|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: SOS
26.10.2007 21:53:11   
Anonimen
Če se da zmenit, poveš samo številko zavarovanja zdravstvenega, pa ti napišejo. Ampak moraš pa imet urejeno zavarovanje. Če ga nimaš, ti ne morejo izdat recepta, razen proti plačilu. Jaz nisem blizu, tko da ti ne morm pomagat.

(odgovor članu StBarbara)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
26.10.2007 21:58:46   
cmokec
Želim ti, da čimpreje najdeš rešitev in se pozdraviš. Če ti lahko pomagamo, kar napiši. user posted image

Pa javi se tudi drugače še kaj.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

Neposredna povezava do sporočila: 27
26.10.2007 22:02:55   
Anonimen
Lahko, se posiljajo, samo priloziti je treba original racun,ki ga dobis v Lekarni. Ampak, kako bos dobila zdravila brez zdravstvene kartice??

Sicer pa moj moz ze isce stevilko od Maleva - da mi rezervira karto za domov...
Malce je bral na internetu kaj lahko ta bakterija povzroci, in tako naprej in pravi da bo najbolje da grem domov dokler se otrok ne rodi. Tukaj so bolnice katastrofalne... tista v katero hodIm jaz se imenuje Dar Fued in je bolj za elito.... Ja elita pa taka, pozna se ti samo na denarnici. Je namrec zelo, zelo draga..Zdravniki pa pogreb. Tako da sva imela tako ali tako namen priti rodit v SLO.Mislim da bo to najbolje.

Neposredna povezava do sporočila: 28
26.10.2007 22:05:57   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Lahko, se posiljajo, samo priloziti je treba original racun,ki ga dobis v Lekarni. Ampak, kako bos dobila zdravila brez zdravstvene kartice??

Sicer pa moj moz ze isce stevilko od Maleva - da mi rezervira karto za domov...
Malce je bral na internetu kaj lahko ta bakterija povzroci, in tako naprej in pravi da bo najbolje da grem domov dokler se otrok ne rodi. Tukaj so bolnice katastrofalne... tista v katero hodIm jaz se imenuje Dar Fued in je bolj za elito.... Ja elita pa taka, pozna se ti samo na denarnici. Je namrec zelo, zelo draga..Zdravniki pa pogreb. Tako da sva imela tako ali tako namen priti rodit v SLO.Mislim da bo to najbolje.

Ja bi pa na svojo kartico vzela user posted image , vse se da user posted image  sigurno

Kdaj pa prihajaš domov? Pomoje ni ful dobro čakat z zdravljenjem...

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.10.2007 22:12:16   
Anonimen
Ja, cim prej bova..videla kako je z kartami. Smo 3-je. Sedaj sem noseca 10 tednov... dva tedna se nameravam nalivat z veliko vode in potem ko bo polnih 12 tednov da mine tista doba bi zacela jemati antibiotik... Ampak, ce bi mi ga res kdo bil pripravljen vzet na svoje ime in poslati, bi bila zelo vesela... Placam vse stroske posiljke seveda...

Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
26.10.2007 22:24:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
26.10.2007 22:40:02   
Anonimen
Najbolje, da kakšno prijateljico iz Slovenije pošlješ k osebni zdravnici, ker te pozna in ti bo tudi lažje napisala antibiotik, najbolje pa je, da pošlješ izvid, da si bo lahko zdravnica pomagala.
Če pa nameravaš priti v Slovenijo kmalu (v roku 1 tedna), je pa bolje, da sedaj ne ješ ničesar, pa greš tukaj na preglede.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
26.10.2007 23:21:40   
Anonimen
Ja, saj to imam namen narediti. Ker osebno zdravnico imam res super in zdravstveno zavarovanje imam hvala Bogu tudi urejeno...
Ampak v roku 1 tedna prav gotovo nemogoce dobiti karte. Ce bo v roku enega meseca bo super... No bomo videli.
Hvala za vso pomoc ampak sem pa zelo paf res kaj vse sem tam na med.netu prebrala... Samo da bi bil otrok zdrav user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
27.10.2007 11:26:15   
Seven*
Amoksiklav je mesanica amoxicilikna in klavulanske kisline. Preveri kaj se trzi pod temi imeni, se mi pa mocno dozdeva, da bi bil kateri od drugih antibiotikov boljsi. Paralela Amoksiklavu je Augmentin (en in isti smorn), poglej ce imajo le tega, oz. ali imajo karkoli s to mesanico.

Za Ciprobay pa ti grem zdaj preverit kako je z nosecnostjo. Bom pokukala v Register zdravil republike slovenije.

OK.. Vse jasno..

4.6 Nosečnost in dojenje
(glejte poglavje 4.3)
Uporaba med nosečnostjo je kontraindicirana. Izkazalo se je, da kot drugi kinoloni, tudi ciprofloksacin  povzroči artropatijo pri nerazvitih živalih, zato je uporaba med nosečnostjo kontraindicirana.
Doječe matere ne smejo jemati ciprofloksacina, ker se kinoloni, dani v terapevtskih odmerkih, izločajo v mleko v  koncentracijah, ki lahko prizadenejo  otroka.

No jaz tega definitivno ne bi jemala, ker je v C skupini glede vpliva na nosecnost in dojenje.

Zdaj imam ful malo casa, lahko se zmeniva, da mi posljes seznam vseh antibiotikov, ki jih lahko dobite, se bolje pa je da za mnenje vprasas Pusenjaka. Naj ti vsaj pove kaksen antibiotik bi priporocal pri nas, jaz pa ti najdem paralelo v tvojem kraju. Vecina antibiotikov ima par genericnih paralel in bogve pod kaksnimi imeni se trzijo pri vas.

Pa vso sreco..

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
27.10.2007 11:48:18   
Seven*
Zlo fajn bi bil kaksen antibiotik z ucinkovino CEFOTAXIMUM, ki je tudi v B skupini.

E. coli are extremely sensitive to such antibiotics as streptomycin or gentamycin, so treatment with antibiotics is usually effective. This could rapidly change, since, as noted below, E. coli rapidly acquires drug resistance.[3]

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
27.10.2007 20:38:38   
Anonimen
Pozdravljena,

Hvala, za dosedanjo pomoc. Prosim povej mi kako pisem tistemu gospodu, ki ga omenjas in pa ker vidim, da si strucko in se znas obrnit in najti informacije te prosim ce mi preveris tole:
V lab. so mi dali takle spisek:

Antibiotic suscept.:

SENSITIVE:

(Piperacilin/Tazobactam), Aztreonam, Cefepime,Cefotaxime, Cefoxitin, Ceftazidim, Ceftriaxon- to je ta ,ki ga je izbrala ona in ga ne nameravam jesti se trzi pod imenom Ciprobay, Ciprofloxacin, Gatifloxacin,Imipenem, Levofloxacin, Meropenem, Nalidixic Acid, Nitrofurantoin, Norfloxacin,Ofloxacin

MODERATE

Amikacin,Cefaclor, Cefixime, Cefoperazone, Cefuroxime, Chloramphenicol, Tobramycin

RESISTANT

(Amox/Clavulante), (Sulph,Trimethoprim), Amoxycillin, Cefpodoxim, Cephalothin, Caphradine, Gentamycin, Oxytetracycline, Piperacillin, Tetracycline

Uf, upam da nisem kje kako crko sfalila...
Prosim pomagaj mi... svetuj mi.

HVAAAALAAAA

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
27.10.2007 22:16:34   
Pia77
****, Ciprobay je ciprofloksacin.

Antibiotiki 'Cefepime, Cefoxitin, Ceftazidim, Ceftriaxon' spadajo med cefalosporine, ki so v nosečnosti varni (skupina B). V Sloveniji so od cefalosporinov v obliki tablet na voljo samo Pancef (cefiksim), Cedax (ceftibuten) in Cefa-Cl, Ceclor (cefaklor), ne vem pa, kako je v Egiptu. Zdravljenje z ostalimi cefalosporini je mozno le v obliki intravenske infuzije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
27.10.2007 22:30:51   
Pia77
Aha, v obliki tablet sta še cefaleksin (Ceporex, Oracef), cefprozil (Cefzil) in cefuroksim (Zinnat, Tvindal). So pa ti antibiotiki med tistimi, na katere je 'tvoj' sev bakterije E.coli le zmerno (moderate) občutljiv.

Na tej strani si lahko preberes, kako je s predpisovanjem zdravil v nosecnosti, pa tudi, katera zdravila so registrirana v Sloveniji.  http://www.ivz.si/knjiznica/arhiv/reg_zdravil2/KAZALO.HTM

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 38
27.10.2007 22:52:54   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

Aha, v obliki tablet sta še cefaleksin (Ceporex, Oracef), cefprozil (Cefzil) in cefuroksim (Zinnat, Tvindal). So pa ti antibiotiki med tistimi, na katere je 'tvoj' sev bakterije E.coli le zmerno (moderate) občutljiv.

Na tej strani si lahko preberes, kako je s predpisovanjem zdravil v nosecnosti, pa tudi, katera zdravila so registrirana v Sloveniji.  http://www.ivz.si/knjiznica/arhiv/reg_zdravil2/KAZALO.HTM

Pia77 ti je super napisala!! user posted image user posted image  

Meni so pri mastitisu predpisali Ceporex, kar pomeni da je zagotovo varen.

Gospa sem.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?