|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za vse učiteljie, starše in pe koga ki ga to ...
13.12.2004 21:32:29   
Dadi
Hmmm imam en problem:zmeden:...Profesor pri katerm bi delala dipl. nalogo mi je ponudil dve temi in sicer vpliv aktivnega odmora na razredno klimo in pa ploska stopala ( ne me vprašat kaj je to za ena tema za na pedagoški fax) Zdaj me pa zanima na koliko šolah sploh izvajajo aktivni odmor, pa če ima katera izkušnje s tem? Pa če je kaj literature o tem...
hvala...
zelena diplomotvorka
Neposredna povezava do sporočila: 1
13.12.2004 21:37:26   
Jetka
Morda izvajajo aktivni odmor na kakšni OŠ, na srednji ga gotovo ne, no, vsaj pri nas ne. Saj je aktivni odmor kakšna telovadba med odmorom, a ne?
Iz svojih časov se spomnim, da smo tako telovadili na začetku ne vem katere ure (ne prve) pri odprtih oknih.
Literaturo pa poglej na cobiss.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2004 21:44:56   
thumbelina
Jaz poznam šolo, kjer imajo aktvini odmor. In sicer imajo dva glavna odmora (cca 20 minut) - enega za malico in enega za rekreacijo. med rekreativnim odmorom se otroci zunaj igrajo (nogomet, med dvema ognjema, lovijo, ipd), če pa je slabo vreme so notri in se tudi igrajo, samo so malo omejeni s prostorom.:kuza:

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2004 11:37:17   
Anonimen
Verjetno delaš diplomsko pri športu, a ne? Zato o ploskih stopalih....
Pri nas v šoli imamo aktivni odmor. Učenci grejo ven na igrišče, kjer so ponavadi različne igre z žogo. Lahko se pa igrajo tudi na ploščadi igre, kot so avionček, polžek, gumitvist....

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2004 20:58:43   
Anonimen
Pred mojo porodniško smo imeli na centralni šoli za predmetno stopnjo dva aktivna odmora - za razredno stopnjo pa enega.

Predmetna stopnja je imela prvi aktivni odmor ob 8.45 do 9.00 in drugega od 12.20 do 12.40. Takrat so bili v telovadnici in igrali odbojko ali košarko. Nismo dovolili nogometa, ker je bilo preveč otrok v telovadnici, pa samo en učitelj, ki je tam dežural.

Razredi pouk je imel aktivni odmor ob 9.45 do 10.00. Takrat so se običajno igrali v atriju (ko je bilo lepo vreme) ali pa v razredu.

Kako je vplival odmor na učenje? V bistvu se mi je zdelo, da so bili otroci potem še bolj razigrani in nezaiteresirani za učenje. Pa me to ni motilo, ker sem potem pač podaljšala uvodno motivacijo. Ti odmori so ji bili zelo všeč, zato sem jim lahko tudi zagrozila, da če ne bodo ubogali, ne bodo smeli v atrij. :)-

Je pa res, da je pri predmetni stopnji med aktivnim odmorom veliko otrok sedelo ob strani in gledalo ostale, kako se rekreirajo. :zmeden: Čemu torej aktivni odmor za takšne? Sedijo lahko itak v učilnici!

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2004 20:58:59   
Anonimen
Pred mojo porodniško smo imeli na centralni šoli za predmetno stopnjo dva aktivna odmora - za razredno stopnjo pa enega.

Predmetna stopnja je imela prvi aktivni odmor ob 8.45 do 9.00 in drugega od 12.20 do 12.40. Takrat so bili v telovadnici in igrali odbojko ali košarko. Nismo dovolili nogometa, ker je bilo preveč otrok v telovadnici, pa samo en učitelj, ki je tam dežural.

Razredi pouk je imel aktivni odmor ob 9.45 do 10.00. Takrat so se običajno igrali v atriju (ko je bilo lepo vreme) ali pa v razredu.

Kako je vplival odmor na učenje? V bistvu se mi je zdelo, da so bili otroci potem še bolj razigrani in nezaiteresirani za učenje. Pa me to ni motilo, ker sem potem pač podaljšala uvodno motivacijo. Ti odmori so ji bili zelo všeč, zato sem jim lahko tudi zagrozila, da če ne bodo ubogali, ne bodo smeli v atrij. :)-

Je pa res, da je pri predmetni stopnji med aktivnim odmorom veliko otrok sedelo ob strani in gledalo ostale, kako se rekreirajo. :zmeden: Čemu torej aktivni odmor za takšne? Sedijo lahko itak v učilnici!

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?