|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
16.12.2004 11:08:31   
Donna
Pozdravljene,
mogoče ve katera mamica kako je z dopustom in njegovim izkoristkom. Namreč sama bom rodila aprila in takrat bi naj dobila 25 dni dopusta kot bi ga če ne bi bila noseča. Ali to drži ali bom dobila samo polovico dopusta? Kakšna je vaša praksa? Nekje sem slišala da pripada mamica samo polovica rednega, ker pol gremo tak na porodniško.

Hvala in pazite na sončke.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
16.12.2004 11:25:41   
Reneja
Donna,

V letu 2005 ti pripada celotni dopust. Res pa je, da je odvisno od delodajalca, ali ti dovoli koriščenje celotnega dopusta za leto 2005 v letu 2006 (do junija) in si tako lahko podaljšaš porodniško (jaz bom to storila, ker se v našem podjetju da) ali pa le polovico, kolikor je zapisano v zakonodaji.

Če ti v službi ne dovolijo koristiti celotnega dopusta 2005 v letu 2006 potem predno boš šla na porodniško porabi polovico dopusta 2005, ostalo pa v 2006 ob koncu porodniške.

Upam, da nisem preveč zakomplicirala.

Lep dan
R.

(odgovor članu Donna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
16.12.2004 12:45:19   
Martina*
Pozdravljene,

jaz imam tudi rok aprila in kljub temu, da dobim drugače 25 dni dopusta, mi ga bojo 10 dni vzeli, ker ne bom delala v tistem letu več kot 6 mesecev.
V tem primeru, če bi delala več kot 6 mesecev, bi dobila celega.

Tako je pri nas. Ne vem pa kaj zakon pravi.

lp, Martina 9nebesa

(odgovor članu Donna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
16.12.2004 12:53:58   
Martina*
Miša,

zaposlena sem redno, in sodelavka je šla lani na porodniško januarja in vem, da sva se o tem pogovarjale, da ji bojo 10 dni vzeli in zakaj. Tako da sklepam, da bojo meni tudi.

Se bom pa vsekakor pozanimala ...

hvala in ena :rozica: vsem.

(odgovor članu Donna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
16.12.2004 13:11:35   
Reneja
Martina,

Če je šla sodelavka januarja na porodniško najbrž ni imela možnost koriščenja 10 dni tekočega dopusta pred nastopom porodniške in se ji je tako v naslednjem letu priznalo le 15 dni, kar mislim da ni v nasprotju z zakonodajo.

Me, ki bomo porodniško nastopile aprila, pa imamo še dovolj časa, da izkoristimo del (10 dni) dopusta 2005, če delodajalec ne prizna celotnega dopusta 2005 v 2006. Če si slučajno na bolniški, se ti splača pred nastopom porodniške bolniško prekiniti in izkoristiti teh 10 dni dopusta (100% nadomestilo), ki ti priprada in ti bo kot kažejo izkušnje v tvojem podjetju drugače propadel.

Se pa vsekakor pozanimaj v kadrovski. Mogoče ti pa uspe celoten prenos 2005 v 2006, ko bo najbrž fajn ostati še kakšen mesec več doma ob sončku :duda:.

Vso srečo R:

(odgovor članu Donna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
16.12.2004 13:25:43   
Anonimen
Ups, spregledala, da je bilo to januarja...ja potem je to, to, kar ti je napisla Reneja...:((:((

(odgovor članu Donna)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
16.12.2004 14:01:59   
Gina
Če v tekočem letu ne delaš 6 mesecev, torej če imaš začetek porodniške pred 1. julijem, ti sicer pripada cel dopust, vendar moraš vsaj 10 dni koristiti prej. Teh 10 dni pa ti lahko delodajalec da ali pa ne, in sicer na osnovi tega, da ti reče, da si za delovni proces tako pomembna, da ti tisti hip dopusta ne more dati, ker bi trpelo delo. To sem se lani temeljito pozanimala, ker me je to doletelo. Ker delam v negospodarstvu in nas plačuje država, bi ta denar za moj dopust morala financirat naša ustanova, ki tega denarja ni imela, zato so mi dopust ukradli in nič nisem mogla naredit. Klicala sem tudi sindikat in odvetnika. Punce, če vam ne dajo težko prisluženega dopusta, pojdite na bolniško, tisto pa morajo plačat!!!LP

(odgovor članu Donna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
16.12.2004 14:46:21   
pika78
Gina!
Delam v državni upravi (ministrstvo), PDP imam 22.05., tako da bom do nastopa porodniške delala manj kot 6 mesecev.
Če sem te prav razumela, mi kljub temu, da delam manj kot 6 mesecev, za leto 2005 pripada cel dopust? (če je tako, je pa prav fino - sem mislila, da pripada samo sorazmerni delež).
A to pomeni, da ga lahko koristim celega še pred nastopom porodniške oz. da ga moram koristit najmanj 10 dni pred nastopom porodniške, ostalo pa se mi prenese v leto 2006?
Hvala za odgovor in lp,
Pika

(odgovor članu Donna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
16.12.2004 16:10:18   
Gina
Seveda ti pripada cel dopust, samo če bodo tako dobri in ti ga pustili izkoristit še letos. Jaz sem imela PDP 10.5. in bom ostali dopust koristila v letu 2005, mi bo fino bit še malo doma s ta malim. Pa pa

(odgovor članu Donna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
17.12.2004 10:33:53   
Naja31
Oj,

jaz sem se tudi pozanimala glede tega.
Ce si v rednem delovnem razmerju ti pripada cel dopust za leto 2005, pa ce gres februarja ali decembra na porodnisko. Isto velja tdui za regres. Pripada nam cel regres in ne se pustiti prepircati od delodajalcev, da vam izplacajo samo delez.
Je pa res, da moras po zakonu v letu 2005 izkoristiti najmanj 10 dni dopusta, ostalo lahko preneses v leto 2006 in ga moras izrabiti do 30.6.2006. Jaz grem na porodnisko sredi marca, pred izrabim teh 10 dni, ostalo pa po izteku porodniske. Sem najprej mislila, da bi cel dopust izrabila pred porodnisko, samo so mi potem svetovali naj raje pustim tudi kaj za kasneje, je bolj fajn, ce si lahko malo vec casa z dojenckom.

Lp, Naja

(odgovor članu Donna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   NEIZKORIŠČEN DOPUST
27.12.2004 12:27:43   
Donna
Oj,
ja se vam oglašam s slabo novico. Sem se po zobah že skor metala, pa me delodajalec odpravil z slednjim:
da mi po naši kolektivni pogodbi v podjetju, pripada samo polovica dopusta, ker grem konec marca že na porodniško. Torej samo 12 dni v letu 2005 in celi dopust v 2006, namreč ker ne bom delala v prihodnjem letu več kot 6 mesecev.
Fora ne! No jaz nimam ne energije ne volje se več z nimi bost, tk da bo moglo ostat pri tem. Niti ni zakonosko določeno, da bi se lahko sklicevala na karkoli.
Tistim, ki boste pa lahko vsaj dva tedna več s sončki pa čestitke in vsa hvala vašim delodajalcem seveda.

Lp, :(

(odgovor članu Donna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?