spella
|
Punce, najlepša hvala vsem, sicer sem se pa že čist potoložla. Rada bi pa še eno mnenje. Do naslednjega septembra imam podpisano pogodbo za določen čas v vrtcu. Dobim zelo nizko plačo, kljub temu da imam diplomo (drugače sem pa profesor športne vzgoje, tako da če katera ima kakšne veze, na kakšni šoli v Ljubljani se toplo priporočam). Moj dragi še študira, ampak kljub temu bi rada :duda:. Ta mesec sem upala še posebej zato, ker če bi ratalo, bi se :duda: rodil, konec avgusta in bi bilo ravno še uredu, na porodniško bi lahko šla še pred iztekom pogodbe. Če bi malo pikico dobila ta mesec ali v naslednjih mesecih, mi pogodbe ne bodo hoteli podaljšati, saj upam da bom imela takrat verjetno že okrogel trebušček (naslednjega septembra). Tako bi bila bolniška plača zelo zelo nizka, ker po septembru, če bo do takrat že srečka :nosecka: ne bom imela službe. Kakor sem prebrala se za porodniško plačo upošteva povprečje zadnjih 12 mesecev. Zanima pa me, a se ta plača računa za nazaj od dne, ko nastopiš porodniško, al od kdaj. Če še bolj zapletem, če bi recimo zanosila ta mesec, bi se otrok rodil konec septembra, na porodniško bi šla konec avgusta in bi se verjetno upoštevalo povprečje od avusta in ne od septembra, a ne??? Kaj pa, če po septembru ne dobivam več dohodka in potem dobivam tisti majhen znesek od socialne, dva ali tri mesece, a se ti potem to tudi šteje v povprečje??? Oprostite za zmedeno pisanje, ampak če katera kaj ve bi jo prosila, če mi čimbolj po kmečk razloži. Glede študiranja pa še to. Tudi jaz delam magisterij na DIF-u (2. letnik), pa se mi sploh ne da več. Enostavno se mi vse skupaj tolk neumen zdi, ker ne zvemo čist nič pametnega in uporabnega za življenje. Pol ti pa še vse dol pade, ko zveš da bo leta 2007 samo še 3+2 al ti bojo pa kr priznali en letnik, če si diplomirav na univerzitetni smeri. Kje je tle sploh smisu, da se tle tolk matram, drugi bodo pa tko z lahkoto pršli do mag. Po drugi strani so mi pa starši plačali oba letnika, kar je prišlo okoli 500 tisočakov in so rekli, da jim moram vrniti, če ne naredim. Kje naj dobim toliko denarja? Se oproščam, ker stresam tukaj svoje težave, ampak če mi katera lahko pomaga s svojim nasvetom bom prav vesela. Ni čudno, da ne morem zanost, če pa je en kup oblakov nad mojo glavo. Bi blo potrebno najprej te poštimat, a ne. Ampak kaj, ko si tako želiva :duda:. LP Špela:zmeden::zmeden::zmeden:
|