|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prometrium
24.10.2007 16:43:20   
Anonimen
Pozdravljene nosečke.Zanima me če je katera jemala na začetku nosečnosti Prometrium 200 mg,pa do katerega tedna nosečnosti ste ga jemale.
LP

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 24.10.2007 17:52:15 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PROMETRIUM
24.10.2007 17:06:56   
sayuri
Ja, v bistvu kar vse punce, kis mo pri dr. Rešu na kliniki za neplodnost jemljemo Prometrium od transferja do 12. tedno nosečnosti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2007 19:20:31   
Naty*
Js sem v 12. tednu in ga jemljem od prvega dne, ko sem izvedela za nosečnost. Nabavila sem si ga že na začetku in ga imam še za kakih 5 dni. Nisem pa pri dr. Rešu, ampak pri dr. Merlotu v Postojni. V začetku leta sem imela abrazijo zaradi prazne GV in mi je za sedaj predpisal Prometrium.

Sicer ne vem, če je za to kriv Prometrium, ampak zaenkrat nosečnost poteka tko kot je treba user posted image .

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2007 20:09:56   
thaiss
Jaz sem ga jemala do dopolnjenega 14. tedna nosečnosti.
Pravtako pri dr. Merlu

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2007 22:26:35   
Anonimen
Punce hvala za vaše odgovore na moje vprašanje.
Maja letos sem imela SS-bila je GV brez ploda.
Danes sem imela kontrolo pri dr.Merlotu in sem ga pozabla vprašat do kdaj naj jemljem Prometrium.Sedaj sem v enajstem tednu nosečnosti in upam da bo vse kot mora bit. Po vaših odgovorih sklepam, da ga je dobro jemati maximalno do dopolnjenega 14 tedna.
A imam prav???

(odgovor članu thaiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2007 12:33:21   
Anonimen
Ja, v bistvu kar vse punce, kis mo pri dr. Rešu na kliniki za neplodnost jemljemo Prometrium od transferja do 12. tedno nosečnosti

Se podpišem pod to.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2007 14:00:12   
Naty*
Anonimna za maximum sicer nisem sigurna, minimum pa je 12 tednov. Js sm mela zdej 2. pregled in sem mu povedala, da imam še za en teden (kar pomeni, da bom jemala do dopolnjenega 12 tedna) pa je reku, da vredu in da naprej ni potrebe.

Seveda bo vse vredu, sedaj smo že skoraj na koncu kritičnega obdobja user posted image . Mormo bit pozitivne, ena slaba izkušnja ne pomeni tudi naslednje!

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2007 8:22:01   
Devi81
punce,
meni ga je pri prvem pregledu predpisal Dr. Merlo. Sem v 9 tednu. Sicer mi je omenil, da naj se ne sekiram in da je vse Ok. Da mi predpisuje Prometrium zato, da bi se plodek lepo ugnezdil.

Ko sem zdravilo kupila in prebrala navodila za uporabo pa me je skoraj kap! Saj ima malo morje stranskih učinkov, pa še kot berem na internetu je škodljivo za plod, lahko celo vid izgubiš... ne želim delati panike, vendar me od vas zanima, ali je kakšna možnst, da je z otrokom potem lahko kaj narobe.

hvala punce...

LP!

uživaj življenje!
lp, Devi

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2007 9:17:49   
Naty*
Devi81  sej mogoče lahko rečeš, da prelahko jemljem vse skupaj, ampak dejansko.... večina nas je recimo jemala kontracepcijske tablete, pa če si šla brat stranske učinke? Potem bomo vse mele tumorje na prsih, pa raka materničnega vratu pa en cel kup bolezni, ki jih niti napisat ne znam.

Vsa zdravila imajo stranske učinke. Verjetno tud Dabroston, pa oboje predpisujejo nosečnicam že dolgo časa. Preveč ne smemo it v podrobnosti, saj imamo že brez teh dovolj razlogov za skrbi, kar pa res lahko škoduje naši nosečnosti user posted image . To je pač samo moje mnenje.

(odgovor članu Devi81)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.5.2008 20:30:30   
ajam27
Ko sem zdravilo kupila in prebrala navodila za uporabo pa me je skoraj kap! Saj ima malo morje stranskih učinkov, pa še kot berem na internetu je škodljivo za plod, lahko celo vid izgubiš...

Sicer res že precej časa na to temo ni bilo nič pisanega a res bi prosila, če lahko katera stranske učinke opiše. Sama nimam blage veze ker je vse napisano v ITA.
Sem pa zasledila, da ste bile vse že noseče ko so vam Prometrium prepisali. Sama ga namreč tudi jemljem a noseča še nisem. BI znala katera odgovoriti zakaj naj bi koristil v mojem primeru?
Pa še to. Kako ste oz. ga jemljete. Oralno ali vaginalno.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.5.2008 9:59:41   
sayuri
ajam jaz nisem imela stranskih učinkov. Jemala sem ga vaginalno. Zoprno je bilo edino to, da se je "pocedil" ven na dnevni vložek in ni bil ravno prijtenga vonja.

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.5.2008 13:14:32   
ANIME
jaz sem ga jemala od transfeja do NS.  Razen izcedka ni bilo stranskih učinkov (jemala vaginalno).

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.8.2008 13:29:02   
tejka**
Punce...ali katera ve kakšna je razlika med utrogestanom, dabrostonom in prometriumom?

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.8.2008 15:11:09   
pajčolanka
za dabroston ne vem, edina razlika ki jo vem med prometriumom in utrogestanom je ta da se prometrium dobi v italiji utrogestan pa v avstriji. naj bi bila pa to drugače ista zadeva. no Reš je rekel da je isto. je pa utrogestan v avstriji občutno dražji kot prometrium v italijiuser posted image
jaz sem ga jemala od punkcije pa do NS v 13tednu.

(odgovor članu tejka**)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.8.2008 11:47:17   
tila1
Pozdravljene punce!

Vceraj sem izvedla da sem v petem tednu nosecnosti user posted image user posted image user posted image . Problem pa je v tem, da sem na Danskem in tukaj ne poznajo nic podobnega Pometrium-u in sploh karkoli podobnega ki vsebuje progesteron!!! user posted image In me zanima ce bi bila kera tako dobra in bi se zame kupila Prometrium in mi jih poslala? Seveda bi vse prej placala... Prosim, naj mi javi na ZS ce bo kera kmalu sla v "nabavo"!!!

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.8.2008 13:48:09   
Abra
To pa skoraj ne morem verjet. Pod imenom prometrium že, a hormon progesteron že morajo imet v kaki obliki. Si vprašala G? Najbrž ga v lekarni ne moreš kar kupit in rabiš recept. Sicer pa če si spontano zanosila in nimaš težav s krvavitvami, ga ne potrebuješ.
Pa čestitke!

(odgovor članu tila1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.8.2008 14:01:14   
tila1
Ja, jest tud nism mogla - sem sla v 2 lekarni in so me debelo gledali kak hormon progesteron bi jest rada in potem se sestra in zdravnica... ni sploh razumela zakaj in kako... Saj ji bom kar sprintala v anglescini da jo naucim kako se stvari streze...user posted image vceraj sem imela malcek (ma res malcek in precej bledo) rjav izcedek in malo (a tudi zelo malo) me je bolelo kot pred menstruacijo no in danes zjutri je blo spet malo izcedka, ampak je bil se bolj bled kot vcerja, pa bi rada preventivno vzela, ker baje skodit ne more, le pomaga lahko...

Hvala za cestitke user posted image

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.8.2008 14:08:11   
Shuka
Izcedki so v nosečnosti pogosti, dokler pa ne krvaviš ti tega ni potrebno jemati in ti tudi, če boš jemala preventivno ne bo naredilo nič konkretnega in kot ti je Abra svetovala se posvetuj z zdravnikom, morda imajo pri vas kaj drugega.  Če bi pa slučajno zakrvavela ampak upajmo da ne boš, boš šla pa k svojemu ginekologu, ki ti bo predpisal kar je pač potrebno, da se to umiri.
Ne jemlji nekaj kar ne potrebuješ.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu tila1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.8.2008 14:10:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Tako je.

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?