Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Bolniška, dopust, porodniška???? 15.12.2004 10:14:50
|
|
|
|
Suzi*
|
Lep pozdravček :nosecka: in ne:nosecka: Imam eno vprašanje: PDP imam 4.3.05, porodniško nastopim 4.2.05. Pred porodniško sem imela namen koristit še kar veliko dopusta, kar bi pomenilo, da grem na dopust 10.1.05. No, včeraj me je po testiranju tolerance za sladkor, moja G zaradi gestacijskega diabetesa poslala na bolniško do porodniške. Zdaj pa ne vem, kaj naredit. Ali je boljše najprej koristit dopust, pa potem it na bolniško in direktno na porodniško. Vem, da ste se enkrat glede tega nekaj pogovarjale, da nekaj je dovoljeno in nekaj ni, pa sem pozabila oz. takrat nisem bila tako pozorna. :ups: Zanimajo me predvsem ti prehodi iz bolniške na dopust in obratno, pa iz bolniške oz. dopusta na porodniško. Kaj priporočate? Ali je čisto vseeno? :zmeden2: lp, Suzi 29t
|
|
|
|
Bolniška, dopust, porodniška???? 15.12.2004 10:40:10
|
|
|
|
beti 1
|
Finančno se ti malenkost bolj splača it prej na dopust( ti cela plača šteje za porodniško nadomestilo, če si na bolniški le 70%), potem na bolniško in potem na porodniško. Sicer pa je po mojem najbolj odvisno od delodajalca, koliko dopusta ti je pripravljen dat in kdaj, pa kako tolerira bolniško. Za čas, ko si na dopustu ti zdravnik ne rabi dajat bolniške, to je vse. lp
|
|
|
|
Bolniška, dopust, porodniška???? 15.12.2004 10:44:58
|
|
|
|
Reneja
|
Načeloma je bolje ob koncu leta, da dopust pokoristiš predno začneš bolniško, saj imaš tako višjo osnovo za bolniško in kasneje porodniško, razen če si v letu 2003 prejemala višje dohodke. Če greš namreč v neprekinjeno bolniško do porodniške v decembru ti na zavodu za obračun osnove vzamejo dohodke v letu 2003, če pa bolniško nastopiš januarja pa dohodke 2004. To se potem vleče tudi v porodniško. Drugače pa s prehodi med bolniško in dopusti ni večjega problema, le delodajalci imajo raje, da bolnišk ne prekinjamo in gremo tako po enem mesecu v breme zavoda. Ker pa v tvojem primeru bolniške ne boš imela več kot mesec dni (vse bo plačal delodajalec)mislim, da je res čist vseeno kaj narediš. Lp R.
|
|
|
|
Bolniška, dopust, porodniška???? 15.12.2004 10:52:00
|
|
|
|
GoYa
|
Hej Suzi*, kaj to pomeni, da ne boš smela tortic več jest :zmeden: Oh :(, jaz sem pa mislila, da vaju z Mino1 ulovim in gremo še enkrat v Zvezdo na :kava: in :torta: Sej ne vem, če vaju bom ulovila, ker nimam čist nobenih znakov :((:((. Bova imela prav grdo obletnico. Glede dopusta in bolniške pa ti ne znam nič povedat. Lep pozdravček, GoYa P.S.: Uf, kako dolgo se že nisem oglasla na tem forumu
|
|
|
|
Bolniška, dopust, porodniška???? 15.12.2004 11:34:50
|
|
|
|
Suzi*
|
Beti1 in Reneja, res najlepša hvala za odgovore. Bo izgleda res bolje, da najprej koristim dopust, potem pa do porodniške še bolniško. GoYa, lepo, da si se oglasila po kar dolgem času. Kot rečeno ful držim pesti za vašo pikico. Hja, včeraj so me pa kr matrali. Sem bila vsega skupaj 8 ur okoli zdravnikov. :grrr: Najprej 4ure in pol na testiranju za glukozo, potem pri G, nazaj pri diabetologu in nazaj h G na UZ. Na koncu sem bila res že čist zbita. Dobila sem zaenkrat dieto, tako da nič več :torta:, pa še kaj drugega ne, več gibanja, pa povečan nadzor nad sladkorjem, več kontrol pri G, več UZ-jev (kar je čist fino :love:), in zaradi potencialne nevarnosti za bebiko me je dala na bolniško. Se ti pa javim še na mail. lp, Suzi
|
|
|
|
Bolniška, dopust, porodniška???? 15.12.2004 12:15:34
|
|
|
|
Suzi*
|
Še nekaj: a je res, da če si pred porodniško na bolniški, da ti porodniško avtomatsko začnejo 45 in ne 28 dni pred PDP?????? lp, Suzi
|
|
|
|
Bolniška, dopust, porodniška???? 15.12.2004 12:21:05
|
|
|
|
speli
|
ne z novim zakonom lahko zbiraš ali hočeš 28 ali 42 dni prej na bolniško, tako da ni panike..
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?