|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Socialna pomoč
29.10.2007 12:54:18   
sončnica24
Rabim en pameten nasvet. Sedaj delam pri enem podjetju preko podjemne pogodbe (1 mesec), novembra moram podaljšati socialno pomoč. Ker delam preko podjemne pogodbe, imam lahko delovno knjigo še vedno na zavodu in sem posledično še vedno aktivna iskalka zaposlitve.

Zanima pa me če bi morala sedaj to pri socialni pomoči tudi navesti ali naj zamolčim. Sicer še ne vem točno koliko bom dobila ampak vseeno naj napišem da delam preko podjemne ali ne. Ker lahko mi zaradi tega ukinejo socialno in če me potem slučajno tam ne zaposlijo bom 6 mesecev  brez vsakršnega prihodka. Pa že tako čisto malo dobim, ker sem doma prijavljena.

Je katera slučajno že imela takšen primer pa lahko na socialni ugotovijo kako preko zavoda da delam preko podjemne pogodbe?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Socialna pomoč
29.10.2007 13:00:54   
lemavrica
Mislim da ne, razen če bodo zahtevali bančne izpiske. V ta namen si pa odpri nov račun in naj ti zaslužek iz podjemne p. nakažejo tja, tvoj osnovni račun ki si ga pokazala na sociali bo pa nedotaknjen.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2007 15:36:14   
felicia
jaz se ne bi lih igrala mislim sej se da obiti pravila, samo vseeno no. Je pa tako, da moraš za zadnje tri mesece prinesti bančne izpiske in po dvačni številki te lahko preverijo al pa te izberejo naključno za revizijo pol moreš pa plačevat nazaj ni luštn.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.10.2007 3:53:03   
Anonimen
CSD-ji že nekaj časa na vsak 1. delovni dan v mesecu zaprosijo RZZ za podatek o tem, ali je določena oseba prijavljena v Evidenci aktivnih iskalcev zaposlitve ali ne. Prošnjo oddajo za vse, ki so do zadnjega dneva v mesecu oddali vlogo za DSP (na novo ali za podaljšanje, vseeno). In RZZ jim pošlje te podatke. Ker se DSO odločbe izdajajo za več mesecev, se vaše ime na tem seznamu torej pojavi več mesecev zaporedoma, kar pomeni, da bodo na CSD vedeli tudi to, če ste se z RZZ odjavili v času prejemanja DSP. In Vas bodo povabili na razgovor, da obrazložite, zakaj se je to zgodilo. Istočasno pa CSD dobi tudi podatke o tem, ali ste prejemnik kakršnihkoli financ z RZZ, ali se šolate preko RZZ in od njih dobivate štipendijo in podobno. Skratka - kar ima RZZ o Vas, dobi tudi CSD.

Na RZZ pa nimajo podatkov o tem, ali ste vi zaposleni ali ne, če je vaša delavska knjižica pri njih. To lahko potrdim tudi iz lastne izkušnje, saj sem se zaposlila 01.03., oni pa so 13.04. še vedno kričali, da sem brezposelna. In enako velja za Kamikazo - šele pred nekaj dnevi je šel po svojo delavsko knjižico, čeprav mu sedajšnja pogodba o zaposlitvi velja od 02.07. dalje. Dokler je vaša knjižica na RZZ, ste za njih brezposelni, saj RZZ nima dostopa do DURS-ovih evidenc in evidenc ZPIZa in ZZZSja (to spada pod Zakon o varstvu osebnih podatkov). Prav tako na CSDju ne morejo dobiti podatkov o vaših TRRjih z vaših bank, zato pač od Vas, kot pogoj za pridobitev DSP, sami zahtevajo, da prinesete izpiske za zadnje 3 mesece.

Zate konkretno pa - če si preko podjemne pogodbe zaposlena sedaj, v oktobru, boš nakazilo plače dobila šele 15.11. Če bo CSD zahteval tvoje TRR izpiske, jih pojdi iskat pred nakazilom plače, računaj pa na to, da se ti lahko zalomi pri naslednjem podaljšanju DSP (če ti bodo tokrat odobrili za največ 3 mesece). Večkrat pa odobrijo tudi za 6 mesecev. V takšnem primeru si "dobro prišla skozi", ali kako bi se temu reklo. Ali pa pač res odpri še en TRR - enega za CSD, drugega pa za vse ostalo. CSD ne more dobiti podatkov o tem, koliko TRRjev imaš ti odprtih po SLO in/ali tujini.

(odgovor članu sončnica24)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.10.2007 7:19:28   
sončnica24
Računam na to da mi podaljšajo za 6 mesecev, ker izpiske moram prinesti za avgust, september in oktober. Ta denar pa dobim nakazan novebra. Bom pa tako ali tako videla ali me bodo potem zaposlili ali na. Zaenkrat pa knjiga ostane na zavodu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?