Gina
|
Meni je bilo v Po. res fajn, neprimerljivo z Lj., kjer so me zašuštrali, ne sicer tako, da bi umrla, imam pa doživljenjske posledice na materničnem vratu. Tako da v Lj. nikoli in nikdar več - so bili nesposobni, poniževali so, kričali, nič zrihtali, pustili otroka lačnega, ...niti na obisk me ne spraviš tja po dveh zanič izkušnjah. Pocarji. Pri mojem porodu v Po je šlo marsikaj narobe, pa so vse normalno in hitro rešili. V Postojni res nimajo črpalk, oz. imajo predpotopne, zdaj sem se spomnila, da bi lahko svojo avnetovo tja podarila. Ampak v Ljubljani ni nič boljše. Tam niso dovolili dodatka, niti če je otrok ure in ure jokal, pa če ti je kri špricala iz bradavic. Je pa tako, da so povsod zaposleni samo ljudje, v Po. število porodov grozljivo narašča in imajo strašno gužvo, ter posledično jasno lahko spremljajo vse reči mnogo manj natančno, kot kje, kjer nimajo take gužve. Kaj ti potem pomagajo vsi strokovnjaki tam, če so totalka preobremenjeni? Meni se zdi, da imajo zadnja leta tam veliko krizo, kako reševati stvari pa organizacijo, med sabo mislim, kaj pa vem. Samo se mi zdi v Lj. isto. Sama sem sicer ogorčena, da se je zgodilo, kar se je, vendar mislim, da je vse skupaj vedno ena velika loterija...včasih zadaneš tam, kjer sonce ne sije, včasih se avto tudi zaleti, avion dol pade, strela te udari, umreš na porodu..redko, ampak se zgodi. In strašna groza me popade, če samo pomislim, da bi mogoče, pod kakšnim pogojem pa lahko to preprečili, kar kričala bi od hudega. Ampak ...po drugi strani, če pogledamo prav dobro, saj ljudje se pa strinjajo, da ni treba vlagati v zdravstvo, da je ok, če država raje vlaga v obrambo. Všeč jim je politika, ki jo vlada izvaja, pa če pogledamo resnici v oči, so ravno zaradi politike tako slabe razmere v zdravstvu nasploh,..premalo kadra, preveliko pacientov na zdravnika, na babico, nobenih materialnih sredstev, niti za črpalke mleka v porodnišnici, dežura se po mnogo več kot 12 ur skupaj, a si lahko potem še trezen... Zdravstvo se znajde po svoje, vendar se mi zdi cena za to, da država ne skrbi dobro za socialno čisto previsoka. Ampak itak je na koncu kriv samo in izključno posameznik,...sistem je ok, sistem bo preživel in spet se bo dogajalo, česar ni treba....
|