|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako reagirati-vročina?
30.10.2007 18:46:58   
Udb
Pozdravljene.

Moj fantek (2 leti) je imel pred 14 dnevi virozo in je fasal vročinski krč. OK, smo bili v bolnici, jaz itak panična in od takrat naprej na preži za vročino.

No, danes se mi je zdel rahlo topel, zmerila vročino (v ušesu) in je bilo 37,2°C. Pa potem 37, 36,8, 37... V glavnem, več ne. Otrok itak čist poskakujoč in razpoložen (nič bolan). In sedaj me zanima, kako bi reagirale ve? Ali bi mu dale zvečer svečko - čeprav bi bila vročina samo 37? Ali kako? Sploh ne vem. Vem pa da me je strah, ne bi mu pa rada brez veze  dajala nekih zdravil.

user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako reagirati-vročina?
30.10.2007 18:53:40   
Primoza
Ali ste že prebrala knjižico na linku zgoraj?

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.10.2007 19:01:21   
Udb
SEm prebrala in dobro poznam teorijo. Zanimajo me predvsem izkušnje mamic (in očkov user posted image ), ki imajo otroka, ki je že imel vročinske krče.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.10.2007 19:08:41   
muki1
Kolikor vem iz izkušenj kolegic ne dajo pri taki temperaturi še svečke.
Imajo pa Voltaren vedno pri roki.

Upam, da se ne ponovi user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.10.2007 19:55:40   
Primoza
Kolikor mi je znano niso vročinski krči nekaj, kar bi se zaradi pojava prvič, drugič še raje ponovilo. Tako da povsem zadostuje teorija - zbijanje vročine kar tako ni nikoli koristno.

Osebno raje pustim da je nekaj časa čez 39, da se otrok dobro prekuha, potem pa zbijam, če je sploh treba. Posebno popoldne ni 39 nič kaj posebnega. Seveda pa tekočina in počitek.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.10.2007 21:14:07   
Udb
Ja, ne vem - kolikor je meni znano (oz. povedano v bolnici), se krči radi ponovijo. Poleg tega mi je pediatrinja rekla, da pri nas sedaj odpade čakanje na 38.5, ampak da se zbija od 37.5 naprej.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.10.2007 21:41:30   
caillou
Jest zbijam ko gre čez 38°, 38 in pol recimo.

Zbijejte na 37 in pol, tako kot je rekla pediatrinja.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.10.2007 22:37:39   
darja72
Vročinski krči se ponavljajo, tako, da kar po navodilih pediatra. Pri nas ima tovrstne težave tavečji in nikoli ne čakamo z antipiretiki, nekje do 38. Mogoče bi bilo vseeno bolje, da meriš temperaturo pod pazduho, ušesni termometri so malček nezanesljivi.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.10.2007 23:20:39   
miši
mi zbijamo, ko gre nad 38. ker je pol prehitro že 40 in pol je štala.taka je pač naša izkušnja. tudi merimo pod pazduho.

http://www.papicajezakon.blogspot.com

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.10.2007 8:38:24   
Primoza
Ja imaš prav, bo res držalo, da se vročino zbija v primeru vročinskih krčev pri 38.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.10.2007 10:38:45   
aezzy
Udb,
ne poslusaj splosnih teorij, to ne velja za otroke, ki so nagnjeni k vrocinskim krcem!
Pri nas je namrec enako.
Ne cakajte na T 38, ker je nasa imela krc pri 38,2. in to 20 min po svecki, ker ta se ni prijela, ko sem ji jo dala ob namerjeni T  38.
teorijo od krca verjetno poznate, da do krca pride zaradi nenadnega dviga T. Iz lastnih izkusenj vem, da T lahko naraste v 45 minutah iz 36,8 do 40. to se je zgodilo nam, ko smo bili po krcu doma  v bolnici.

otroka, ce sumite, da je vroc, malce okopajte ali z mlacno vodo zmocite rokice, celo ali pa nogice v kis...to ne skoduje, vrocina pa ne bo narasla tako hitro.
pa opazujte: ce ima vrocino (tudi 37,2) in ima tople/vroce roke, T ne bo narasla, ce pa ima hladne rokice in nogice (podplate), pa narasca. IN TAKRAT NE CAKAJTE, da bo T po teoriji 38,5 za svecko! Takrat dajte svecko, tudi ce je 37,2, ker bo 100% narasla!
Mi imamo navodila, da pri 37,5 zacnemo zbijati.
Se vedno pa imate doma Stesolid, in mu ga dajte ce vas bo krc prehitel!

vso sreco pa cim manj vrocine user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

novorojenček
Lelly28 RR

S katero velikostjo bodijev / pajackov ste začeli, ko so se rodili vaši otroci?

44 ali 50 (40%)

56 (48%)

62 (12%)

Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!