|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali je to lahko plodovnica?
13.12.2004 14:07:16   
Martina*
Pozdravljene prav vse :rozica: na RR.
Ker sva mela v petek malo panike me neki zanima in
iščem po starih postih pa nič ne najdem.

Namreč tiste zadeve (podobne vložkom:zmeden:), ki se jih položi na spodnjice in reagirajo na plodovnico?

V petek sem imela namreč čist premočene spodnjice in kavbojke, brez barve brez vonja :ups:. Me je tako prestrašlo... Pol pa z mojim šibam v dež. gin.. Blo je okoli 19h ure, čim sem prišla tja, pa mi je ratalo nerodno, češ, kaj pa če kompliciram brez veze, itak me bojo nadrle...

ampak sestre ful prijazne, gin. fuuul prijazna... sem bla kar takoj na gin. stolu in pregled in ultrazvok... pol pa kašljam in kašljam, ona gleda če teče kaj plodovnice in ne opazi nič posebnega, pravzaprav vse v najlepšem redu. Pol pa potegne od nekje gazo in privleče ven kri.... :((:((

Jaz sem v trenutku v solzah... pa me je kar takoj pomirila, da je verjetno samo žilica počila :zmeden:

Potem me je še malo bolj pomirila, da če začne plodovnica odtekat se opazi pri pregledu in da je vidno odprt tudi mater.vrat in se potem baje sam ne zapre več.
Mene je blo namreč strah, da se mi je v službi malo odprl vrat, da je steklo kaj ven in da se je potem pač zaprl, ker pač ni gin. nič opazila....

uff, sem vam zagrenila... :ups:...

aja, še to. Beba je bla tako zaspančkana in mirna, prav zehnila je pred nami, ko smo jo na UZ gledali :love::love:, mami pa tak strah zganja...:ups:

no, po ostali rutini, sva kar odletela v dežurno lekarno in vprašala, če imajo te zadeve, ki reagirajo na plodovnico (prej sem namreč govorila v zdravnico, da te zadeve res obstajajo, smotka jaz, pa sem pozabila vprašat kako se imenujejo :ups:) in ženska v lekarni še ni slišala za njih :zmeden:, tako da zdaj iščem po postih RR in končno vas sprašujem, če katera pozna to skrivnostno reč :ups:

Mene namreč počasi načenja strah ... čeprav bebica moja :love:, že prav lepo brcka...:love:

Martina in njen :zaspan: ček 9nebesa (21t in 1/7)

Pa še opravičujem se, če sem malo zmešano vse skup napisala... :ups:

Neposredna povezava do sporočila: 1
13.12.2004 14:17:13   
malika
Za to gazo še nisem slišala, zato ti tukaj ne znam pomagat.
Imam pa izkušnje s tem kako zgleda ko ti začne odtekat voda.Res je, da je brezbarvna in brez vonja, kar pa ni pravilo. No če ti začne odtekat voda, potem se to ne kar tako nehalo. meni je začela odtekat po kapljicah in vsakič ko sem se samo malo premaknila je malo steklo. Tečt ni nehalo.

Možno, da je bila tista tvoja tekočina urin, ki ga pač nisi čutila, se pa je meni tu in tam tudi nekaj vlilo, dostikrat pa nihče ni vedel kaj bi to bilo. To opažam tudi zdaj na začetku druge nos. Tako, da se kar pomiri in uživaj dalje v nosečnosti. če bi bilo kaj narobe, bi te zagotovo obdržali v bolnici ali pa bi dobila strogo mirovanje, ali kaj podobnega.

Aja, pa za tisto gazo kar pokliči v bolnico in naj ti povejo kakose temu reče, ali pa poskusi v kakšni drugi lekarni.

LP

(odgovor članu Martina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2004 14:18:42   
Anonimen
Imajo jih v Sanolaborju.
Imena se ne spomnim, je bila pa reklama v novembrskem Mojem malčku ali Mami.

(odgovor članu Martina*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2004 16:01:39   
Sinja
Hojla,

naj te potolažim in ti povem, da nisi edinia, ki si zagnala tako paniko, tudi jaz jo sem. Sem v 39. tednu nosečnosti. Pred tednom dni me je šraufalo in imela sem občutek, da mi odteka plodovnica. Takoj sva seveda odvihrala v porodnišnico, kjer so po natančnem pregledu ugotovili, da o plodovnici ne duha ne sluha. Kljub temu sem ostala čez noč v porodnišnici, ker je CTG pokazal popadke. Zdaj sem še doma in nestrpno pričakujem kdaj bo kaj.

Tudi jaz sem slišala oz. prebrala, da obstaja hlačna podloga za ugotavljanje odtekanja plodovnice. Sama sem razmišljala o tem vendar si nisem nabavila. Imenuje se AL-SENSE kit, ki ga dobiš brez recepta v Sanolabor d.d. Leskovškova 4, Ljubljana.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Če se ti zgodi še kdaj kaj podobnega pa nisi sigurna, kar brez skrbi obišči ginekola. Meni je moj rekel, da to ni nič narobe, je boljše za tebe in malo štručko.

LP, Sinja:bravo:

(odgovor članu Martina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2004 16:18:41   
leah
Al Sense sem si tudi jaz ravno včeraj nalepila za 12 ur in mi je pokazalo modro pikico,kar naj bi bilo odtekanje plodovnie.Sem danes laufala h gin.pa je rekel, da je vse ok in, da je to kar mi ven curlja zagotovo beli tok in pa urin.Tako,da jst ne dam več 4.000,00sit za ta nateg.Ne vem no,raje h ginekologu, kot pa to šač.No tako je zdaj moje mnenje.

(odgovor članu Martina*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2004 16:23:46   
leah
Ja pa še to...plodovnica naj bi imela rahel vonj po mandeljnih;)

Teja 36t

(odgovor članu Martina*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2004 20:05:46   
Anonimen
Al sense imajo v vseh sanolaborjih! Bom še vprašala Romy potem, če je res, da pokaže odtekanje plodovnice šele proti koncu nosečnosti!
lp,:fis:

(odgovor članu Martina*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2004 0:54:55   
madja1
Zakaj prodajajo al sense, če pokaže modro pa to potem ni plodovnica. Poleg tega v lj porodnišnici danes niso imel pojma da to sploh obstaja.
Tale AL SENSE jo je tudi meni zagodel. Bil je moder in sva z fantom letela v porodnišnico. Tam so me pregledal in ni bilo nič, poleg tega sem jih kar mal slišala-ampak to je šlo pri men skoz en ušes noter skoz drug pa ven.Skratka jaz bi teh 4000 jurje zahtevala nazaj. Se na nekaj zanašaš potem pa to sploh ni to. Poleg tega so me danes v porodnišnici ves čas podučevali da plodovnica ne izteka po kapljicah ampak se vlije. No hvala lepa,, kaj pa jaz vem, jaz grem rodit sedaj prvič, pa še v materinski so nas učili da lahko izteka po kapljicah.
Evo, tako je to bilo pri meni.

lp.

(odgovor članu Martina*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2004 7:24:53   
Martina*
A, tako je to. Potem niti jaz ne grem tega iskat...

Sem pa bila včeraj še pri svoji gin. in je rekla, da je z bebo vse ok :bravo::bravo:, da je pravi mali divjak:love: in da naj kar skočim na pregled, če bom še kdaj imela občutek, da nekaj ni redu. :bravo::bravo:

hja, sem kar v 9nebesa.

Ve punce ste pa itak fantastične, :rozica: za vse vas... pa razprodaje se počasi začenjajo v avstriji :bravo:

ahh, kak lepi dan se obeta :)

papa, Martina (21t 2/7) :love:

(odgovor članu Martina*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.12.2004 15:20:48   
mala račka
tudi meni je G razložila, da plodovnica ne izteka po kapljicah - ampak to velja za sedaj v visoki nosečnosti
prej pa verjetno ja :zmeden2: , ker tudi jaz se spomnim iz materinske, da so rekli da lahko izteka po kapljicah

(odgovor članu Martina*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?