20:16:49   
Pia73
Žalostno je, da človek pove svoje mnenje pol ga pa zaradi tega obsojajo,...Nisem se razburjala a tako je moje mnenje in trdno stojim za njim,...

Upam, da vam bo vsem, ki si želite zanositi v točno določenem mesecu to uspelo,... Meni meseci sploh niso pomembni in ni razloga da bi mi bili. Važno je, da bomo imeli :duda: Pa mesec tudi ni pravi,.. Pa mi ni mar!

Pa srečno!

Pia73 :metulj:

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Zanositev
20.12.2004 13:54:29   
sonjakk
Psiha vpliva ali ne?????????

Jaz vem da sem se zelo sekirala in obremenjevala,
ali bom sploh lahko zanosila, ko sva se z mojim poročila, vse sem proučila - dnevi ovilacije, najbolj plodni dnevi, položaji, itd., pa sem kljub temu dokaj hitro zanosila po 2,5 mesecih (2 cikluisih, prve plodne dni na medenem tednu sva ravno zamudila).

Kar zelo me pojezi, ko ti nekdo reče pa ne se sekirat, to je zelo enostavno rečt, ne pa naredit,
no zdaj pa čakam na drugo pikico že 9 mesecev...,
pa se bistveno manj obremenjujem kot za prvega otročka, no čeprav sem se zdaj po dolgih mesecih že spet začela sekirat....

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?