|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Drugič noseča... pa toliko krivih občutkov
23.10.2007 19:59:25   
Anonimen
Res bi bila vesela malo spodbude. Pričakujem drugega otroka, pa imam tako krivo vest... Namreč v prvega sem blazno zaljubljena, spomnim se, da sem bila pred vsakim UZ vzhičena, srečna, odštevala ne samo dni, ampak tudi ure... zdaj pa mi vse to ne pomeni nič. Zanima me le to, da je pikica zdrava, nobenega veselja ni, ko jo vidim na ekranu... Bojim se, da se bo to malodušje nadaljevalo tudi po porodu... in bi zaradi tega bila krivična do drugega otroka... Ga bom lahko imela tako rada, kot imam prvega?

Mogoče se bodo komu zdeli moji strahovi nesmiselni, toda mene to mori zmeraj bolj in bolj.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Drugič noseča... pa toliko krivih občutkov
23.10.2007 20:11:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ga bom lahko imela tako rada, kot imam prvega?

Seveda boš. Tudi moja druga nosečnost ni bila tako čustvena kot prva, niti porod ne. Nosečnost je kar zbežala mimo mene. Pa imam zdaj drugega ravno tako rada kot prvo, nič manj.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.10.2007 20:23:42   
PAJO
Ja seveda da boš vesela, saj boš videla po rojstvu, da bo vse ok. 
Veliko sreče in lepih misli. Ana

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 23.10.2007 21:27:55 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.10.2007 20:46:50   
butara
Tudi jaz sem drugič noseča in vidim, da je druga nosečnost pač drugačna... Ne gre za to, da ne bi pričakovala s takšnim veseljem kot prvič, to sploh ne...ampak prvi otrok mi enostavno ne dopusti, da bi se povsem prepustila nosečniškim občutkom user posted image Prvič sem bila samo jaz in moj trebuh, zdaj pa je tukaj otroček, ki me zahteva ves čas popolnoma predano - pa ne glede na to, ali imam trebuh ali ne. Mislim, da je le v tem razlika.
Sem si pa čisto na začetku nosečnosti tudi sama postavljala takšna vprašanja, ali bom tudi drugo dete lahko tako neizmerno ljubila, kot ljubim prvega... Ampak odkar sem detece prvič začutila v svojem trebuhu, enostavno VEM, da ga imam prav tako rada, kot prvorojenca.
Gotovo bo tudi pri tebi vse okej, boš videla user posted image

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.10.2007 20:51:08   
kofetek2010
Glede ljubezni do otroka bodi brez skrbi... vsak otrok jo prinese s seboj na svet! user posted image

(odgovor članu butara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.10.2007 20:55:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Glede ljubezni do otroka bodi brez skrbi... vsak otrok jo prinese s seboj na svet! user posted image  

Točno tako.

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.10.2007 20:59:55   
ZARA

Normalno. Ljubezen se množi in ne deli.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.10.2007 21:16:52   
Anonimen

Ljubezen do vsakega bo malce drugačna, vendar nič manjša in nič manj intenzivna...

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.10.2007 21:41:56   
anonimna thumbs up

Še bolj user posted image user posted image  
Vsaj pri meni je tako, da imam zdaj dve hčeri še bolj in še drugače rada kot prej samo eno. Kot da bi tudi prva dobila še dodaten delež ljubezni user posted image  Druga tudi user posted image  Za tretjo user posted image  me skrbi samo, da mi zmanjka rok za istočasno božanje malih bučk user posted image

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
23.10.2007 22:02:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anonimna thumbs up)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
23.10.2007 22:46:56   
lelaval
Glede ljubezni do otroka bodi brez skrbi... vsak otrok jo prinese s seboj na svet!

Se pridružujem temu mnenju.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.10.2007 22:55:35   
lex
Jaz sem se še teden dni pred porodom spraševala ali sva ravnala prav. Aleksa sva pripravljala kot nora, pa še vedno je bil nekje strah, dvom in predvsem trema. Tamali je lepo sprejel nosečnost, bil je na UZ zraven (čeprav je bil star dobro 1,5 leta ko sem zanosila), G je skor kap ko je drugič prišel zraven in je rekel, da je prišel dojenčka gledat in srček poslušat ne pa govorituser posted image  od kod mu to mi ni jasno. naročil ji je tudi, da mu mora prinesti traktor. Mene je bilo najbolj strah, da bo ljubusumen, da je ne bo vzel za svojo. Zgodilo se je ravno nasprotno. Prve sprehode smo imeli probleme, ker je ni hotel pokazati nikomur. Babice so skor prošnje pisale, da so jo dobile.
Ljubezen se ni razpolovila temveč se je podvojila. Vsakega imaš rad na svoj način. Oba sta tvoja in nihče ti ju ne more vzeti. Ta večji ti je toliko bolj pri srcu, ker ti že zna pokazati s poljubi, objemi, da te ima rad, zna ti povedati kaj lepega. Ta mali je tvoj samo zato ker ti podari najlepši brezzobi nasmeh na svetu, zato ker te tako spominja na prvega ko je bil takšen, ker so to tvoji otroci, ki te potrebujejo in te imajo radi in te znajo najlepše objeti.

Uživaj v nosečnosti in ne boj se. Ko boš otroka zagledala te bo minilo in boš imela dva pikeca, malega in velikega, ki bosta SAMO Vajina!

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.10.2007 6:28:25   
Anonimen
user posted image Ful sem se razjokala, ko sem prebrala vaša sporočila. Pomirile ste me, zato sem vam res hvaležna. Hvala, zlate ste! user posted image Še toliko lažje mi je, ker vidim, da so se tudi druge pojavljale v takšnih situacijah. Še enkrat hvala vsem, ki ste delile svojo izkušnjo.

No, pa spet jočem. user posted image user posted image  

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2007 6:42:48   
CatJa
Anoninma, to je skoraj tako, kot da bi jaz napisala. Razen tega, da sem ga enkrat videla na UZ, no jutri imam hvalabogu že nuhalno, nimam pravega občutka, da sem res noseča. Na srečo se Jan tako veseli dojenčka, da me je avtomatsko potegnil s sabo. So me pa obdajali isti občutki krivde, da sem Jana pustila na cedilu ipd., ki pa me ob vztrajnem partnerjevem in Janovem navdušenju počasi minevajo.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.10.2007 8:28:11   
Azzurra
Če mene vprašaš, je normalno kar si napisala. V prvi nosečnosti se ženske spopadamo s povsem novimi občutki, rastočimi trebuhi in občutkom velepomembnosti, da v sebi nosimo novo življenje. Še malo manjka, pa bi nam zrastlo zlato pero ven iz tazadnje, toliko nas razganja od ponosa. user posted image  Vsak obisk ginekologa je happening /žur/ event in potem na dolgo in na široko razglabljat kaj vse smo videli, od prstkov, do ušesc itd.

V drugi nosečnosti se zaveš edine in splošne pomembnosti UZ - da ugotoviš, da je otrok zdrav.

Po moje to nima nobene zveze s tem, kako boš imela otroka po rojstvu rada.

Še to ti povem, da jaz na UZ gledam proč in ne na ekran, ker ne morem, ker enostavno raje slišim zdravnika, ki reče, da je z otrokom vse v redu, kot da gledam tiste črnobele packe, in potem samo razmišljam če se mi samo zdi, da se je pri bitju srčka zadržal preveč časa, pa da glavica je zgledala nekam prevelika, itd itd...pa se mi zdi, da to počnem zato, ker imam tega otroka še prerada in da se bojim, da ga sploh nebi bilo. No, dobro, to ni tvoj primer, jaz imam pač patološko nosečnost v kateri je vse mogoče, tako da...

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2007 9:23:03   
Naja31
Ja, druga nosečnost je definitvno drugačna.
Predvsem pa čas leti veliko hitreje, tako da niti nimam preveč časa premišljevati o bodočem user posted image .
Pri meni je pa ta razlika, da se tega drugega veliko bolj veselim. V prvi nosečnosti mi je bil dojenček  v trebuščku še nekaj abstraktnega. Zdaj ko vem kako je super imeti otroka, kaj zraste iz tiste male pikice v trebuhu, kaj pomeni da imaš nekoga brezpogojno rad, pa komaj čakam, da dobimo še drugega.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.10.2007 10:52:00   
Naja30
Mene je tudi druga nosečnost malo presenetila, čeprav sva si želela majhno razliko. In pogosto razmišljam podobno kot ti. Te nosečnosti sploh ne dojemam kot prvo in zraven 10m hčerke mi čas zelo hitro mineva.
Razmišljala sem tudi, kako bom lahko imela še eno bitje tako rada kot njo? je to sploh mogoče? Kot pravijo punce, je. In kmalu bova tudi midve to vidle.user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.10.2007 10:15:30   
marty5
No, smo vse na istem user posted image .

Jaz tudi vidim velikoooooo razliko med 1. in 2. user posted image .

Kot praviš ti - prvič sem odštevala dneve do vsakega pregleda, na 1. sem se naročila v istem hipu, ko je test pokazal user posted image user posted image , v 2. pa sem se "spomnila", da bi se bilo fajn naročit šele dober teden po tem...

Vsak dan sem brala, kaj se dogaja v tistem tednu ipd....Ne vem, morda ker je bilo takrat vse novo, zdaj pa že vem določene stvari...

Tudi jaz imam na trenutke občutek, da ne bom nikoli morala imeti rada še enega tako kot svojega prvorojenca, ampak sem že tolikokrat slišala, da so to samo normalni strahovi in da pride vse samo od sebe - tako da se s tem ne obremenjujem user posted image

Pa tudi s tem, da bom prvega prikrajšala s prihodom drugega, se ne obremenjujem več. Dejansko je bratec ali sestrica res nekaj najlepšega kar mu lahko podarimo - otroštvo bo delil z nekom, nikoli ne bo sam, vedno bo družba user posted image .

Lepo in srečno user posted image  pa zdravega in krepkega user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.10.2007 10:34:09   
Anonimen
Pozdravljena.
Jaz imam med hčerama 15 mesecev razlike. Pravi pekel. Če ni ena tulila je druga.
Ampak to je bilo potem.
Ko sem bila drugič noseča, se mi je nosečnost zdela eno veliko breme. Skoz taprvo nosit, pobirat stvari, ki jih je razmetala, skratka komaj sem čakala, da grem rodit, da gre otrok ven.  Ko sem rodila, sem bila povsem brez občutkov do dojenčka. Prav trudila sem se. Mene je pokonci držal stavek od bivše sodelavke, da tudi za drugo ni imela nikakršnih čustev, ampak se ji je nebogljen otrok v bistvu zasmilil. In tako sem si tudi jaz ponavljala. Res pa je, da prvorojenci "požrejo" vso pozornost. Okoli njih se svet vrti. In žal tudi naša čustva. Res je, taprava čustva še pridejo ....in so prišla.
Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
25.10.2007 12:05:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
25.10.2007 17:02:46   
Anonimen
pozdravljene,sem 2.noseča in je vse drugače,pri prvi nosečnosti sem bila na vse pozorna tudi partner, zdaj pa me včasih niti ne vpraša kako se počutim,čeprav je bila nosečnost zaželjena.Imam težave vse me boli,sem malodušna tako, da se včasih sprašujem,če mi je bilo to potrebno.Včasih sem res jezna nanj,ker se mi ne posveča toliko kot v 1.nosečnosti.user posted image Hvala bogu,da imam otroka tako pridnega,da se sam zaigra in posluša ko rečem,da se slabo počutim.user posted image No, upam da bo to minilo, ko se videl trebušček.lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?